Sunne valg: de 101 beste tingene å gjøre for kroppen din nå!

SLIK FÅR DU SUND: AC / DC-skjorte Brian Finke

En ekskjærestes truende bryllup. Søsteren din er nyligbrystkreftskremme. Forståelsen av at du ikke lenger kan gå opp mer enn tre trapper uten å gispe som en strandbelagt beluga. Det er mange gode grunner for å få rumpa - og dinHelse- i utstyr. Men som alle med bredbåndstilkobling vet altfor godt, er mengden gode følelser om sunne valg der ute ganske forbannet. Hvordan ordne må-dosene fra det helt valgfrie? Gå rett til ekspertene til lære å bli sunn .Så vi riflet gjennom Rolodex, kalt mer enn 70 toppmyndigheter videre Helse og velvære , og stilte hver av dem det samme spørsmålet: Hva er de viktigste tingene en kvinne kan gjøre for å holde seg frisk? Etter flere uker med å ta notater og lete etter forskning (øynene våre er fortsatt blodsprengte), gir vi informasjonen videre til deg: en liste over de 101 smarteste tipsene, fra de velprøvde og til de helt nye. Din strategi: Velg fem denne uken. Implementere. Neste uke, fem til. Uken etter det - vel, du får ideen. På kort tid kommer du til å elske det du ser, og kanskje til og med bli litt bummed at du ikke hadde disse tipsene før. Beklager for det. Neste gang er vi mer på ballen.

Kan du høre meg nå? Plugg ørene før du blåser ut trommehinnen
Å rocke hjemme er en ting, men Spice Girls-gjenforeningskonserter, gressklippere eller fyrverkeri kan skade hørselen din permanent. Riktig montering av ørepropper kan gi en markant reduksjon i mengden lydenergi du blir utsatt for. Prøv Macks silikon ørepropper ($ 5 for seks par, earplugstore.com ) eller få en audiolog tilpasse et par for deg. Å skru opp volumet til 11 på hodetelefonene dine kan også forårsake skade, så lytt til et rimelig desibelnivå. Ikke få oss til å gjenta oss.

En ting du ikke vil ha i munnen din - kontaktlinsen din
Hver og en er som en svamp - hvis du legger den på tungen eller til og med skyller den under springen, skyver du på bakterier som deretter absorberes i plasten. Som du deretter holder direkte på øyeeplet.

Se hvor du holder det - Ikke bruk mascara i bilen
En av de vanligste øyeskadene: hornhinneskader forårsaket avmasketryllestave. Youch! Du slumrer, du vinner!
Studier viser at naps kan hjelpe deg drep stress og lad opp ; bare ikke døs i mer enn en halv time. Etter 30 minutter går kroppen din inn i dype stadier av søvn, og studier viser at hvis du våkner rett før dyp søvn, vil du føle deg mer oppdatert.Score nå, høst senere - Solbriller
Bytt H&M-flygerne dine mot voksne nyanser som blokkerer UVA- og UVB-stråler, som begge øker risikoen for øyeskader, inkludert grå stær. Vi liker Ryders Eyewear Sonnet Polarized solbriller ($ 70,), som tilbyr 100 prosent UV-beskyttelse.

Slutt ... å drikke kaloriene dine.
Mellom 1995 og 2002 ble antall kalorier som amerikanerne svingte hver dag mer enn doblet - og de fra sukkerholdige slukkere som brus, fruktdrikker og alkohol ble firedoblet. Det er mye Jamba Juice, folkens.

Kjenn deg selvKjenn kroppssammensetningen din En studie publisert i International Journal of Obesity fant at 25 til 30 prosent av unge kvinner med normalt BMI (19 til 25) fremdeles har overdreven kroppsfett. Den enkleste måten å kontrollere kroppssammensetningen er med bioelektrisk impedansanalyse, tilgjengelig på mange treningssentre og legekontorer.

Kjenn familiens helsehistorie Quiz helvete ut av slektninger, og last ned alt du lærer til M.D. Trenger du hjelp til å komme med en liste med spørsmål? Den amerikanske kirurggeneralens familiehelseportrett ( familiehistorie.hhs.gov ) gir enkle instruksjoner.Kjenn din kreftrisiko American Cancer Society's Great American Health Check ( cancer.org/greatamericans ) stiller noen spørsmål om din personlige helsehistorie og genererer deretter en liste over anbefalte screeningtester, pluss tips om hvordan du kan redusere helserisikoen. (Vi fikk beskjed om å nikke den andre margaritaen på happy hour og kutte ut Cadburys.)

