Ted Bundys ofre inkluderer anslagsvis 30 kvinner gjennom 1970-tallet

Ted Bundy-offer Kimberly Leach Getty Images

Hvis du ikke ble sniket ut nok av Netflix Samtaler med en morder: The Ted Bundy Tapes tidligere i år vil du kanskje lytte til den kommende biografien med Zac Efron i hovedrollen, med tittelen Ekstremt onde, sjokkerende onde og dårlige 3. mai (sier ikke nødvendigvis at du burde, men det vet du, du kan.) Zac spiller Bundy, den karismatiske seriemorderen som villaktig myrdet mer enn 30 kvinner på 70-tallet før han bleutført via elektrisk stoli januar 1989.

Dokumentasjon og biografi har begge blitt kritisert for i det vesentlige å gå for myke på Bundy, med EWSEAV debuterte på Sundance til blandede anmeldelser. Som svar på kritikken, Joe Berlinger, direktør for både Zac Efron biopic og The Ted Bundy Tapes , fortalte Buzzfeed Nyheter at biografien 'er et seriøst portrett av hvordan Bundy lurte menneskene nærmest ham, og hans manipulering av amerikanske medier gjorde at han kunne blomstre og unngå deteksjon og fangst så lenge.' Han gjorde også klart at 'filmen vår på ingen måte forherliger Bundy eller hans fryktelige handlinger.'

Relaterte historier

Og hans handlinger var intet mindre enn grusomme - Bundy voldtok, kvelte og slettet ofrene sine i hjel. Han skilte seg hodene til ofrene hans og holdt dem i leiligheten sin for å 'beundre' og hadde sex med sine døde kropper. Det er uten tvil ikke noe større monster enn Bundy i USAs historie, men den dag i dag synes hans karismatiske personlighet å ha en måte å maskere nøyaktig hva han gjorde.Det er vanskelig å lese om kvinnene som mistet livet på en så uhyggelig og ærlig talt fordærvet måte. Men det er viktig å huske ofrene her, spesielt når så mye oppmerksomhet rettes mot gjerningsmannen.

Så hvis du kan mage det, ta deg tid til å lese om 26 av Ted Bundys ofre (langt fra det totale kroppstallet, som anslås å være minst 30 drepte), hvorav noen overlevde. Listen er ufullstendig, delvis fordi Bundy også innrømmet å ha drept hitchhikers hvis navn er ukjent. Og en ting til: Datoene som er oppført her refererer generelt til datoene som kvinnene manglet. I noen tilfeller antas det at Bundy voldtok og torturerte kvinner i flere dager før han drepte dem.

Joni Lenz

Alder: 18

Overlevd angrep: 4. januar 1974

Lenz, student ved University of Washington, ble voldtatt med sengepost, men overlevde angrepet.

Lynda Ann Healy

Alder: 21

Døde: 1. februar 1974

En stipendiat fra University of Washington, Healy ble kidnappet fra campus om natten og drept. Ifølge Historienettverk , drapet hennes markerte 'Bundys inntreden i rekken av seriemordere da han nylig hadde angrepet sitt første offer.' Kroppen hennes ble funnet i 1975 på Taylor Mountain, nær Issaquah, Washington.

Donna Gail Manson

Alder: 19

Døde: 12. mars 1974

Venner så sist førsteårsstudenten Evergreen State College på vei til jazzkonsert. Etter å ha tilstått Mansons drap, sa Bundy at han brente inn hodeskallen hennes kjæresten sin peis, per an AP-rapport .

Susan Rancourt

Alder: 18

Døde: 17. april 1974

Bortført på campus ved Central Washington State College, Rancourts hodeskalle ble senere funnet i nærheten av Taylor Mountain. (Dette sies å være Bundys 'kirkegård'.)

Roberta Parks

Alder: 20

Døde: 17. april 1974

Parker ble bortført fra Oregon State University, rapportererABC Nyheter. Hodeskallen hennes ble funnet under det samme søket på Taylor Mountain der Susan Rancourts hodeskalle ble identifisert. Bundy sa at han voldtok og drepte henne.

Ted Bundy forlot verden med flere spørsmål enn svar. Her er noen av dem:

Brenda Carol Ball

Alder: 22

Døde: 1. juni 1974

I følge , Ball ble bortført fra en by sør for Seattle. Som mange av Bundys ofre ble hodeskallen hennes funnet på Taylor Mountain.

Georgeann Hawkins

Alder: 18

Mangler siden: 11. juni 1974

University of Washington-studenten forsvant fra campus mens hun gikk til kjærestens hus. Selv om Bundy tilsto å ha banket Hawkins bevisstløs og tatt henne bort i bilen sin før han myrdet henne, hun er fremdeles oppført som en savnet person .

Denise Naslund

Alder: 18

Døde: 14. juli 1974

Naslund forsvant fra Lake Sammamish State Park. To måneder senere ble kroppen hennes funnet i en åsside nær Issaquah, pr The Seattle Times .

Janice Ott

Alder: 23

Døde: 14. juli 1974

Ott ble også bortført fra Lake Sammamish State Park samme dag som Denise Naslund. Liket hennes ble også funnet på samme sted i Issaquah.

Nancy Wilcox

Alder: 16

Mangler siden: 2. oktober 1974

Antatt å ha blitt myrdet av Bundy, Wilcox forsvant nær hjemmet hennes i Holladay, Utah etter at hun gikk ut for å kjøpe en tyggegummipakke. Han innrømmet å ha overfalt og kvelet henne seksuelt, og deretter begravet kroppen hennes nær Capitol Reef National Park, som ligger omtrent 200 miles sør for Salt Lake City, men den har aldri blitt funnet.

