Uh, hvordan kan jeg få meg til å tisse?

Vann drypper fra hjemmekranen, Storbritannia Tim GrahamGetty Images

Tissing er en av de kroppsfunksjonene du pleier å ta for gitt - du sitter, du tisse , tørk av, du går.Det vil si til tissen bare nekter å komme. Ta de irriterende (men viktig!) urin prøver hos legen. Du går vanligvis ikke til en avtale med en full blære , forberedt på å dele ut prøver. Cue: Du, hukende over et toalett i håp om at lyden fra den løpende kranen vil hjelpe deg med å tappe ut noen dråper.

Tilgi den infomercial-esque tonen, men det er fikk å være en bedre måte å få deg til å tisse, ikke sant?

Hypotetisk sett, hvorfor kan jeg ikke tisse?For det første bør du ikke stresse hvis du har en tendens til å bli litt tissete når du må gi en urinprøve på legekontoret - det kan være veldig vanskelig å gå i kø, spesielt hvis du ikke har å gjøre med en full blære.

Men hvis du regelmessig holder den inne, kan du også trene blæren i å ikke jobbe slik den skal - og forårsake tisseproblemer i prosessen, sier Mehran Movassaghi, MD, en urolog ved Providence Saint John's Health Center i Santa Monica, California .

Han ser ofte dette med unge kvinner, som vil holde tissen under sosiale situasjoner, og når de faktisk bestemmer seg for at de er klare til å dra, kan de ikke. 'De ender opp med å trene blæren for å holde på for mye,' sier han.Dette skjer selvfølgelig over tid - hvis du holder det inne under et spesielt langt møte en gang, er det lite sannsynlig at dette vil skje med deg - men hvis du gjentatte ganger ikke tisse når blæren forteller deg at det er på tide, kan du faktisk skru opp muskler i bekkenbunnen som hjelper deg med å tisse ut, sier Movassaghi. 'Hvis du ikke slapper av i bekkenbunnen, kan du ikke gå,' sier han.

Forstoppelse kan også være et problem: Når endetarmen din er full av bajonett, kan den faktisk tjene som en barriere som skyver mot blæren, slik at du ikke kan tømme den som du normalt ville gjort, sier Movassaghi. Det kan få deg til å føle at du må dra, men ikke være i stand til å få det ut.Det er også en liten tilstand som kalles parurese (aka 'sjenert blære'), som er når du har problemer med å tisse når du er rundt andre mennesker - si, i et overfylt bad.

Dette er faktisk en sosial fobi, ifølge den nyeste versjonen av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser . Personer med paruresis har en tendens til å prøve å bruke badet så mye som mulig hjemme og vil begrense hvor mye de drikker når de er ute, og til og med prøve å unngå sosial situasjon, slik at de ikke trenger å prøve å tisse offentlig, ifølge de International Paruresis Association (IPA).

Det er faktisk noen måter du kan hjelpe deg med å tisse på.

Å holde seg godt hydrert er helt klart det viktigste her, sier Movassaghi. Det betyr å sørge for at du tar inn omtrent 2,7 liter (11,5 kopper) væske om dagen (og det inkluderer væsker fra ting du spiser og ikke-vanndrikker som kaffe), ifølge The National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine .Hvis du er god på hydratiseringsfronten og bare har prestasjonsangst, kan du renne vann eller skylle toalettet for å hjelpe til med å drukne ut lyder, sier Movassaghi.

Det er også noe som kalles puste-hold-teknikken: Når du sitter på toalettet, begynn med å puste normalt, og pust ut omtrent 75 prosent av pusten din, per IPA. Hold deretter pusten. Etter ca 45 sekunder, bør du føle bekkenbunnen falle og tissen begynner å komme ut. Hvis det ikke fungerer, kan enhver avslapningsteknikk som fungerer for deg, gjøre susen, sier Movassaghi.

Hvis du fortsatt har problemer med å tisse, er det på tide å oppsøke lege. Det gjelder spesielt hvis du pleier å gå åtte timer uten å tisse og føler at du har drukket normalt, eller du føler at du må gå hele tiden og ingenting kommer ut, sier Movassaghi.Mens manglende evne til å tisse skyldes sannsynligvis noe mindre alvorlig, kan det i sjeldne tilfeller være et tegn på en nevrologisk lidelse som multippel sklerose, sier han. Uansett vil du få den sjekket ut slik at du kan tisse normalt igjen ASAP.