Kjenn kolesterolnivået ditt En undersøkelse utført av Society for our Research viste at mindre enn en tredjedel av amerikanske kvinner kjenner til antallet. Få kolesterolet sjekket hvert femte år, begynner i en alder av 20. Du er klar over at totalt antall er under 200 mg / dL, med en LDL (det er den dårlige typen) på mindre enn 100 mg / dL og en HDL ( det er den gode typen) på 50 mg / DL eller mer.

Kjenn din hvilepuls Jo lavere tall, desto mindre må hjertet ditt jobbe (og det er bra). Ta pulsen om morgenen når du er mest avslappet. Mål antall slag på 10 sekunder, og multipliser deretter med seks. Antallet ditt skal være mellom 60 og 80 - enda lavere hvis du er atletisk.Kjenn ditt forhold mellom midje og hofte Den beste testen for å forutsi hjerteinfarkt kan være andelen av livet til hoftene. Mål midjen din på det minste punktet, og mål deretter hoftene på det bredeste punktet. Del det første tallet med det andre tallet: et ideelt forhold er 0,8 eller lavere.

Spis disse matvarene. Hver. Enkelt. Dag.

Brokkolispirer
Det viser seg at brokkolispirer inneholder opptil 50 ganger mengden kreftbekjempende forbindelser som finnes i modne brokkolihoder.Raps og olivenolje
Slutt å sidle opp til baren: Bytt ut smør og margarin i steker med vegetabilske oljer. Omega-3-fettsyrene og umettede fettstoffer kan bidra til å redusere kolesterolnivået, samt risikoen for hjertesykdom.

Mager melk og ost
Kroppen din absorberer kalsium mest effektivt fra maten, ikke fra sjokoladesmak. Sammen med vitamin D, vil absorbere 1500 til 2000 milligram moo-mineralet daglig (en kopp melk har ca. 300 milligram) redusere risikoen for å bli med i osteoporoseklubben betydelig.

Gjæret mat som surkål, miso og yoghurt
Studier viser at de kan redusere risikoen for brystkreft, beskytte mot gjærinfeksjoner og øke immuniteten.

Kanel
Bli en krydderjente: Denne antioksidantrike krydder reduserer hastigheten som magen tømmer den enchiladalunsjen, som forhindrer blodsukker og krasjer. Faktisk viser studier at en halv teskje om dagen senker blodsukkeret og kolesterolet hos personer med type 2-diabetes.

ÅH
Et glass på seks gram 100 prosent juice (det betyr ikke tilsatt sukker) hver dag reduserer risikoen for hjerneslag med opptil 20 prosent. Bonuspoeng for å sluke den typen med fiberrik masse.

Nøtter
Popping en håndfull daglig har vist seg å redusere hjertesykdomsrisikoen med 35 prosent.

Te
Grønt, svart og hvitt er full av antioksidanter. Imidlertid er grønn te unikt høy i et kjemikalie kalt EGCG, en av de mest potente kreftforbindelsene som noen gang er funnet. Bratt hvilken som helst farge i minst tre minutter og klem posen til slutt for en ekstra antioksidant slag.

Varm sjokolade
Du kan forbedre tickerens helse med en åtte-unse kopp varm sjokolade så mye du kan med et glass merlot - minus bakrus. Bli sunn med 100 prosent usøtet og ikke-alkalisert kakaopulver (som Hershey's Cocoa) og fettfri melk.

Bær
Forskere i Finland fant at å spise fem gram om dagen tilbyr et sunt hjerte tredobbelt spill ved å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom, forbedre nivået av godt kolesterol og senke blodtrykket.

Ikke tenk to ganger om ...

Ditching Facebook
Scrabulous spill kan være morsomt, men de erstatter ikke ansiktstid. I en av mange studier som knytter sosiale bånd til bedre helse, fant en undersøkelse fra Ohio State University at deltakere som hadde identifisert seg som ensomme hadde høyere nivåer av kortisol, et stresshormon som øker risikoen for hjertesykdom. Motsatt forbedrer immunforsvaret, har et sterkt sosialt nettverk, hjertehelsen og avverger depresjon og angst. Du gjør matte. Cocktailer er på vei.

Knusing på Seth Rogen
Mengden humørstabiliserende endorfiner som frigjøres fra ett minutts latter, er den samme som mengden som frigjøres med 10 minutter med anstrengende roing. Vi tar Judd Apatow over LifeCore når som helst.

Ringer inn 'syk' neste fredag
En av seks amerikanske ansatte er så overbelastet at de ikke en gang kan bruke den årlige ferietiden. Likevel, ifølge en studie fra Families and Work Institute, opplever 21 prosent av personer som er svært overarbeidede symptomer på klinisk depresjon.

