Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 1

Tegnene på en midtlivskrise kan være subtile. Du skjønner kanskje ikke engang hvorfor du føler deg på bestemte måter. Her er noen tegn på at du kan oppleve en midtlivskrise og noen tips for å overleve – og trives – midt i livet og utover.Når vi tenker på en midtlivskrise, har vi en tendens til å tenke på de vi ser i filmene: mannen som bytter inn sin praktiske firedørs sedan og sin pålitelige kone i mange år for prangende, yngre modeller og kjører ut i solnedgangen. eller kvinnen som forlater livet sitt for å starte på nytt i Toscana. Sannheten er at en midtlivskrise kan være mye mer subtil. Faktisk er det kanskje ikke en gang vi innser når vi opplever de klassiske tegnene på en midtlivskrise.

Her er noen tegn på at du kan oppleve en midtlivskrise og noen tips for å overleve – og trives – midt i livet og utover.

en.Du føler at du må bli gal

Du går inn i et rom og kan ikke huske hva du kom for. Du mister tankerekka mens du forteller en historie. Og du knurrer til alle som tør å gi for å gi deg et vennlig smil.

Disse endringene kan være forårsaket av et fall i østrogen under overgangsalder eller perimenopause, men kan forårsake problemer i livet ditt hvis du ikke er klar over hva som skjer. Hvis du er irritabel eller distrahert, kan du ende opp med å skade forhold du virkelig verdsetter eller oppføre deg impulsivt på måter du angrer på senere.Overlevelsesstrategi

Hvis du er bekymret for endringer i din personlighet, snakk med legen din. Han eller hun kan identifisere hva som egentlig skjer og tilby hjelp til å håndtere symptomene dine.

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 2

to.Du lurer stadig på om dette er det?

Du kan ha karrieresuksess, et fantastisk ekteskap og veltilpassede barn og fortsatt føle en liten knakende følelse hver dag: Burde jeg ikke være lykkeligere? Vi føler oss ofte skyldige for til og med å føle på denne måten, men den følelsen er et tegn på at vi ikke er autentiske til våre ønsker og ønsker på en eller annen måte.

Som Brene Brown berømt sier i sitt fantastiske essay, Midlife Unraveling:Midlife er når universet forsiktig legger hendene hennes på skuldrene dine, trekker deg inntil deg og hvisker i øret ditt:

Jeg tuller ikke. Alt dette å late som og prestere – disse mestringsmekanismene som du har utviklet for å beskytte deg selv mot å føle deg utilstrekkelig og bli såret – må bort. Rustningen din hindrer deg i å vokse inn i gavene dine. Jeg forstår at du trengte disse beskyttelsene da du var liten. Jeg forstår at du trodde rustningen din kunne hjelpe deg med å sikre alle tingene du trengte for å føle deg verdig og elskelig, men du leter fortsatt og er mer fortapt enn noen gang. Tiden begynner å bli knapp. Det er uutforskede eventyr foran deg. Du kan ikke leve resten av livet bekymret for hva andre mennesker tenker. Du ble født verdig kjærlighet og tilhørighet. Mot og dristig strømmer gjennom blodårene dine. Du ble skapt for å leve og elske av hele ditt hjerte. Det er på tide å møte opp og bli sett.Overlevelsesstrategi

I stedet for å føle skyld, ta deg tid til å evaluere hver del av livet ditt og spør deg selv: Gjør dette meg virkelig lykkelig? Hvis svaret er nei, så ta deg tid til å tenke på hvordan du kan være lykkelig. Kanskje du lykkes i bedriftsjobben din, men innser at du føler deg mest engasjert og levende når du jobber frivillig i din lokale kirke. Du har kanskje et komfortabelt forhold til mannen din, men oppdager at du trenger mer eventyr i forholdet ditt.

Å oppdage områdene hvor du er misfornøyd og identifisere hvordan du kan være lykkeligere, betyr ikke at du umiddelbart trenger å slutte i jobben eller skille deg fra mannen din. Du trenger ikke ta drastiske skritt for å øke tilfredsheten med livet ditt. Prøv heller å tenke på små endringer du kan gjøre for å komme deg nærmere dit du vil. Kanskje du kan legge til en slags frivillighetskomponent i jobben din eller planlegge en eventyrferie for bare oss-to med mannen din.

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 3

3.Du føler at du ser gammel ut, og du vil gjøre hva som helst for å endre det

Det er ingenting galt med å ville se best ut i alle aldre, men å stirre i speilet på de uunngåelige rynker og grå hår kan føre til en usunn besettelse. Samfunnet vårt overvurderer ungdom, noe som kan føre til at vi føler oss uønsket og ignorert når vi blir eldre, og det er altfor lett å tenke ser mer ungdommelig vil faktisk resultere i å være yngre.Overlevelsesstrategi

Hvis du føler at å oppdatere stilen din vil hjelpe deg med å se og føle deg mer selvsikker, gå for det! jeg er en stor fan av YouTube Makeup-veiledninger og jeg leker hele tiden med nye sminketeknikker og klesstiler.

