Taylor Swift sier at hun tar L-Theanine for sin angst

InStyle And Warner Bros. Golden Globes After Party 2019 - Ankomster Rich FuryGetty Images
 • I et nytt intervju med Den bladet, innrømmet Taylor Swift å ta tilskuddet L-theanine for angst.
 • L-theanin er en aminosyre som finnes i matvarer som sopp og grønn te som hjelper kroppen til å utføre viktige funksjoner.
 • Noen undersøkelser antyder at L-theanin kan hjelpe med angst, men flere studier må gjøres.

  Da hun nærmer seg 30-årsdagen, åpnet Taylor Swift seg for Den magasin om alt hun har lært de siste 29 årene — og det inkluderer hvordan hun skal håndtere angsten hennes.  I det nye intervjuet avslørte Taylor at hun tar tilskuddet L-theanine. “Vitaminer får meg til å føle meg så mye bedre!” hun sa. 'Jeg tar L-theanine, som er et naturlig supplement for å hjelpe med stress og angst.' (Tay tar også magnesium for 'muskelhelse og energi', hvis du er nysgjerrig.)

  Fortell meg mer om L-theanine ... hva er det?

  L-theanin er en aminosyre - en organisk forbindelse som brukes til å danne protein, som deretter hjelper kroppen å bryte ned mat, reparere vev og utføre en hel rekke andre kroppsfunksjoner, ifølge U.S. National Library of Medicine .

  Den finnes hovedsakelig i grønn te og noen sopp, sier Liz Weinandy, en registrert diettist ved The Ohio State University Wexner Medical Center, men mens du kan få det i disse matvarene, tar de fleste det som et supplement, sier Weinandy.

  L-theanine har blitt kreditert for å gjøre alle slags ting, som å hjelpe folk til å sove bedre, senke stress og angst, og gjøre deg mer mentalt skarp. 'Men mange av disse påstandene er uprøvde,' sier Weinandy.  Se dette innlegget på Instagram

  Et innlegg delt av Taylor Swift (@taylorswift)

  Hvordan gjør L-theanine hjelp med stress og angst?

  Taylor har rett - L-theanin har vært knyttet til senket angst, men det er ganske komplisert.

  To forskjellige studier - en fra en 2011-utgave av Tidsskrift for klinisk psykologi og en annen fra en 2018-utgave fra tidsskriftet Klinisk schizofreni og relaterte psykoser —Har funnet ut at, hos pasienter med schizofreni, kan tilskuddet bidra til å lette angst og forbedre søvn når det kombineres med antipsykotisk behandling.  Nok en liten studie publisert i tidsskriftet Næringsstoffer testet ut L-theanin på friske voksne og fant at folk som var mer utsatt for angst, myknet litt mer ut etter å ha tatt 200 milligram L-theanine enn de som tok placebo.

  Samlet sett er det ikke massevis av pålitelig forskning som sier at L-theanine definitivt hjelper med angst, sier Jamie Alan, PhD, assisterende professor i farmakologi og toksikologi ved Michigan State University. 'Sannsynligvis er det beste beviset der ute akkurat nå at L-theanine hjelper deg med å fokusere oppmerksomheten din uten å forårsake døsighet,' sier hun. 'Men juryen er fortsatt ute av angst. Folk ser på det, men vi har ikke nok studier til å støtte det ennå. '  Vel, er L-theanine trygt å bruke?

  Generelt, ja. L-theanine har vist seg å være trygt når du tar 400 milligram om dagen i opptil åtte uker, sier Weinandy. 'Det har potensial til å være trygg når du tar det lenger enn det, men dette er det som er studert,' la hun til.

  L-Theanine 200 mgNÅ Mat amazon.com $ 25,99$ 20,55 (21% avslag) HANDLE NÅ

  Når det er sagt, er det noen advarsler. Noen rapporterer at de har hodepine og søvnighet når de tar tilskuddet, sier Weinandy, så det er det. Og hvis du er gravid eller ammer, bør du sannsynligvis ikke ta dette fordi det ikke har blitt studert godt nok på disse kvinnegruppene, sier Weinandy.

  L-theanine har også vært knyttet til senket blodtrykk, sier Alan. Så hvis du allerede har lavt blodtrykk eller tar medisiner for å senke blodtrykket, er det lurt å sjekke inn hos legen din før du prøver dette. (Ellers kan det føre til at du går forbi, sier Alan.) L-theanin ser også ut til å gjøre sentralstimulerende midler mindre effektive, så hvis du tar et sentralstimulerende middel (som for eksempel Adderall) av medisinske årsaker, bør dette være en hard pasning, Alan sier.  En annen ting å huske på: Kosttilskudd blir ikke screenet av Food and Drug Administration (FDA) før de kommer i hyllene, så det kan også være vanskelig å si om du faktisk får L-theanine, selv om det står så videre flasken. Derfor anbefaler Weinandy å bare drikke mer grønn te og spise mer sopp og se hvordan du har det. 'Te og sopp har store helsemessige fordeler i tillegg til L-theanin,' sier.

  Så langt som T-Swifts L-theanine regime går, sa hun ikke nøyaktig hvor mye hun tar (eller hvor ofte) - men hvis det fungerer for henne, fantastisk (skjønt, kanskje hun kunne tåle å legge til mer sopp og grønn te til dietten hennes også?).