Hopper beinene
En god boltring kan fakkle opptil 200 kalorier (tilsvarer å løpe 15 minutter på tredemølle) og har vært knyttet til alt fra færre forkjølelser til reduserte PMS-symptomer og til og med en skarpere luktesans.

Ødelegger appetitten
Noshing på sunt fett (som pistasjenøtter, oliven eller peanøttsmør) omtrent 20 minutter før et måltid hjelper magen til å fordøye maten saktere, slik at du føler deg mett lenger. Matvarer som disse kan også hjelpe kroppen din til å absorbere fettløselige vitaminer som A, D, E og K.

Suger i tynne jeans
Å vri dem på en gang i måneden kan vise deg nøyaktig hvordan kroppen din endrer seg - en bedre indikator enn å tråkke på skalaen, siden vekten din kan øke selv om du brenner fett og øker muskelmassen.

Stopp ... be legen din om et antibiotikum hver gang du snuser. Overforbruk av antibiotika kan føre til legemiddelresistente bakterier, som Centers for Disease Control and Prevention kaller en av verdens største helseutfordringer. Legemidlene dreper også kroppens gode bakterier (som de som beskytter mot gjærdyr) sammen med de dårlige.

Du har helt vår tillatelse til å spise ...

Magert protein
Det rangerer der oppe med kalsium og vitamin D når det gjelder å holde bein sterke og sunne. Kroppen din kan ikke lagre protein slik den skaffer fett og karbohydrater, så sikte på to porsjoner hver dag.

Fiber
Den gjennomsnittlige amerikaneren spiser bare 14 gram om dagen, men kvinner i 20- og 30-årene trenger nesten dobbelt så mye. En enkel kilde: fiberrike kornblandinger hver morgen. Se etter en som har minst fem gram per porsjon. (En tredjedel av en kopp All-Bran Bran Buds har 13!)

Jernrike matvarer
Fire av fem kvinner i fertil alder har jernmangel - noe som kan føre til tretthet, gjørmete tankegang og nedsatt immunitet. Du trenger 18 milligram per dag. Merknad til vegetarianere: Hvis du får jernet ditt fra ikke-kjøttkilder (som inkluderer tørkede bønner og mørke, grønne grønnsaker), kan du bare absorbere mineralet hvis du spiser det med vitamin C. Så ned et glass OJ med jernet ditt - forsterket frokostblanding, eller ha noen paprika på bønneburritoen.

Vill alaskalaks
Spis fire gram tre ganger i uken. Laks er full av omega-3 fettsyrer, som øker noggin-kraften og hjelper til med å forhindre depresjon og kranspulsår. Alaska-sorten høstes også på en måte som bevarer den lokale laksepopulasjonen og inneholder bare spor av kvikksølv. (Les: Det er miljøvennlig og trygt å spise også.) Vi kjøper det fra.

Egg (og vi snakker ikke bare de hvite).
Du visste sannsynligvis at de hvite inneholder mye protein, men eggeplommene er en av de beste kildene til kolin, et næringsstoff som er viktig for hjerte- og hjernefunksjon. Prøv å knekke et halvt dusin hver uke.

Skjær maten ned til størrelse
Lær hvordan du kan øye en unse. Studier viser at amerikanere vanligvis skjerf deler som er opptil åtte ganger så store som de burde være! Ingen spøk. Du kan få ekvivalenter av serveringsstørrelser (for eksempel bør PB&J inneholde omtrent en ping pong ballstørrelse peanøttsmør) på win.niddk.nih.gov/publications/just_enough.htmg .

Poeng nå, høst senere - stekepanne
Få dette: Metallet siver ut av pannen og inn i maten din, og øker jerninnholdet mange ganger.

Gå inn i bedre passende sniker
Riktig sko og passform kan hjelpe til med å korrigere for anatomiske feil som flate buer eller overpronasjon og avverge overforbruk. Du får den beste servicen fra en butikk som spesialiserer seg i drift, for eksempel FleetFeet ().

Men gi disse en hvile, vil du?

Behandlede og raffinerte karbohydrater
Å spise mat med færre enn tre gram fiber og mer enn 10 gram sukker per porsjon (se på etiketten) øker risikoen for hjertesykdom og diabetes.

Pølser, bologna, pølse ...
Bearbeidet kjøtt er fett- og saltbomber, og de inneholder også nitrater, som har vært knyttet til flere typer kreft.

Kunstige søtningsstoffer
Fem hundre ganger så søt som sukker og null kalorier? Høres ganske bra ut. Men studier viser at de av oss som bruker dem er mer sannsynlig å være overvektige enn ikke. Årsaken: Den søte smaken lurer kroppen din til å tro at den er i ferd med å få et rush av kalori energi; når den ikke kommer, lengter du etter enda mer mat.