Hvis du føler at det er på tide å prøve Botox eller investere i kosmetisk kirurgi, bør du absolutt gjøre det! (Bare gjør undersøkelsene dine.) Men hvis det virker som at hver gang du får noe gjort, ser du noe annet du vil fikse, kan det være lurt å trekke deg tilbake og undersøke hvorfor.

Hvis du føler at livet går forbi deg eller at du ikke har oppnådd alt du ønsket, kan det være lettere å fokusere på å gjenopprette den tapte ungdom enn å møte den harde sannheten om din nåværende situasjon. Ta deg tid til å undersøke hvordan du føler deg skuffet over hvordan livet ditt har blitt. Du kan finne noen måter å nå målene du føler glipper unna, eller du må kanskje bruke litt tid på å sørge over tapte drømmer.Ingen elsker en god hudpleierutine mer enn meg, men når jeg ser tilbake på begynnelsen av 40-årene er det lett å se at min besettelse av alle mulige ting noen kunne gjøre for å skru klokken tilbake, hadde mer å gjøre med min tristhet over at ekteskapet tok slutt enn jeg noen gang har erkjent. Når jeg var i stand til å sørge over det tapet og ta skritt for å skape et nytt, lykkeligere liv for meg selv, fant jeg ut at jeg følte meg mer hjemme i huden og mer akseptert med å se ut i den alderen jeg er. Jeg plasker fortsatt på Retin A hver kveld, men det plager meg ikke å se ut som en 55 år gammel kvinne. Det er den jeg er, tross alt.

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 4

Fire.Du føler at dine beste år er bak deg

Føler du at du ikke lenger har en hensikt nå som barna er voksne? Eller ser du tilbake på avgjørelsene du tok da du var yngre og skulle ønske du kunne gjøre noe?

Meditasjonslæreren min fortalte en gang klassen vår at anger bare er en måte å prøve å kjøpe deg en bedre fortid på. Vi kan selvfølgelig ikke gjøre det, så det er best å gi slipp på anger og se på fremtiden. Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort.

Overlevelsesstrategi

Trikset for å komme forbi anger er å finne noe nytt som gir næring til lidenskapen din. Det kan være å lære å spille et instrument eller oppdage gleden ved å trene. Lag en liste over nye ting du kan prøve og prøv deretter minst 5 av dem. Fortsett til du finner noe du ikke kan vente med å prøve igjen.

Min arbeidsbok, 10 dager å gjenoppdage deg selv etter at barna er blitt voksne , kan være en god ressurs for å hjelpe deg med å finne lidenskapen din.

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 5

6.Du kan bokstavelig talt ikke engang mer

Føler du at du ikke kan ta ett sekund til av noe du pleide å tolerere helt fint? Det er flotte nyheter! Det er din intuisjon som forteller deg at tiden for endring er nå!

Når vi blir eldre, har vi ikke lenger tålmodighet for mennesker og situasjoner som ikke tjener oss. Vi forstår at tid er en begrenset ressurs på en måte vi ikke gjorde da vi var yngre. Ta en titt på personene eller situasjonene som plager deg. Det kan være at et vennskap har blitt usunt og må ta slutt. Du kan innse at det giftige arbeidsmiljøet ditt begynner å ha en innvirkning på helsen din. Eller du føler at hver eneste ting i livet ditt er forferdelig og du trenger en pause nå!

Overlevelsesstrategi

Uansett hva problemet er, hvis du plutselig ikke kan håndtere en situasjon eller hvis du finner ut at reaksjonen din på en situasjon ikke står i forhold til hvor irriterende den virkelig er, ta en titt på den. Det kan være intuisjonen din forteller deg at det er på tide å gjøre en endring.

Vær imidlertid forsiktig. Ditt ønske om endring kan være et symptom på krisen din. For eksempel:

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 6

7. Du våkner en morgen og bestemmer deg for at du vil skilles

Ok, kanskje ikke en skilsmisse. Kanskje du har bestemt deg for å slutte i jobben. I dag. Eller flytte til en ny by. Uansett hva det er, har du bestemt deg for at du må gjøre denne endringen, og du må gjøre den nå.

Overlevelsesstrategi

Hvis du plutselig føler behov for en drastisk endring, undersøk følelsene dine for å virkelig forstå hvorfor du føler dette behovet. Dette er et perfekt tidspunkt å kontakte en terapeut for å jobbe gjennom følelsene dine. Å snakke med en profesjonell kan hjelpe deg med å få klarhet bak impulsen din. Hvis du etter refleksjon bestemmer deg for at en drastisk endring er nødvendig, kan en terapeut hjelpe deg med å lage en plan for å minimere smerten som kan stige når livet må endres.

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 7

Midtlivskrisen din er en gave

Hvis du har bestemt deg for at du definitivt har en midtlivskrise, kan du være takknemlig for at intuisjonen din forteller deg at noe må endres.

Dette er din tid for å bli kjent med deg selv igjen!

Fest nå på Pinterest

Syv tegn på at du har en midtlivskrise og hvordan du overlever krisen 8