Se ung ut: Fanny eller ansiktet ditt?

1010-fanny-face.jpg Og ForbesDet er nok en solskinnsdag i Miami Beach, og venterommet til kosmetisk hudlege Leslie Baumann, M.D., er fullpakket med magre, bronserte kvinner, stilt opp som kringlepinner i en boks. Blant dem er Sarah, * den 39 år gamle programlederen for et lokalt TV-show, som er hissig om sine glabellære linjer - det er hudtalt for de vertikale linjene (aka 11) som har en tendens til å dukke opp mellom øyenbrynene når du treffer midten til slutten av trettiårene. Hun virker litt irritert, men det er delvis linjens feil.

Se, i tillegg til at du ser eldre ut, kan de gi deg et litt forbanna utseende. Gammelt og sint er ikke et blikk som noen kvinner begjærer, absolutt ikke en som lever av henne som en personlighet i et TV-show om morgenen.

Fra nakken og ned kunne Sarah passere for en videregående utøver. Med en vekt på 120 kilo, med en stram liten rumpe og flat mage, er hun bedre enn hun var som tenåring. Det gamle ansiktet / motsigelsen til den unge kroppen er en som er kjent for Baumann, som tidligere har vært kjent for å fortelle klienter: 'Beklager, du må bare velge mellom ansiktet og bakenden.'

Hennes ord gjenspeiler et sitat som ofte tilskrives den franske skuespillerinnen Catherine Deneuve, som angivelig sa: 'Etter en viss alder må du velge mellom din kjære og ansiktet ditt.' Her er hva hun mente: Mange av tingene du gjør for å holde deg i form - å telle kalorier, telle fett gram, følge en sunn sunn ernæringsplan, logge timer på treningsstudioet - begynner å gjøre et tall på ansiktet ditt mens du er nærmer deg 40. Du begynner å miste ansiktsvolumet, noe som kan føre til at øynene ser litt sunkne ut, kinnene blir uthulede og huden mister fasthet og elastisitet. Å opprettholde en lav kroppsmasseindeks (BMI) forverrer problemet fordi fett er det som hjelper til med å fylle ut linjer og rynker.

'Når du går ned i vekt, er ansiktet det første stedet som viser det,' sier Baumann, som forsker ved Baumann Cosmetic & Research Institute, i tillegg til å behandle pasienter på kontoret hennes. 'De fete putene under øynene går først, så ser du det over smilet og ned til haken, så kinnene.' Samtidig spiller tyngdekraften inn, og elastin- og kollagenfibrene som lar huden strekke seg og fjæres tilbake svekkes, noe som får huden til å synke.

Alt dette etterlater Sarah (og kvinner som henne) med et ganske lite tiltalende valg: Ta med deg 10 pluss ekstra for å holde ansiktet ungdommelig, eller hold vekten nede og ha 10 år pluss ekstra på ansiktet. Men må vi gå på akkord? Eller er det en måte å få både ansiktet og den dårligere kampen mot tyngdekraften? Vi henvendte oss til eksperter innen dermatologi, ernæring og treningsfysiologi for å finne ut av det.

Mot musikken
Allerede i midten av tjueårene begynner det å dukke opp svake bretter i ansiktet ditt - vanligvis over pannen og rundt øynene. I midten av trettiårene sparker disse krøllene av seg skoene og gjør seg hjemme, og legger seg som fullverdige linjer. Like etter blir kråkeføtter og smilelinjer med på festen, og de fryktede 11-årene treffer deg der det gjør vondt: rett mellom øynene. Når du mister volum i den øvre delen av ansiktet, begynner den nedre delen å synke. Å ta seg av disse endringene kan føles som et spill Whac-A-Mole - så snart et problem er løst, dukker det opp et annet.

'For å opprettholde ungdommelighet ber menneskets ansikt om å få fylde,' sier Rod Rohrich, MD, professor og styreleder for avdelingen for plastisk kirurgi ved University of Texas Southwestern Medical Center. Og med fylde mener han fett - enten det kommer dit på den gammeldagse måten eller ved hjelp av en hudlege eller plastisk kirurg.