'Forsterket' søppelmat
Ikke la deg lure av prangende ernæringspåstander på forsiden av en pakke - det er etiketten på baksiden du trenger å studere. Kjøp aldri produkter som inneholder sukker (eller sukrose, fruktose, etc.) blant de tre første ingrediensene, og husk at 'beriket mel' bare er en fancy måte å si 'raffinert hvitt mel'. (Det må berikes fordi raffineringsprosessen ødelegger det meste av næringsstoffene.)

Sprit
Begrens alkoholinntaket til en drink om dagen; to eller flere kan øke risikoen for demens senere i livet. Etter at du har redusert den daglige mengden av tequila-soloppganger, kan du prøve å nippe til en usøtet iste i stedet.

ER.

Tanntråd de perlehvite
Børsting alene kan savne opptil 30 prosent av overflaten på tennene - mye som å ta en dusj, men bare vaske 70 prosent av kroppen din.

Swish og spytte
Våre eksperter anbefaler å bruke munnvann som har vist seg å forhindre og redusere tannkjøttbetennelse, som rammer halvparten av alle amerikanske voksne.

Våkn opp og fyll opp
Selv vi er lei av å si 'frokost er dagens viktigste måltid.' Men forskning viser at noshers på morgenen har en tendens til å spise mindre fett og kolesterol og mer fiber hele dagen og har sunnere kroppsvekt.

Gjør et skudd med SPF
Som i, en full unse slathered over kroppen din. For å beskytte mot både UVA- og UVB-stråler, velg en solkrem med sink (eller sinkoksid) eller titan (eller titandioksid).

Posere
Å øve på yoga bekjemper ekstra pund ved å støtte endokrin og skjoldbruskfunksjon, samt ved å senke kortisol, et stresshormon som fremmer vektøkning rundt midten.

P.M.

Pensle, bruk tanntråd og skyll med munnvann Ja, igjen. På netter når du helst bare vil kollapse i sengen, tygger du på dette: Ifølge en artikkel i The Journal of the American Dental Association, har munnen din 400 til 800 arter av bakterier - og de lager en linje for din tannemalje.

Slå av TV-en og lukk den bærbare datamaskinen en time før sengetid. De glødende skjermene avgir et blått lys som holder deg oppe ved å undertrykke melatonin, et hormon som regulerer kroppens klokke.

Crank Corinne Bailey Rae, ta et varmt bad, eller slurp en kopp urtete: Beroligende ritualer før sengen kan hjelpe deg med å dekomprimere både mentalt og fysisk. Gjør dem hver kveld, så begynner de å signalisere hjernen din at det er snooze-tid, slik at du nikker raskere.

Sett inn kaffetrakteren din Java er den første kilden til kreftbekjempende antioksidanter i kostholdet vårt, og studier viser at et godt brygge kan hjelpe deg med å utføre bedre på tester som måler konsentrasjon, hukommelse og læring og til og med beskytter mot eggstokkreft. Begrens deg til to eller tre kopper om dagen - eller koffeinfri - for å unngå ryster og sene kvelder som stirrer i taket.

Ikke forlat hjemmet uten dem ...

Helseforsikringskort
Bli forsikret nå, før det dukker opp et problem som vil bli ansett som eksisterende, hvis du handler for dekning senere. Lær mer om alternativene dine online fra Agency for Healthcare Research and Quality ( ahrq.gov/consumer/insuranceqa ) eller Foundation for Health Coverage Education ( coverageforall.org ).

Personlig medisinsk journal
Etter å ha veltet først over nieseens store hjul, vil ikke listen over reseptbelagte medisiner du tar, akkurat rulle av tungen - spesielt hvis du er bevisstløs. Sett lommeboken din med en liste over medisinene dine (inkludert kosttilskudd), allergier eller medikamentfølsomhet, navnet og nummeret på legen din, primære behandlingsforhold, tilstander du blir behandlet for, og en kort familiehistorie med store medisinske problemer.

Ikke bare tro at du kan gjøre det ... nå kan du!

Du vil øke din selvtillit og sjenert selvtillit hvis din 'orker' holdning er basert på virkelige ferdigheter. Lær hvordan du renser av toalettet, legger inn skatten eller henger Ikea-hyllene. En flott DIY-bok: Dare to Repair: A Do-It-Herself Guide to Fixing (Almost) Anything in the Home, av Julie Sussman og Stephanie Glakas Tenet ($ 8, amazon.com ).

Slutt ... å sole deg.

