Ta et bisarrt tilbakeblikk på periodeprodukter som brukes gjennom historien

 , 1av 15

Det har aldri vært så lett å ha dinperiodeslik det er nå. Mens du nå kan ta tak i en pad eller tampong og gå, måtte kvinner tidligere klare seg uten hjelp fra disse livsendrende fremskrittene. 'Jeg begynte å skrive denne boken fordi jeg var så fascinert av hvordan vi kom til denne negative tankegangen om menstruasjon,' sier Elissa Stein, forfatter av Flow: Menstruasjonens kulturhistorie . Mens hun undersøkte, oppdaget Stein forskjellige fascinerende fakta om hvordan kulturen vår har håndtert menstruasjon gjennom årene. Her er en tidslinje for hvordan tidsrelaterte produkter har endret seg gjennom historien.

1850-årene , toav 151850-årene

Folk utvikler patenter for forskjellige måter å samle menstruasjonsflyt på med metoder som forkle. 'De var biter av gummi som du hadde på deg over rumpa mellom blomster og skjørt, så når du satte deg var det en gummibarriere,' sier Sharra Vostral, lektor i historie ved Purdue University. 'De var tunge og stinkende. Det kunne ikke vært behagelig. ' På 1800-tallet pinner kvinner også bomull og flanell i blomstene sine, sier Vostral.

I SLEKT: 10 tanker hver kvinne har mens hun trener på perioden1896 , 3av 151896

Et produkt som heter Lister's Towels selges. 'De var en rungende fiasko,' sier Stein. Menstruasjon har alltid vært dette tabuemnet, men den industrielle revolusjonen førte til denne muligheten til å selge produkter. Menstruasjonsprodukter var for nye og for sjokkerende, og det er vanskelig å selge et produkt som alle er for flau til å snakke om. '

1920 , 4av 151920

Kotex selger den første puten laget av cellulose, en bomullsakrylblanding som ble brukt til bandasjer under første verdenskrig. 'Etter at krigen var over, var det lagre av disse tingene,' sier Stein. 'Sykepleiere i Frankrike brukte den for å suge opp menstruasjonsstrømmen.' For å dra nytte av forbindelsen har Kotex-annonser sykepleiere og viser putene som en revolusjonerende måte å behandle perioder på. 'De ble presentert som' Hvis det er bra nok for våre soldater, er det bra nok for oss, 'sier Stein. De ble markedsført mot velstående hvite kvinner som kunne nedlatende varehusene der de ble solgt. Kvinnene la igjen et nikkel i en krukke og tok en pute fra en boks, slik at de ikke måtte være oppmerksom på seg selv. En endring i reklameteknikk bidro til å popularisere produktene. 'Mange av annonsene måtte lære folk å konsumere ting,' sier Stein. 'De ville ha massevis av skriftlig beskrivelse om hva putene var, og hvordan de gjorde deg til en bedre person.' I år får kvinner også stemmerett.

I SLEKT: Hva perioden kan fortelle deg om helsen din

1922 , 5av 151922

Et patent på en av de første menstruasjonsbeltene vises.

1930-tallet , 6av 151930-tallet

Den første menstruasjonskoppen, patentert og produsert av en kvinne ved navn Leona Chalmers, dukker opp i en annonse. 'De var ikke en stor suksess fordi folk flest foretrekker å ikke ta på noe blodig, selv om de tilsynelatende er mye mer effektive,' sier Stein.

1931 , 7av 151931

Alle hilser tampongen! En mann ved navn Earle Hass lager den moderne tampongen slik vi kjenner den, laget av papp og bomull og komplett med en applikator. 'Applikatoren betydde at kvinner kunne sette inn en tampong alene uten lege, men ikke måtte røre ved seg selv,' sier Vostral. Kotex trodde ikke det ville fungere og videreformidlet det.

1933 , 8av 151933

En kvinne som heter Gertrude Tendrich kjøper patentet og grunnlegger Tampax. Tamponger ble kun annonsert for gifte kvinner, ettersom folk trodde at kvinnene kunne miste jomfrudommen hvis de satte inn en. De hadde også medisinsk bruk før de gikk kommersielt. 'Folk satte alle slags tinkturer på dem for å behandle forlengede uterus, det er når leddbånd er kuttet eller ikke fungerer, og det kollapser litt i skjeden,' sier Vostral. 'De var ment å holde livmoren oppe.'

