Vurderer du HCG-dietten? Her er hva du trenger å vite

HCG for vekttap Getty Images

Fra båndmask diett og luft diett, til eple cider eddik diett og kjeks diett, har vi vært vitne til wackovekttap moteri løpet av årene. Men HCG vekttap diett er rando dietten som bare ikke slutter.

Styr klare, nålefober: Dette åtte ukers dietten, som opprinnelig traff vekttapscenen på 1970-tallet, kombinerer injeksjoner av humant koriongonadotropin - sammen med et veldig lavt 500-kalori daglig kosthold for sjokkerende raskt vekttap, forklarer Bethany Doerfler, MS, RD, klinisk diettist ved Northwestern Memorial Hospital. Humant koriongonadotropin, også kalt HCG, er et hormon som kvinner naturlig produserer mensgravidog er FDA-godkjent til bruk ved behandling av infertilitet.

Talsmenn av HCG vekttap diett hevder at å ta sprøyte til huden (hvert skudd koster $ 250 til $ 600!) med 125 enheter HCG i seks av syv dager per uke i åtte uker, gir raskere stoffskifte og bryter ned kroppsfett. I mellomtiden, kutte kalorier raskere HCG diett resultater enda mer. (Fremskynd fremgangen din mot dine vekttapsmål - trygt! - med våre Se bedre naken ut DVD .)Rare vekttapregler

Hvis skyte-opp-til-skur-konseptet ikke hever nok røde flagg, kommer HCG vekttap diett med mange andre underlige ting: Du kan bare spise to 250 kalorier måltider per dag bestående av 3,5 gram kjøtt, en grønnsak , og et stykke brød, du kan ikke trene i det hele tatt, olje er ikke tillatt, bare en spiseskje melk er tillatt hver 24. time, og kroppslotion er også på den forbudte listen, ifølge American Society of Bariatric Physicians official uttalelse på HCG diettresultatene. Oh, og ingen andre kosmetikkprodukter enn leppestift og øyenbrynblyant kan brukes uten 'spesiell tillatelse', ifølge HCG diettmanuskript . Ja, ganske sprø ...

Da dietten nådde en topp i popularitet på 1970-tallet, a studere publisert i The American Journal of Clinical Nutrition helt tilbake i 1973 beviste at dietten var (og fremdeles er) ineffektiv. Og et sekund studere , utgitt i 1990 i Sørafrikansk medisinsk journal viste at HCG ikke er mer effektivt enn placebo.

I slekt: 9 raske måter å miste lårfettet på

Problemet er, til tross for det vitenskapelige samfunnets langvarige opprør, går folk som følger dietten ned i vekt (sulter deg selv, og det vil skje!), Noe som betyr at folk forveksler dietten som et effektivt vekttapsprogram, sier styresertifisert familie. og bariatrisk lege, Spencer Nadolsky, MD, diplomat fra American Board of Obesity Medicine og forfatter av Fat Loss Resept . 'Men HCG-injeksjonene bidrar ikke eller forsterker prosessen med å kaste pund, og de motvirker heller ikke de negative effektene av et diett med lavt kaloriinnhold, som en redusert metabolisme eller muskeltap ,' han legger til.

Når alt kommer til alt, å gå så lite som 500 kalorier per dag, gjør det et tall på kroppen. Det resulterer i å miste vekt først og fremst fra muskler, i stedet for fett, som igjen setter kroppen opp for enredusert metabolske hastighetog vektøkning. Og siden dietten bare er midlertidig, vil du få alt tilbake - og så noen, sier Nadolsky.

I tillegg, mens trening er en nødvendig del av sunne vekttapresultater, fjerner denne dietten den helt fra ligningen fordi når du bare spiser 500 kalorier per dag, vil du ikke knapt ha energi til å rulle ut av sengen. om morgenen, enn si trening. Men ingen trening (spesielt ingen styrketrening) betyr enda mer muskeltap.

Dietten garanterer også ganske mye mangler i næringsstoffer somprotein, fett og forskjellige vitaminer og mineraler, sier Doerfler.

Sjekk ut noen av de rareste vekttapstrendene gjennom historien:

.

.

Krysser linjen

Det nåværende vitenskapelige beviset antyder at HCG ikke bare er ineffektivt for vekttap, men at det også er usikkert. “Jeg har ikke og vil aldri anbefale HCG-dietten fordi det finnes andre dokumenterte måter å gå ned i vekt uten å rote med kroppens hormonbalanse eller risikere å forskningsstøttet bivirkninger, sier Nadolsky. En studere i Journal of Dietary Supplements fant ut at HCG-injeksjoner er assosiert med hodepine, blodpropp, tynt hår, ømhet i brystet, forstoppelse og depresjon .

I slekt: Farene ved HCG-injeksjoner

Klar for et nytt rødt flagg? Tenk på dette: Alle OTC HCG vekttapsprodukter som er merket som reseptfrie (OTC) eller homøopatiske, er ikke bare ikke FDA godkjent, de er ulovlig . Det er til og med ulovlig for leger å foreskrive HCG for off-label bruk, for eksempel for vekttap. Det betyr at selv om hormonet injiseres av en autorisert profesjonell, hvis det injiseres av andre grunner enn fruktbarhet, krysser du og du en etnisk tvetydig linje.

Det er sannsynligvis hvorfor FDA krever at selv godkjente HCG-legemiddelfertilitetsprodukter (kanskje mer gjenkjennelig av deres merkenavn, Pregnyl og Novarel) inkluderer følgende uttalelse om bruk av HCG for vekttap:

“HCG har ikke vist seg å være effektiv tilleggsbehandling ved behandling av fedme. Det er ingen vesentlige bevis for at det øker vekttap utover det som skyldes kaloribegrensning, at det forårsaker en mer attraktiv eller 'normal' fordeling av fett, eller at det reduserer sulten og ubehaget forbundet med kaloribegrensede dietter. '

I slekt:7 kosttilskudd som smelter fett

Poenget: Hvis du vurderer HCG-dietten, stopp. Eventuelle HCG diettresultater er ikke verdt det. Det er ekstremt, dyrt, ikke bærekraftig, potensielt farlig. 'Det er vanskelig å samle seg om et kosthold som bare er åtte uker langt, så altfor begrensende og fulle av vitenskapelig beviste bivirkninger,' sier Doerfler.