Melissa Smith

Alder: 17

Døde: 26. oktober 1974

Tenåringsdatteren til Midvale-politimesteren (i Salt Lake City-området) ble savnet. Etter å ha blitt voldtatt og slått, Smiths lik ble funnet i fjellet i nærheten.

Laura liker

Alder: 17

Mangler siden: 31. oktober 1974

Etter å ha forsvunnet på Halloween-natt ble Aimes lik senere funnet frossen i Provo Canyon, ifølge LA Times .

Carol DaRonch

Alder: 18

Overlevd angrep: 8. november 1974

I The Ted Bundy Tapes, DaRonch sier at Bundy identifiserte seg som en politibetjent, fortalte henne at bilen hennes ble brutt inn og ba henne om å gå ned 'til stasjonen.' Da han prøvde å håndjøre henne, kjempet hun mot Bundy og slapp unna, Mennesker detaljer.

Debra Kent

Alder: 17

Døde: 8. november 1974

Hun forsvant fra parkeringsplassen til Viewmont High, en skole i Bountiful, Utah. Bundy tilsto å ha myrdet Kent og begravet kroppen sin i samme område som Nancy Wilcox.

Caryn Campbell

Alder: 23

Døde: 12. januar 1975

Campbell var på vei til hotellrommet sitt i Aspen da hun forsvant. Kroppen hennes ble funnet slått i hjel og etterlatt naken i nærheten av en grusvei.

Julie Cunningham

Alder: 26

Døde: 15. mars 1975

Hans andre offer i Vail, Cunningham gikk til en restaurant for å møte en venninne da hun tilbød å hjelpe Bundy, som later som om hun kjemper på krykker. Han kidnappet henne og la henne i bagasjerommet der han kjørte til ørkenen, kvelte henne i hjel og forlot kroppen hennes, beskriver Aspen Times .

Denise Oliverson

Alder: 24

Mangler siden: 6. april 1975

Oliverson forsvant mens han syklet til foreldrenes hjem. Bundy tilsto å ha drept henne og dumpet liket i Colorado River, men det ble aldri funnet, ifølge Charley-prosjektet .

Melanie Cooley

Alder: 18

Døde: 15. april 1975

Etter å ha forsvunnet på vei hjem fra videregående skole, ble Cooley bundet og slått i hjel med en stein. Kroppen hennes ble funnet i Coal Creek Canyon. Bundy har blitt mistenkt i drapet hennes, men det ble aldri bekreftet (og ifølge Denver Post, han ble eliminert som mistenkt). Hun er med på mange av listene over Bundys drapsofre, det er grunnen til, til tross for at lister drapet hennes som en kald sak, er Cooley inkludert her.

Lynette Culver

Alder: 12

Mangler siden: 6. mai 1975

Culver ble bortført fra nabolaget i Pocatello, Idaho, pr Mennesker . Bundy drepte henne og kastet kroppen sin i Snake River. Til slutt tilsto han drapet hennes før han ble drept. Likevel, så sent som i 2018, ble Culver oppført som en savnet person, og politidepartementet i Pocatello sier at hun kanskje ikke ble drept av Bundy, ifølge Idaho State Journal .

Susan Curtis

Alder: 15

Mangler siden: 27. juni 1975

Hun ble bortført mens hun gikk tilbake til rommet sitt under en ungdomsmøte i Mormon ved Brigham Young University. Curtis var Bundys siste tilståelse da han gikk ned til gangen for å bli henrettet. Restene hennes ble ikke funnet, så hun er fortsatt oppført som en savnet person .

Margaret Bowman

Alder: 21

Døde: 15. januar 1978

Bowman var blant de fire kvinnene i Chi Omega sorority house ved Florida State University angrepet i sengen hennes midt på natten. Bundy slo henne med et stykke ved og kvalt henne, ifølge .

Lisa Levy

Alder: 20

Døde: 15. januar 1978

Levy var en annen søster fra Chi Omega. Bundy slo og kvelte henne i hjel i Chi Omega-huset.

Kathy Kleiner

Alder: 20

Angrepet: 15. januar 1978

Bundy slengte Kleiner med et stykke ved og la henne med kjeven hengende av.

Karen Chandler

Alder: 22

Angrepet: 15. januar 1978

Chandler var Kathy Kleiners romkamerat i Chi Omega-huset, og Bundy slo begge kvinnene samtidig. Til tross for brukket kjeve og høyre arm, og fire tenner slått ut, ifølge en AP-rapport , Overlevde Chandler.

Cheryl Thomas

Alder: 21

Angrepet: 15. januar 1978

Etter å ha forlatt Chi Omega-huset, kravlet Bundy gjennom et vindu i Thomas hjem og slo henne i hjel. Hun var dansefag ved universitetet, ifølge ABC nyheter, og overlevde.

Se Cheryl Thomas dele sin opprivende historie nedenfor:

Kimberly Leach

Alder: 12

Døde: 9. februar 1978

Et av Bundys yngste ofre, Leach gikk i syvende klasse da hun forsvant midt på skoledagen, pr Kroppen hennes ble funnet to måneder senere i et skur bak Suwannee River State Park.

Jessica Migala er en helseforfatter som spesialiserer seg på generell velvære, fitness, ernæring og hudpleie, med arbeid publisert i vår, Glamour, Health, Men's Health og mer.