Slik vasker du alle BH-ene dine

BH på klessnor izusekGetty Images

La oss innse fakta: Å vaske en BH på riktig måte er hard . Visst, det er lett å kaste dem i maskinen og håper de kommer ut i topp-stand, men det skjer sjelden. (RIP til alle de ødelagte båndene og mistet polstring.Men i tilfelle du ikke visste - som, hvis du leser dette, sannsynligvis ikke gjorde det - kommer hver bh med et sett med vaskeinstruksjoner basert på fabrikasjonen av bh, sier Creative Creative Officer Ra'el Cohen fra ThirdLove. Det er viktig å følge disse instruksjonene, selv når du er stroppet for tid.

Fordi, viser det seg, hadde moren din rett hele tiden: Det er virkelig det som teller inn. 'De fleste BH - jeg vil si 99 prosent av BH'ene - har spandex i seg,' forklarer Cohen. Spandex er et ganske skjørt stoff.

Mer spesifikt er fibrene veldig følsomme for varme. 'Spandex vil bryte ned hvis den vaskes ved veldig høy temperatur eller legges i tørketrommelen,' sier Cohen. 'Du kan bokstavelig talt kutte livet til bh'en din halvparten ved å gjøre det.' (Yikes!)

Når det gjelder hvordan ofte du vasker bhene dine: helt opp til deg og hudfølsomheten din, ifølge Cohen. Hvis du pleier å produsere (helt normal) underboob-svette, vil du kanskje vaske bh'ene oftere enn noen som ikke gjør det. Men igjen, ditt valg - iført en bodde i bh vil sannsynligvis ikke skade deg.Nå for den mer tekniske delen, som hvordan faktisk gjør bh'ene dine så friske og så rene, slå til denne eksperthåndboken for alle typer BH i undertøysskuffen.

Hvordan vaske en bh med bøyle:

Cohen anbefaler å vaske alle BH-er, men hvis maskinvask er det eneste alternativet (eller, la oss være ekte, du bare ikke vil gjøre det selv), trykk alle BH-ene dine med en bøyle i en liten tøypose. Det vil bidra til å forhindre at ledningene mister form og blir sammenflettet rundt maskinen.

Sørg også for å feste kroken og øynene sammen. Det vil hindre at bh'en fanger opp tøyposen eller selve plagget. Det samme gjelder å vaske balkongene dine (aka en hylle-BH), som ofte har delikate funksjoner som blonder.Hvordan vaske en bh uten tråd:

Hvis den trådløse bh-en din har skumpolstring, ikke engang tenk på å kaste den i vaskemaskinen.

Vask det for hånd fordi 'skum noen ganger kan bli litt wonky eller misformet over tid,' sier Cohen. Så hvis du vil ha koppene uberørte (som, stoler på, du gjør), er det på tide å bli håndsy. (FYI: Det er tilfelle for enhver bh med polstring.)Relatert historie

For å vaske hånden, fyll vasken din med lunkent vann og litt vaskemiddel, og la bh'en trekke i opptil en time. Gni forsiktig på materialet, og når du er ferdig, legg det på et håndkle for å tørke.

Ingen elektroder? Ikke noe problem. Maskinvask den i en vaskepose på kulde. Igjen, sørg for at klemmene er hekta, og la det selvfølgelig lufttørke.

Hvordan vaske en sports-BH:Arm sport har vanligvis en veldig høy spandexkonsentrasjon, så du vil maskinvask dem på kaldt, mkay? Men før du bare kaster den inn, fjern putene.

'De kan samle mye svette,' forklarer Cohen, så det er best å la dem skumme opp solo.

Relaterte historier

De fleste sports-BH-er har ikke ledninger, men noen ganger har de store slag og løping. Hvis det er noen lukninger, legg brikken i en tøypose for å forhindre at den blir sammenflettet med noe. (De fancy sports-BHene pleier å være dyrt , så du vil definitivt holde det intakt. )Vasking av sports-BH? Hopp over tøymykner ...


Hvordan vaske en bralette:

For din dyrebarebralettes, vask dem på kaldt eller maskinvask dem. Og akkurat som deres sportslige søstre, hvis de har avtagbare elektroder, ta dem ut og vask dem separat i lasten din.

Har du klemmer? Igjen, sørg for at de er hekta sammen før du legger i en tøypose og kaster den sammen med de andre klærne dine. Daintiness av en bralette kan gjøre det superenkelt å hekte.

Hvis du liker den frihjulende komforten til bandeaus (som, hvem gjør det ikke?), Følg de samme anbefalingene som braletten.

Hvordan vaske en stroppeløs bh:

Sjansen er at du ikke bruker stroppeløs bh hver dag (ros herren). Faktisk anslår Cohen at du bare legger det på et dusin ganger så år.

Siden du ikke bruker dem på reg, bør du bare ta deg tid til å vaske dem i hånden, sier hun.

Relatert historie

Hvorfor? Den klissete silikonelastikken på fôret på bh'en din - du vet, tingen som holder den oppe - kan samle lo i vaskemaskinen som til slutt sliter den, sier Cohen. Så vær en stor jente og ta stroppeløs bh til vasken.

Hvordan vaske en 'T-skjorte-BH':

De fleste kvinner har minst få BHer designet for hverdagsbruk som de praktisk talt bo i. 'Det er virkelig din arbeidshest-bh,' sier Cohen. 'Du har sannsynligvis noen få i turnusen din, og du bruker dem på daglig basis.'

Det beste du kan gjøre for disse karene: La dem hvile, sier Cohen. Har et utvalg av tre til fem t-skjorte-BHer, slik at du kan veksle og ikke bære hvert undertøy også mye. (Ellers må du sannsynligvis erstatte den godt under det vanlige seks-månedersmerket.)

Når du vasker disse, er håndvask best siden den er mer skånsom. Men så lenge du bruker en tøypose med mesh, kan du stikke dem i vaskemaskinen og hvile deg lett.

P.S. Sammensetningen av en t-skjorte-BH varierer: Noen har polstring av skum eller ledninger, noen har plastlukninger foran, osv. Så følg den samme sjekklisten (fjern elektroder, kroklås) - de ekstra sekundene med TLC er verdt det for deg - til BFF-er.

Hvordan vaske en barsel-BH:

Bars for fødselspermisjon (også kalt sykepleie) blir ikke bare satt gjennom ringetonen (amming er ikke akkurat sølsikker), men de kan også variere i stil. Det kan gjøre det veldig vanskelig å vite nøyaktig hvordan du skal vaske deg.

Noen av dem har ledninger, noe som betyr at du vil legge dem i en vaskepose og vaske på en lav sentrifugeringssyklus i kaldt vann. Ikke-kablet er imidlertid best håndvasket.

Nøkkelen til fødsels-BHene, sier Cohen, er å ha tre eller fire, så nye mødre trenger ikke å vaske den samme BH hver dag. Du har uansett mye viktigere ting å håndtere.

Når vi snakker om fødeklær, er dette noen av de absolutt beste:

Nå som du har mestret kunsten å vaske bh, er det på tide å ta jentene dine ut på byen. De har tross alt aldri sett - eller følt seg - bedre.