Slik bør du ha søte poteter for vekttap

søte poteter Tom Grill

Alle som noen gang har hatt en bolle med søtpotetfries, vet at rotgrønnsaken er en virkelig gave fra jorden. På en eller annen måte får søte poteter den perfekte balansen mellom å være saftige og søte, og det hjelper også at de blir spioneringen som en super næringsrik mat. Hvor mange ganger har du hatt en venn som valgte søtpotet fremfor den vanlige fordi de visstnok er sunnere? Jeg er absolutt skyldig i det.

Det er ingen tvil om at søtpoteter er sunne. De er fulle av næringsstoffer og vitaminer som hjelper kroppen din til å utføre sine viktigste funksjoner. Men søtpoteter er også ganske der oppe i karbohydrater sammenlignet med andre grønnsaker. Poteter er betydelig høyere i karbohydrater enn grønnsaker som agurker, tomater og courgette, eller bladgrønnsaker, sier Elizabeth Huggins, RDN på Hilton Head Health .

Relatert historie

Om søtpoteter kan hjelpe deg med vekttapsmålene, avhenger til slutt av spiseplanen din (som er din personlige biz!), Samt hvordan du forbereder dem. Noen som prøver å kutte ut karbohydrater, må for eksempel være ekstra oppmerksomme på søtpotetporsjoner.Hvis du er usikker på hvordan søtpoteter passer inn din diett, les videre for informasjon om hvordan søtpoteter kan påvirke vekttap, ifølge kostholdseksperter.

Tenk på søte poteter mer som en stivelsesholdig karbohydrat enn en grønnsak.

Siden søtpoteter (vel, poteter generelt) har større karbohydrat enn de fleste andre grønnsaker, kan det være nyttig å se på dem som korn når du planlegger måltidene. De er en god kilde til karbohydrater av høy kvalitet, men hvis du ser på karbohydratinntaket, er det lett å overdrive det på søtpoteter.

Søtpoteter kommer i en rekke former og størrelser, så størrelsen vil bestemme karbohydrat- og kaloriemengden du får, sier Huggins. 'En åtte-unse søtpotet blir ofte referert til som medium, mens en 12-ounce potet er stor - omtrent på størrelse med to tennisballer som sitter ved siden av hverandre,' forklarer hun. Når den er kokt, kan en vanlig stor søtpotet pakke nesten 250 kalorier og 60 gram karbohydrater , sier Huggins.

Relaterte historier

Selv om serveringen din kan avhenge av hva dine helsemål er, Alana Kessler , RD, sier at en riktig servering kan sammenlignes med søtpoteter med en knyttneve. Det er omtrent tre til fire gram.

Hvis du er på keto-diett, vil du kanskje unngå søtpoteter helt, sier Huggins: 'Hvis du prøver å oppnå ketose, vil du oppdage at det ikke er mye plass til karbohydrater fra poteter på et ketogent diett.'

Hvis du er på en annen type lavkarbokosthold, kan det være plass til søtpoteter på tallerkenen din når den blandes med andre grønnsaker, men det kommer an på hvor lite karbohydrat du vil gå, legger Huggins til. 'Du kan kanskje inkludere en liten mengde av dem som en aksent i et måltid,' sier hun. 'For eksempel kan du blande 1/4 kopp søtpoteter med en mer sjenerøs servering av stekt brokkoli.'

Søtpoteter er fylt med fiber, C-vitamin og andre nødvendige næringsstoffer.

Kessler sier at fiber- og glukoseinnholdet i søtpoteter kan hjelpe til med vekttap, siden de gir bærekraftig energi som er nyttig hvis du legger til en kondisjonskomponent på vekttapsturen. 'De er gode å spise treningstrening før og etter vekt, da de gir bærekraftig energi og essensielle næringsstoffer som hjelper til med elektrolyttbalanse og lar kroppen fortsette å bevare muskelmassen,' forklarer Kessler.

Søtpoteter inneholder mer antioksidanter og fiber enn vanlige poteter, og litt færre kalorier.

Fiber kan også hjelpe deg føler deg mettere lenger , legger Huggins til. 'Bakte eller kokte søtpoteter inneholder både løselig og uløselig fiber som gir volum,' sier Huggins. 'Vanninnholdet deres tilfører et måltid vekt, noe som bidrar til å skape en følelse av fylde i motsetning til en pose sjetonger som er lette, tar liten plass, men som er kaloritett.' Søtpoteter er også en flott kilde til betakaroten, kalium og vitamin C, som støtter et sunt immunsystem.

En annen måte søtpoteter kan hjelpe til med vekttap? De pakker motstandsdyktig stivelse. Ikke bare har resistent stivelse færre kalorier enn vanlig stivelse, men det kan også få deg til å føle deg mettere lenger ved å gi deg større metthetsfølelser.

Både vanlige poteter og søtpoteter har motstandsdyktig stivelsesinnhold, men søtpoteter inneholder mer antioksidanter og fiber enn vanlige poteter, og er bare litt lavere på kaloriskalaen, sier Huggins. Men det kommer an på hvordan du forbereder dem. 'Hvordan de tilberedes kan lage eller ødelegge næringsprofilen til begge potetene,' legger Huggins til.

Den beste måten å tilberede søte poteter for vekttap er å dampe, bake eller steke dem.

Beklager, men å ha søte poteter i yngelform er nok ikke den mest vekttapvennlige ideen. Å steke dem eller legge til kalciumpåfyll som bacon, kan pakke på mange ekstra kalorier som kompromitterer dine vekttapsmål, sier Kessler. Hun anbefaler å dampe eller steke søte poteter med litt kanel.

'Kanel er et krydder som brukes til å holde blodsukkernivået balansert og hjelpe til med å håndtere cravings,' sier hun. 'Kombinasjonen av disse to sammen innen sunn porsjonskontroll og regelmessig trening gir et deilig alternativ som er tilfredsstillende uten å gå på kompromiss med vekttapsmål.'

Huggins legger til at du bør utforske ved hjelp av en rekke andre varme krydder, som muskat eller søt paprika, på de bakte, stekte eller kokte søtpotetene for å legge til en ekstra smak.

Hvis du leter etter flere sunne oppskriftsideer for å forberede dine, kan du prøve disseSuperrask øyeblikkelig potte søtpoteter, detteStekt søtpotetsalat, eller dette lav-kalSøtpotet gryte.