Sannheten om hvorfor gutter spytter hele den freakin-tiden

fyr som spytter bassengvann Shutterstock

Av alle de ubehagelige tingene du kan tråkke på utenfor (fersk hundepoe, tygget mat, klebrig tyggegummi, tvilsom latex), frisk boblende spytte rangerer ganske høyt på “Å, syk” liste. Å se det skutt ut av en mannens munn er enda sykere. ('Ble jeg bare truffet i øyet?') Og beklager generaliseringen, men gjerningsmannen er vanligvis en fyr. Vi hater det, så hvorfor pokker gjør de det?

Det viser seg at grunnen til at de haker loogies hele tiden er utelukkende av vane, sier tannlege Susan Maples, forfatter av Blabber Mouth: 77 hemmeligheter som bare din munn kan fortelle deg om å leve et sunnere, lykkeligere og sexigere liv . Så mye som vi vil gi gutta et evolusjonært eller biologisk utfall, er det ingen bevis for at de produserer mer spytt eller bygger opp en smakløs smak i munnen som vi ikke har. 'Det er rent kulturelt: Noen gutter spytter fordi de vokste opp og synes at det er kult og ikke blir tuktet slik jenter kan spytte,' sier Maples. 'Andre utvikler en vane fra å spytte ut tyggetobakk.' Um, eww.

via GIPHYÅ produsere spytt er faktisk et tegn på at du har god helse - de fleste lager rundt to til fire halvliter om dagen (yup, brutto image). Vi bruker den til å smøre og fordøye maten og bekjempe bakterier som forårsakerdårlig åndeog hulrom . Spyttkjertlene dine kan sparke i høyt gir når du spiser krydret mat eller har halsbrann, og det er en rekke sykdommer (som Parkinsons eller cerebral parese) som kan forårsake ekstra spytt, men generelt spytter de fleste menn til å spytte. Så fyrene i verden: Gi den opp allerede, ville du?

Gif med tillatelse fra giphy.com