Hva er dette, 1972? Til tross for hva tante Doris med skarpe ansikter sier, vil en 'base tan' ikke beskytte mot noe. Bedre å faux: Vi liker Neutrogena MicroMist Tanning Sunless Spray ($ 12 for 5,3 oz, apotek.com ).

Score nå, høst senere - kondomer

En fersk rapport viser at frekvensen av gonoré (som kan forårsake betennelsessykdom) og klamydia (som kan skade fruktbarheten) er oppe - og det betyr at bruken av beskyttelse er veldig nede.

Hold deg lykkelig uten Prozac

Logg inn på volunteermatch.com . Frivillighet har vært knyttet til lavere frekvenser av hjertesykdom, stress og depresjon - faktisk viser en studie at bare å tenke på å gjøre noe altruistisk, frigjør de gledinduserende kjemikaliene serotonin og dopamin.

Distraher deg selv fra deg selv Terapeuter sier at depresjonsutsatte kvinner har en tendens til å overveie problemer uendelig. Spark OCD-vanen ved å engasjere andre deler av hjernen din: Lytt til musikk, løp med en venn, eller prøv en ny courgettebrødoppskrift.

Få hjelp hvis du trenger det
Det er OK hvis du ikke kan takle på egenhånd - og mer normalt enn du kanskje tror. I et gitt år opplever så mange som 14 millioner voksne klinisk depresjon, men bare én av tre søker behandling.

Tenk deg at du ligger på en strand. I Costa Rica. Å få føttene dine massert av Eric Bana. Føler du deg bedre ennå? Forskning viser at du kan zappe stress, senke BP og hjertefrekvens, og øke sirkulasjonen og fordøyelsen din med så lite som 90 sekunder med visuelle bilder.

Stopp ... å gå ut i fire-tommers stiletter.

Stripper hæler siler leddene fra tærne helt opp til korsryggen og kan føre til stygge misdannelser som bunions og hammertoes. Stick med en høyde på to inches eller mindre.

Redd verden og deg selv

organisk
Mat dyrket uten plantevernmidler inneholder mer næringsstoffer. Lommeboken er for tynn til å fylle hele kjøkkenet ditt med økologiske ting? Velg animalsk mat, som egg, meieriprodukter eller kjøtt. De inneholder mer fett, det er der toksiner lagres; fordi animalsk mat inneholder mer fett enn frukt og grønnsaker, inneholder de også toksiner.

Tren før arbeid
Tidlige treningsøkter er lettere å presse inn i den hektiske timeplanen din, og de sparer deg for å måtte dusje to ganger. Det sparer opptil 72 liter vann hvert år. Og den gode nyheten fortsetter: Studier viser også at AM-mosjonister er mer sannsynlig å holde seg til programmet enn de som traff treningsstudioet senere på dagen.

Koble fra stikkontakten
Forskere fra University of Minnesota fant ut at folk som brukte fem eller flere timer fritid hver dag på å jobbe på datamaskinen, se på TV eller spille videospill, trente 11 færre minutter om dagen enn folk som ikke gjorde det. Å trekke i støpselet kan hjelpe deg med å redusere ikke bare rumpa, men også karbonavtrykket ditt: 25 til 40 prosent av all strøm som brukes til å drive hjemmeelektronikk forbrukes mens produktene er koblet til, men slått av.

Fyll glasset ditt fra en Brita
Flaskevannsbekvemmelighet har en høy pris: Anslagsvis 9 av 10 plastflasker havner i søppelfyllinger eller søppel i gater og parker. Et hjemmefilter kan kvitte seg med en rekke styggheter, inkludert bly, kvikksølv og asbest, som kan lure i vannforsyningen.

Score nå, høst senere - En sportshjelm

Enten du går ombord eller sykler, se etter en melonbeskytter som er i samsvar med standardene fra American Society for Testing and Materials. En god hjelm vil passe tett (ingen vingling når du skyver den fra side til side) og sitte på hodet (ikke vippet bakover) med fremkanten ikke mer enn en tomme over øyenbrynene.

Vær en heltinne i gymklassen

Bland treningsøktene dine
Å logge 20 minutter på ellipsen, deretter 20 minutter i vektrommet, deretter 10 minutter på en yogamatte kan høres ut som en kick-ass-trening, men det etterligner ikke hvordan vi bruker kroppene våre i den virkelige verden. (Å skyve den tunge boksen med vinterstøvler inn i øvre del av skapet ditt, for eksempel, krever at du bruker balanse, fleksibilitet og styrke ... samtidig). Så gjør treningsøktene dine som din favoritt DJ Shadow CD og bland dem sammen: Prøv en kort serie kardioøvelser, og hopp deretter rett inn i et raskt trekk i styrke, umiddelbart etterfulgt av en fleksibilitetsøvelse. Gjenta. Du får se resultater tidligere.