I SLEKT: 37 GIF-er som perfekt illustrerer hvor mye vi hater våre perioder

1969 , 9av 151969

Stayfree legger ut de første putene med en selvklebende stripe, som var en spillveksler, og satte en stopper for menstruasjonsbeltene. 'Jeg vet at det virker så normalt nå, men det var en stor avtale at disse kunne trekke seg tilbake,' sier Vostral. Denne utviklingen i menstruasjonsprodukter gikk hånd i hånd med tidenes vitenskapelige og teknologiske fremgang. 'Folk ønsket ikke å finne på noe som ville gjøre kvinnenes liv lettere,' sier Stein. 'Ting som limputer og elektroder laget av cellulose ble skapt av en dryppende effekt.'

1972 , 10av 151972

New Freedom, en Stayfree-konkurrent, utgir maxipads (Stayfree hadde introdusert dem i 1971). 'Disse representerer et større kulturskifte,' sier Vostral. 'De kjørte på kvinnebevegelsen og spilte på ideen om kroppslig frihet og politisk frihet.'

I SLEKT: Spørsmål og svar: Hvorfor krever jeg alltid sukkerholdig, fet mat før mensen?

1975 , elleveav 151975

Stol på tamponger går på markedet. - Dette var en stor teknologisk endring, sier Vostral. 'De var laget av polyester på utsiden, polyesterskumterninger på innsiden og et stoff som kalles karboksymetylcellulose. Det er et fortykningsmiddel, så tampongene var superabsorberende. De viste seg å være problematiske fordi disse syntetiske komponentene ganske mye tjente som en petriskål. ' Kvinner som hadde bakteriene staphylococcus aureus i kroppen, ble utsatt for giftig sjokksyndrom. 'Det er ikke årsakssammenheng, men det er sammenheng,' sier Vostral. 'Bakteriene forårsaker TSS, ikke tampongene, men de hjalp til med å skape det miljøet for noen kvinner.' Rely tamponger ble tilbakekalt i 1980 på grunn av TSS-risikoen.

1985 , 12av 151985

Mens du repper Tampax , Courtney Cox er den første personen som sier 'periode' i en reklame. Monica Geller ville vært stolt!

I SLEKT: 13 tanker hver kvinne har i løpet av perioden

2003 , 1. 3av 152003

Kvinner kan begynne å hoppe over periodene takket være Lybrel, den første FDA-godkjente kontinuerlige p-piller. `` Det var prevensjon, men annonseringen tok tak i: 'Hvorfor bry å ha en periode hvis du ikke trenger det?', Sier Stein.

2000-tallet , 14av 152000-tallet

Gjenbrukbare menstruasjonskopper opplever en økning i popularitet. Kvinner vender seg til disse koppene laget av materialer som latex og silikon i stedet for pads og tamponger. - Folk blir mer miljøbevisste, sier Stein. 'Den gjennomsnittlige kvinnen menstruerer i 40 år. Det er 12 perioder i året i omtrent fem dager, og går gjennom fem eller seks pads eller tamponger om dagen. Hvor mye søppel skaper en kvinne i løpet av livet? ' Vi gjorde matte, og det er mellom 12.000 og 14.400 stykker vanligvis ikke-biologisk nedbrytbart søppel per kvinne. Kvinner stiller også spørsmål ved tampongers sammensetning. 'Det er ingen føderal merking for tamponger, noe som er et stort problem,' sier Vostral. 'Vi vet mer om hva som er i T-skjorten eller genseren din, enn vi gjør hva som er i en tampong.'

2015 , femtenav 152015

Det er mange valg når det gjelder hvordan du vil håndtere perioden. Du kan gå etter pads, tamponger, sjøsvamper (de har blitt brukt i forskjellige kulturer i hundretusener av år og kan nå finnes i helsekostbutikker, sier Stein), og / eller til og med hoppe over til Etsy og finnegjenbrukbare hygieneputeri søte design. Vi er sprang og grenser fra menstruasjonsbeltene og forkleet, men det er fremdeles en vei å gå. - Menstruasjonsproduktutviklingen har kommet så langt, men reklamebudskapet til kvinner er fortsatt like negativt og skammelig som det noen gang har vært, sier Stein. 'Selv om folk bruker ordet' periode 'mer enn noen gang, holder de aller fleste annonser fortsatt det hemmelig og sørger for at ingen vet det. Halvparten av menneskene på planeten får dem! ' På den måten, la oss være takknemlige for fremgangen vi har gjort, og håpe på enda mer periodeåpning i fremtiden.

I SLEKT: Er det greit å utsette mensen?

Neste9 kjendiser som har åpent slitt med depresjon