I 2007 ledet Rohrich en banebrytende studie ved UT Southwestern som belyste hvor viktig fett er for ansiktet. Før han undersøkte, trodde hudpleieeksperter at subkutant ansiktsfett (fettet rett under overflaten av huden) var en sammenflytende masse som eldet i samme hastighet. Rohrich og hans team oppdaget at ansiktet faktisk består av 21 individuelle fettrom, som hver eldres i et annet tempo. Se for deg ansiktet ditt som et tredimensjonalt puslespill, med fett delt inn i forskjellige enheter rundt pannen, øynene, kinnene og munnen. Måten ansiktet ditt eldes på, er i det minste delvis preget av hvordan disse separate rommene utvikler seg når du blir eldre. Å holde seg for tynn kan til slutt føre til at noen eller alle avdelingene synker som daggamle festballonger.

For å holde de fettkammer som ser ut som om de er plassert under huden på en tyve-noe, må du opprettholde omtrent 15 prosent kroppsfett, sier Doris Day, MD, en klinisk assistent professor i dermatologi ved New York University Langone Medical Center og forfatter av Forget the Facelift. Kvinner med naturlig fyldigere ansikter har mer spillerom fordi de har mer fett i hvert rom. På baksiden kan kvinner med tynne, kantede ansikter trenge 20 til 25 prosent kroppsfett for å holde et ungdommelig ansikt, sier Day. Spesielt i førtiårene.

Dobbel trøbbel
Forskning på tvillinger illustrerer hvor mye vekt som påvirker tegn på aldring. Da de var unge jenter som vokste opp utenfor Gettysburg, Pennsylvania, kunne ingen skille tvillingsøstrene Lisa Cline og Laurie Baun fra hverandre. Begge hadde blondt hår og knappnese - og begge var betydelig overvektige. I løpet av det siste året på videregående ble Laurie imidlertid diagnostisert med en fordøyelsessykdom og droppet 20 pund. I løpet av de neste årene mistet hun ytterligere 25 pund. Opprinnelig fikk den slankere kroppen hennes til å se mye yngre ut enn søsteren. Nå, 49 år gammel, fremstår hun som flere år eldre enn Lisa.

Søstrene var blant 186 par identiske kvinnelige tvillinger vervet til en studie fra 2008 ved Case Western Reserve University. Forskere satte seg for å bestemme hvor mye av aldring i ansiktet som er genetisk forhåndsbestemt, og hvor mye av det som har med livsstil å gjøre. Det viser seg at bare en liten del har med gener å gjøre; det meste av hvilken alder du kan spores til livsstilsvaner og miljø. 'Arven din kan i utgangspunktet diktere hvordan du blir eldre, men hvis du introduserer visse faktorer i livet ditt, vil du eldes raskere,' sier hovedstudieforfatter Bahman Guyuron, MD, professor og styreleder for avdelingen for plastisk kirurgi ved universitetssykehus og Case Western. Reserveuniversitet. 'På samme måte, hvis du unngår disse faktorene, kan du redusere tidens hender.'

Guyuron og teamet hans fant at soleksponering er den største aldersakseleratoren, etterfulgt av røyking - neppe en overraskelse. Det som åpnet øynene, var imidlertid hvor stor rolle vekten spilte i aldringsprosessen. Under en alder av 40 år så den tyngre tvillingen (vanligvis med en BMI fire poeng høyere enn søsteren, tilsvarer omtrent 20 pund) betydelig eldre. Men etter 40 fikk den samme firepunktsforskjellen i BMI den tyngre tvillingen til å se betydelig yngre ut. Og ikke bare fordi ekstra fett fyller ansiktshuden og fyller ut rynker, sier Guyuron. Det får også huden til å se lettere ut, noe som gir den en sunnere glød. Funnene pleide å være enda mer dramatiske blant tvillinger over 55 år.

Selvfølgelig anbefaler ikke Guyuron at noen får en usunn vekt i et forsøk på å se yngre ut. Han innrømmer at en ulempe ved studien er at han og hans forskerteam gjorde evalueringene sine ved å bare bruke bilder av tvillingenes ansikter. Hvis kroppene deres hadde blitt vist, kan noen år ha blitt barbert av medlemmer av den magre gruppen og lagt til de i den tyngre gruppen. Uansett, 'var det klart at overdreven vekttap kan være skadelig for ungdommelighet og attraktivitet', sier Guyuron.

