Tett ring? Mat som slanker hovne fingre

ringfinger1.jpg ,

Hvis du noen gang har brukt et kar med smør, et såpestykke og et rør medsmøremiddelfor å lirke en ring opp over kneet og av hånden din, vet dette: Ringer krymper ikke. Fingrene dine hovner opp.

Når sifrene dine føles oppsvulmede og hovne, er det væskeretensjon som er skylden. Medisinsk referert til som ødem, er væskeretensjon overflødig væske samlet i kroppens vev. Ofte sett ihovne føtterog underben, kan denne hevelsen også oppstå i mage, ansikt, armer og - som ringbærere smertefullt kan merke - i hendene. Den gode nyheten: 'Det kan unngås,' sier registrert diettist og våre ernæringsekspertKeri Glassman , som bekrefter at de riktige matvalgene kan redde deg fra hevelse. Her hjelper hun oss med å finpusse problemet med puffy-finger.

Spørsmål: Hva forårsaker oppblåste, hovne fingre? En diett med høyt natriuminnhold er ofte skylden, sier Glassman. Høye nivåer av natrium kan føre til at kroppen din beholder overflødig væske, slik at du ser og føles oppsvulmet overalt. Selv om du er detspise sunt, du kan fremdeles få tilsatt salt fra mat du aldri vil ha mistanke om, for eksempel brød, cottage cheese og dressinger, sier hun.

Spørsmål: Hvilke matvarer bør unngås for å forhindre ødem? Se opp for matvarer som er fylt med natrium, som soyasaus, delikatessekjøtt, pizza og pommes frites, samt cottage cheese og oliven, sier Glassman. (Og sørg for å styre unna8 salteste matvarer i Amerika.) Høyt bearbeidede matvarer, som chips, har ofte også mye natriuminnhold.

(Sideanmerkning: Glassman advarer om at bearbeidede matvarer ofte inneholder lite fiber, noe som kan forårsake en sikkerhetskopi i tarmene og føre til forstoppelse. Selv om denne oppblåstheten ikke er det samme som væskeretensjon, kan det føre til en like ubehagelig mageutbuling. Tenk deg en bil som går 5 miles i timen på motorveien i motsetning til 65, sier hun, og tenk deretter på trafikken som vil oppstå. Jo mer tid maten tilføres i tarmene dine, jo mer gjæret blir det, og jo mer bensin blir det skaper.)

Spørsmål: Er det noen mat du kan spise for å redusere vannretensjon? Hold væske flytende gjennom kroppen din ved å velge vannrik mat og naturlige diuretika, for eksempel de smarte ingrediensene som Glassman anbefaler:•Løvetanngreener: Et naturlig skyllemiddel, løvetanngrønt vil hjelpe til med å lindre hovent mage. Prøv å legge dem til salaten din for en pittig og litt bitter smak, eller damp dem og nyt som tilbehør som middag.

Frukt og grønnsaker: Det høye vanninnholdet i de fleste frukter og grønnsaker kan hjelpe til med å kvitte kroppen med overflødig væske: Jo mer vann du tar inn, jo mindre prøver kroppen din å holde på.

• Selleri ogfennikel: Disse smakfulle, knasende grønnsakene fungerer som vanndrivende midler, og hjelper kroppen din med å gi slipp på overflødig vann den beholder. • Te (peppermynte,ingefærog kamille): Å drikke væsker som te kan hjelpe maten å passere gjennom magen og (bonus) kan bidra til å avlaste gass.

foto: Thomas Northcut / Photodisc / Thinkstock

Mer fra WH :
Slankende matvarer som fyller deg
En-dagers diettløsningerOmprogrammer stoffskiftet ditt, og hold vekten for godt. Bestill Metabolism Miracle i dag!