Teller rulleskøyter som god trening?

inline-skating2.jpg Purestock / Thinkstock

Du ser kvinnene ute på sykkelstier og fortau som går langs rulleskøyter. Det ser uanstrengt ut - men er det virkelig? Kan du få svette og tung pust mens du glir på skøyter? Hvis du elsket å gå på skøyter som barn, eller fortsatt elsker å slå veien på åtte hjul, vil du være glad for å vite at ja, det kan være en god treningsøkt og kondisjonstrening.

Du forbrenner nesten like mange kalorier på skøyter som du løper (for en person på 125 pund, det er 210 kalorier inline-skøyter i 30 minutter mot 240 kalorier som løper 12-minutters miles i samme varighet, i henhold til Harvard Health Publications ). Men treningen i seg selv er veldig annerledes, sier Ashley Borden, celeb personlig trener og forfatter av Din perfekte passform . Inlineskøyter fungerer på de bakre musklene dine annerledes, sier hun. For eksempel skyver du bena til siden i stedet for rygg, noe som styrker utsiden av glutene dine mer enn løping gjør. Skøyter tvinger deg også til å bruke kjernen din annerledes enn du gjør når du løper fordi du må balansere og kontrollere kroppen din mer når du er på hjul.

MER: 5 kardiomyter du trenger for å slutte å troBorden sier at rulleskøyter er et solid alternativ for folk som ikke vil legge så mye vekt på leddene som de vil løpe eller vil legge til noe nytt i treningsprogrammet. Det burde bare ikke være den eneste kilden til kardio, sier hun - den gjentatte bevegelsen av inline-skøyter kan være irriterende hvis du har stramme hofter og den litt bøyde posisjonen ikke er ideell for kroppens justering.

Vil du bruke rulleskøyter som en måte å krydre rutinen din og jobbe musklene dine på en ny måte? Her tre måter du trygt og effektivt kan legge til litt skøyter i svetteøktene dine:

Bruk riktig skjema
Vekten din bør være sentrert på hælene dine, og kraften din bør komme fra å skyve beina ut til siden, sier Ricci Porter, sportsdirektør i USA Roller Sports og flere ganger nasjonal mester i rulleskøyter. Sving armene frem og tilbake i en liten vinkel. Forarmen din skal komme litt opp foran kroppen din, og den bakre armen skal være borte fra kroppen bak deg. Armene dine skal krysse til de andre sidene av kroppen din litt mer enn de gjør når du løper. Jo lavere du blir, jo mer vil du engasjere benmuskulaturen og kjernen, sier Porter.

MER: Er det noen gang OK å hoppe over et måltid før du trener?

Sving opp Fitness Factor
For å virkelig høste treningsfordelene med rulleskøyter, handler det om å bli lav og gå fort, sier Porter. Øk forbrenningen i beina ved å bøye knærne og slippe overkroppen ned under skøyter. Du kan også gjøre intervaller ved å gå på skøyter så fort du kan, og deretter rulle til et stopp eller gå tilbake til et opprettholdende tempo, sier hun. Et annet alternativ: Ta med åser i ruten din for å utfordre musklene dine enda mer, sier Porter. Bare vær forsiktig så åsene ikke er så bratte at du ikke kan kontrollere kroppen din på vei ned igjen, sier Borden.

Rock beskyttelsesutstyr
Siden du beveger deg raskt på hjul, er det viktig å bruke treningsutstyr som vil beskytte deg mot en skade, sier Porter. Du vil slå på håndleddsbeskyttere, albueputer, knebeskyttere og hjelm.

Leter du etter flere måter å forme kroppen din i sommer? Sjekk ut dissefem vannsport som gir deg kroppslig toning.

MER: 6 trenere deler sine favorittøvelser for en strammere, sexigere rumpe