Legg til intervaller i cardio
Intervalltrening (vekslende korte utbrudd av høyintensitetsaktivitet med aktivitet med lavere intensitet) har vist seg å steke kroppsfett og øke kardiovaskulær kondisjon raskere enn å trene i et konstant, moderat tempo. Prøv en 30-sekunders sprint for hvert femte trinn med tredemølle, eller i bassenget, en runde fart etter noen runder med langsommere slag.

Nå for det
Hvis du tilbringer dagene dine fast i Cubeville (Befolkning: deg), mister du mobilitet, og det gir deg muskelspenninger og tårer når du endelig kommer ut bak pulten. Hamstrings, kalver og brystmusklene har en tendens til å være mest tromme. Følg visdommen til American College of Sports Medicine og strekk dem ut to til tre dager i uken. Sikt mot fire reps på 10 til 30 sekunder per muskelgruppe.

Sidestep kneskader
Studier viser at det er mer sannsynlig at kvinner er svake i knærne enn menn. Fellesbesparende løsning: hofter av stål. Jo sterkere du lager musklene rundt hoftene, jo bedre kan du kontrollere lårbenet (lårbenet), noe som bidrar til å stabilisere kneet. Ett enkelt hofteforsterkende trekk: Fest et motstandsbånd rundt anklene, knebøy litt og gå side om side med så bredt skritt som du kan klare.

Dette skader ikke litt

Influensaskuddet ditt
Hvert år får opptil 20 prosent av amerikanerne en ekkel influensabug, og mer enn 200 000 er innlagt på sykehus. Finn en influensaklinikk i nærheten av deg på lungusa.org .

HPV-skuddet ditt
Denne vaksinen er svært effektiv mot fire virusstammer, inkludert to som forårsaker omtrent 70 prosent av livmorhalskreft. Selv om det er godkjent for bruk av kvinner i alderen 9 til 26, mottok bare 10 prosent av kvinnene i alderen 18 til 26 det.

Dine 273 andre skudd
Fordelene med nålene du ble sittende fast med som barn varer ikke alle livet ut. Spør legen din om du trenger boostere for stivkrampe, difteri og kikhoste (Tdap); meslinger, kusma og røde hunder (MMR); vannkopper; pneumokokk sykdommer (inkludert lungebetennelse); hepatitt A og B; og meningokokk meningitt.

Ikke vær en dummy - Spenn opp.
Motorsykeulykker er den viktigste dødsårsaken hos mennesker i alderen 2 til 34. Det anslås at bilbelte sparte 226 567 liv fra 1975 til 2006, men ifølge National Highway Traffic Safety Administration har 18 prosent av menneskene ikke ett.

Stopp ... med kjepphest, raske og rensende dietter.
Utover å ødelegge stoffskiftet ditt, får de håret ditt til å gjøre veldig dårlige ting. Det er fordi manen din er en av kroppens raskeste og sjenerte voksende vev, men siden den også er uvesentlig (i motsetning til for eksempel hjerneceller), er låsene dine de første til å gå hvis kroppen din mangler næringsstoffer. Og når kroppen din er ferdig med å kaste sine mer brukbare deler, er det ikke lenge før resten av dere også er i dyp doo.

Gå fremover - Svelg

Et multivitamin
Mens nasjonale undersøkelser viser at opptil 80 prosent av amerikanerne synes de spiser godt, oppfyller bare 1 prosent faktisk minimumsstandarder for a balansert kosthold . Velg et multi som inneholder minst 100 prosent av den daglige verdien av vitamin A, C og E og folsyre.

Vitamin d
Studier viser at å poppe 1000 IE hver dag reduserer risikoen for brystkreft og eggstokkreft i to.

Fiskeolje
Pusten din kan lukte som sjømatdisken på Kroger en stund, men disse gjellepillene gjør underverker på kroppen - innvendig og utvendig. Fiskeolje holder ikke bare huden din og håret sunt, men også reduserer risikoen for hjertesykdom og hjelper squelch betennelse. Eksperter foreslår ett gram per dag.

