Spørsmål og svar: Hvorfor lukter asparges lusten min?

asparges.jpg Shutterstock

Spørsmålet: Jeg elsker asparges, men hver gang jeg spiser den, urker urinen min etterpå. Hva gir?Eksperten: Ketul Shah, MD, assisterende professor i urologi ved Ohio State University Wexner Medical Center

Svaret: Duften du lukter - varemerkeduften til aspargesnoshers overalt - kommer fra litt som kalles aspargesyre.

I seg selv lukter ikke syren. Når du først har spist det, bryter enzymer i kroppen din syren ned i en rekke svovelholdige forbindelser, sier Shah. Og svovel - som også finnes i hvitløk og skunk spray - kan stinke opp stedet. Bare spør jenta i båsen ved siden av deg.

Det er egentlig ikke så farlig. Tross alt, hvor som helst fra 60 til 80 prosent av folk som spiser asparges, kjenner du din luktesmerter, sier han. For de fleste begynner lukten 15 til 30 minutter etter deres første bitt og varer i noen timer. Resten av mennesker ser ikke ut til å produsere lukten. Det kan være et spørsmål om kroppens fordøyelsesenzymer, men noen eksperter mener at de fremdeles produserer duften og bare har dårlig luktesans.Uansett, hvis du virkelig blir revet opp av stanken, er det en ting du kan gjøre noe med: Drikk mer vann. Selv om den ikke blir kvitt lukten, vil den fortynne den, sier Shah.

Mer fra våre :
Asparges til frokost ?!
Sjekk om kjendisfakta: Trenger skjeden din virkelig vitamin D?
7 rare ting som fremmer vekttap