Tren som en akselerator
Hvis du tilfeldigvis fanger en fotrace hvor som helst i Amerika, kommer du til å se vakre muskuløse ben, slanke hofter og bikini-klare abs. Men bildet blir mindre pent når du blar oppover. Antagelsen har alltid vært at det konstante fortauet som banker med å løpe, bryter ned ansikts kollagen, men det er ingen forskning som støtter det. Eksperter sier nå at en lavere BMI enn gjennomsnittet er den mest sannsynlige skyldige, noe som gjenspeiler Guyurons funn. `` Det er sant at løpere ofte har et mer forvitret utseende, men det er ikke fordi tyngdekraften trekker ansiktet, '' forklarer treningsfysiolog Ana Lourdes Gomez, Ph.D., forsker ved University of Connecticut. 'Det koker i utgangspunktet til to faktorer: Løpere har en tendens til å være magre, så de har mindre subkutant fett, og de bruker mer tid i solen.'

Baumann er enig: 'Hvis du alltid trener ute, kommer du til å ende opp med frie radikaler,' sier hun. 'Og fri-radikal skade er det som bryter ned kollagen.' Likevel er det en risiko som noen tan-besatte mosjonister er villige til å ta. 'Mange søker trening ikke for helse, men for attraktivitet - for å få en sexy kropp - og soling er bare en annen måte å forbedre attraktivitet på,' sier Joel Hillhouse, Ph.D., professor ved Institutt for samfunnshelse i Øst. Tennessee State University som har forsket på psykologi av soling. 'Det er også oppfatningen at det å være solbrent hjelper bedre å definere en tonet kropp, at den viser fit muskler.'

Det er ikke å si gymrotter, yoga buffs og andre innendørs trenere er immun mot akselerert aldring. 'Hvis de er for tynne fordi de trener mye og ikke spiser nok, vil det vise seg i ansiktene deres,' sier Gomez, 'men ikke i den grad, for eksempel løpere, syklister og tennisspillere, som har også solen å kjempe med. '

Det søte stedet for attraktivitet
I søken etter å ha både et fit bod og et fast ansikt, har Sarah vendt seg til injiserbare stoffer, noe som er grunnen til hennes besøk på Baumanns kontor i dag. Disse ikke-kirurgiske prosedyrene inkluderer glattjern (som Botox eller, i Sarahs tilfelle, Dysport, en nyere versjon av Botox) som reduserer linjer og rynker ved å slappe av ansiktsmuskler, og fyllstoffer (Radiesse, Restylane, Juvederm og Sculptra, blant dem) som bruker hyaluronisk syre, syntetiske stoffer eller til og med fett fra kroppen din for å målrette rynker og legge volum til kinnene, templene og andre områder av ansiktet. Med andre ord, derms er i stand til å injisere din fanny i ansiktet ditt. Hvordan er det for ironi?

Men hvis du ikke er opptatt av å bruke ekstreme dermatologiske inngrep, er det det beste rådet:

Mens du trener ute kan forårsake kaos på huden din, har det vist seg å trene generelt. En studie fra 2008 publisert i Archives of Internal Medicine fant at vanlige trenere hadde lengre telomerer, tagger i endene av kromosomer som forkortes med alderen. Mennesker som til og med hadde en moderat mengde kardio - omtrent tre 30-minutters økter i uken - hadde telomerer som så ut som de som var omtrent seks år yngre. Andre studier tyder på at kardio reduserer stress - en annen viktig faktor i aldring, ifølge Guyurons tvillingsstudie, som fant at folk som hadde gått gjennom strenghetene ved en skilsmisse, så nesten to år eldre ut enn deres gift, enslige eller til og med enke søsken.

'Når du føler deg stresset, bruker du muskler som er synergistiske med tyngdekraftseffekten,' forklarer Guyuron. Tyngdekraften trekker nakken og skaper og utdyper to linjer mellom haken og nakken. Jo mer stress du går gjennom i livet ditt, jo mer synlige blir disse linjene. '

Noen eksperter mener at øvelser spesielt for ansiktet kan slette disse linjene. Ansiktsyoga, for eksempel, kombinerer tradisjonelle yogastillinger som antas å få ansiktet til å se yngre ut (nedadgående hund, for en, øker blodstrømmen til hodet) med bevegelser som tar deres signal fra den yogiske tradisjonen med dyp pusting (som å puste opp) kinnene dine med luft, og overfør deretter luften fra kinn til kinn mens du puster ut).