Legg til 24 år i livet ditt *

Hold deg oppdatert på helseskjermer
Ikke sikker på hva du trenger å ha gjort, eller hvor ofte? Sjekk det praktiske skjermbildet vårt under visninger. + 4 år

Ta medisinene dine
Ifølge en undersøkelse fra 2006 tar nesten 75 prosent av amerikanerne ikke reseptbelagte medisiner som anvist. Hvis du har et spørsmål om hvordan du kan pille pillene dine (er det bare fire ganger om dagen mens jeg er våken, eller bokstavelig talt hver sjette time?), Kan apoteket gjøre deg rett. Eller hvis du nedover tre piller tre ganger om dagen er for mye for deg å holde rede på, så fortell legen din - han kan kanskje ordinere et legemiddel som ikke trenger å tas så ofte. + 12 år

Gjør en sikkerhet for hjemmet
Hvert år dør mer enn 38 000 kvinner som følge av ulykker. Forsikre deg om at du har fungerende røyk- og karbonmonoksiddetektorer og en brannslukningsapparat hjemme, for det første. + 2 år

Geek ut, selv etter eksamen
En studie fra Rush University Medical Center i Chicago fant at personer som bruker tid på å gjøre hjernestimulerende aktiviteter (gå på museer, løse gåter, lytte til musikk) har mindre enn halvparten av risikoen for å utvikle Alzheimers som de som ikke gjør det. + 4 år

Vedta en søt pelsball
Å klappe eller til og med bare være i nærheten av en liten critter har vist seg å senke BP og hjertefrekvens. Og en studie fra 2002 fant at hjerteinfarkt som også var hundeeiere var seks ganger så sannsynlig å være i live et år senere som de som ikke hadde firbente selskap. + 2 år

* Fra Long Life-ligningen (Januar 2008, Adams Media)

Kjære, du trenger en bedre bh
Stropper som er for tynne eller for stramme, kan legge press på trapezius-muskelen (som spenner over skuldre, nakke og øvre del av ryggen) og forårsake smerter i overkroppen og til og med spenningshodepine. Avslutt å klemme jentene dine inn i en dårlig montering i dag, og spar på Advil i morgen.

Få de varme, små hendene dine på ... En god prevensjonsmetode

Har du tatt pillen eller brukt kondomer siden college av vane? Din BC er kanskje ikke lenger riktig for deg. Hvis du for eksempel har begynt å bomme sigaretter i happy hour, bør du ikke kaste OC, noe som kan øke risikoen for blodpropp, hypertensjon og hjertesykdom. Snakk med gynen din hvert år om ditt nåværende prevensjonsmiddel fortsatt er ditt beste.

Stopp ... sportsklær i stedet for negler.
Den største bakterien på kroppen din er under neglene. Hvis du ikke kan trene vanen, kan du grave klørne i en halvbløt såpe to ganger om dagen.

Poeng nå, høst senere - Et dusjhodefilter

Skru en på for å blokkere klor, som kan drepe nyttige bakterier på huden din, zappe fuktighet og forverre forhold som eksem og psoriasis. Et filter kan til og med dype seks kjemikalier som fører til kjedelig hår og splittede ender. Sjekk ut showerfilterstore.com for produkter.

Gjør dette - ikke det

Munch våte snacks, ikke tørre Vannrike, fiberfylte matvarer som fersk frukt, cherrytomater, gulrøtter, maiskolber, buljongbasert suppe eller bakte poteter pakker færre kalorier i større porsjoner, slik at du føler deg mett på mindre. På forsiden, tørr mat som pommes frites, kjeks, godteri, bagels, kringler og granola-barer stapper mange kalorier i porsjoner. Kan du si snackangrep?

Kast salater med Romaine, ikke isfjell. Det gir kanskje ikke den samme tilfredsstillende knase, men den mørkere bladgrønne har dobbelt så mye fiber, B-vitaminer, folsyre, kalsium og kalium og syv ganger vitamin A og C på isfjellet.

Nipp til en skummet latte, ikke svart kaffe Studier viser at koffein kan bidra til osteoporose ved å øke kalsiumtapet. Men du kan omgå denne risikoen ved å tilsette melk i bryggen: Selv to spiseskjeer vil oppveie de negative effektene på kalsium. Snik, ikke sant?

Drikk kaffe, te og rødvin mellom måltidene, ikke under dem Disse drikkene inneholder alle tanniner, som kompromitterer kroppens evne til å absorbere jern fra maten.

Bruk vanlig, ikke antibakteriell såpe Det KOs like mange bakterier, og noen forskere hevder at bruk av for mange antibakterielle rensemidler kan tukle med effekten av noen antibiotika.

We Nag fordi vi bryr oss!

Legg ned kreftpinnene allerede
Centers for Disease Control and Prevention anslår at kvinnelige røykere puster i gjennomsnitt 14,5 år av livet. Du får de beste resultatene hvis du jobber med en M.D. som spesialiserer seg på røykeslutt. La stopsmokingdoctors.com peke veien.

Svette som livet ditt avhenger av det
Å vent, det gjør det. Å trene 30 minutter hver dag vil reduser risikoen for hjertesykdom , den største kvinnedraperen, med hele 80 prosent.