Disse bevegelsene øker visstnok produksjonen av elastin og kollagen. Baumann gjennomfører en studie for å avgjøre om de gjør det eller ikke, så vi må vente og se.

Det som er sikkert er at et sunt kosthold er like viktig for ansiktet ditt som det er for din kjære. Forskning tyder på at noshing på matvarer med antioksidanter - fisk rik på omega-3 fettsyrer, som laks, tunfisk, makrell og sardiner, og rikt fargede frukter og grønnsaker - kan forbedre hudtonen og øke stoffskiftet også.

Faktisk ser det ut til at ungdomsfontenen er fylt med fiskeolje. Det er vist at de glatte tingene virker som betennelsesdempende (som hjelper til med å opprettholde elastisitet og smidighet i huden) og til lavere nivåer av leptin, et hormon som regulerer appetitt og metabolisme. En studie fra University of Wisconsin fant at personer med lave nivåer av leptin har raskere metabolismer og er i stand til å forbrenne fett raskere enn de med høyere nivåer. For å høste fordelene, bruk 2000 milligram fiskeolje om dagen, foreslår Stephen Gullo, Ph.D., en vekttapekspert i New York City og forfatter av The Thin Commandments.

Omvendt kan det å spise mat som er fylt med konserveringsmidler - de ikke-uttalt ingrediensene som er oppført på etikettene til mange ferdigpakket mat - 'irritere fordøyelsessystemet, og huden er det første stedet du vil se en forandring', sier Ashley Koff, RD, en ernæringsfysiolog i Los Angeles. (Det andre stedet er lårene, magen eller hvor som helst du pleier å pakke pund.) Mange av Koffs klienter henvender seg til diettbrus for å tilfredsstille en søt tann, men kunstige søtningsmidler kan føre til overspising, og koffein kan fungere som en mildt vanndrivende middel. I tillegg fant en ny studie publisert i Federation of American Societies for Experimental Biology Journal at høye nivåer av fosfater - som finnes i mange brus og bearbeidet mat - fremskynder aldringstegn. `` Det fortrenger kalsium, og det påvirker hudens helse, blant annet fordi kalsium hjelper til med å regulere hudens tykkelse og farge, '' sier Koff.

Kanskje en av de smarteste tingene du kan gjøre gjennom hele livet er å opprettholde en sunn vekt, siden såkalt jojo-slanking er brutal i ansiktet. (Tenk deg å strekke et gummibånd om og om igjen; det blir til slutt mindre elastisk og mister elastisiteten helt.) 'Hvis du har gått opp og gått ned i vekt i årevis - spesielt hvis du gjør det raskt - kaster du ikke bare kroppen fett, men også mager kroppsmasse og den smidige underliggende muskulære strukturen i ansiktet ditt, sier Susan Bowerman, RD, assisterende direktør for Center for Human Nutrition ved University of California i Los Angeles. 'Det bidrar til at ansiktet ditt ser eldre ut. Slike svingninger er dårlige for både ansiktet og helsen din. '

Når du gjør det verre, reagerer ansiktet ditt på vektsvingninger på samme måte som kroppen din gjør: Du mister det først der du trenger det mest (midt i ansiktet - mellom kinnbenene og det området fra nesen til munnvikene) og det er der du får det tilbake sist.

Til slutt er hemmeligheten med å se ung og holde seg i form egentlig ikke mye av en hemmelighet i det hele tatt, men noe vi har kjent hele tiden: Spis riktig, trene ofte, skyll på solkrem hver eneste dag (SPF 30, takk) , og følg bonusrådene i denne artikkelen. Å utvikle en sunn holdning til aldring gjør heller ikke vondt. Alle kommer til å komme opp med noen få rynker på et tidspunkt, og disse linjene vil ikke redusere skjønnheten din. Vil du ha bevis? Bare ta en titt på Catherine Deneuve.