Hold deg hydrert
De klare tingene er avgjørende for muskel- og nyrefunksjon. Men glem åtteglassregelen. Du vil gjøre det bra ved å suge åtte gram vann til hvert måltid, pluss før (12 gram), under (16 gram) og etter (ytterligere 16 gram) treningsøktene dine.

Spis råvarer til hvert måltid
En ny rapport fra CDC antyder at færre enn en tredjedel av amerikanerne får sin RDA for frukt og grønnsaker. Hvis bok choy alltid blir brun før du kan spise den, kan du prøve å kjøpe hermetiske, frosne eller tørkede produkter - eller til og med 100 prosent juice.

Gå horisontalt
Søvnmangel (får mindre enn syv til åtte timer om natten) fører til økte nivåer av ghrelin, hormonet som får deg til å kreve midje- og sjenert; fortykning, arteriell tilstopping av komfortmat.

Vask de skitne hendene
Såpe og vann er ditt beste forsvar mot forkjølelse, influensa og andre smittsomme sykdommer. Men en internasjonal undersøkelse fra 2006 fant at to tredjedeler av amerikanske voksne innrømmer å ikke vaske hendene ordentlig (det eneste landet som var mer slappt: Tyskland). Gjør Amerika stolt: Skrubb opp oftere.

Glidelås. Den. Uuuhhp.
Den gamle skolekjolen din. Prøv det på: Hvis glidelåsen på den Versace-knockoffen du nappet på kjøpesenteret, ikke springer forbi ribbeina dine, du kan ha økt risiko for brystkreft. En nylig undersøkelse fra American Cancer Society fant at kvinner som hadde fått 21 til 30 pund etter 18 år var 40 prosent mer sannsynlig å utvikle sykdommen enn de som ikke tok på seg mer enn fem pund. Kvinner som hadde fått 70 kilo doblet risikoen.

Stikk junior i en babybjørn
Når du bruker hoften som babyhenger, blir strukturer i ryggen komprimert og ledd, muskler og skiver blir anstrengt. Fordel i stedet den lille tykkens vekt jevnt over ryggraden ved å holde ham foran, nær kroppen din - eller prøv å binde ham i en slynge.

Få de små varme hendene på ... En god tude
Mennesker hvis tumbler alltid er halvfull, har en tendens til å leve lenger og ha færre livstruende sykdommer. Debbie Downers blir også syke og besøker legekontoret oftere enn deres optimistiske kolleger. Wah-wah ...

Score nå, høst senere
Stabilitetskule. Det tvinger deg til å sitte oppreist i stedet for å slappe av. I tillegg bruker du hele tiden kjernen din til å gjøre små balansejusteringer: det er som en treningsøkt hele dagen.

Oppdag en trening du graver
Du vet, den du ser frem til, ikke fordi du kan time det med Entertainment Tonight, men fordi det faktisk er morsomt. University of Michigan forskning viser at kvinner som trener fordi det får dem til å føle seg lykkeligere eller mer energiske, er mer sannsynlig å holde det opp enn kvinner som trener bare for å se bedre ut.

Finn en bedre måte å slappe av på
Haagen Dazs og tequila-skudd er ikke de beste svarene på en stressende mandag. Hvis du prøver å spise og drikke deg gjennom hvert paniske øyeblikk, vil du bare bli mer stresset og overvektig. Og vi vedder på at det bare vil bomme deg mer.

To sminkebevegelser som er harde for øynene:
1. Blanding av glitrende øyenskygge og kontaktlinser. Produktet som får øyesminke til å glitre kalles silika. Dette kan bli fanget under kontaktlinsen og forårsake en smertefull ripe.
2. Tilsett vann fra springen eller spytt for å 'strekke' mascaraen. Vann og spytt kan introdusere bakterier til dine følsomme peepers, i tillegg til å fortynne formelens mikrobe-squelching konserveringsmidler. Forrige gang vi sjekket, var knebne øyeinfeksjoner ikke i denne sesongen.

Bestill en side av 'om' til lunsj
Studier viser at meditasjon reduserer den negative effekten av stress på kroppen din, bidrar til en følelse av følelsesmessig velvære , og forbedrer evnen til å fokusere og konsentrere seg. Prøv å bygge opptil 20 minutter om dagen.

Få ham til å tømme oppvaskmaskinen
Princeton University-forskning viser at menn i dag bruker mer tid enn kvinner på morsomme aktiviteter. Det er ingen overraskelse at nye data også viser at menn er lykkeligere enn kvinner for første gang siden 1970-tallet. Hmph.