Nøyaktig hvordan du kan bli kvitt hver type hodepine ASAP

Hodepine Getty Images

Hodepine kommer i alle fasonger og størrelser - fra en spenningshodepine som knapt er der, til en monster migrene som bare ikke vil slutte, og å finne lettelse kan være vanskelig. `` Temaet hodepine og migrene er ganske komplisert, og en tilnærming som passer alle er ikke ideell, '' sier Daniel Franc, MD, nevrolog ved Providence Saint John's Health Center i Santa Monica, California. (Med andre ord, din gå til Tylenol vil ikke alltid kutte den.)For å stoppe ubehagelige smerter i sporene, må du identifisere hvilken type hodepine du kjemper - ellers vil symptomene du opplever holde fast som en ubuden husgjest. Her, en lek for lek av de vanligste hodepine og de beste måtene å ta affære på:

Spenningshodepine Getty Images

Denne irriterende hodepinen er den vanligste av gjengen og presenteres som et trykk eller en strammende følelse, som vanligvis invaderer hodet, hodebunnen eller nakken. ' Spenningshodepine er ofte assosiert med stress, sitte ved et skrivebord eller datamaskin, kjøring, dårlig holdning og nakkebelastning under søvn, sier Franc. OTC-smertestillende midler, som for eksempel Tylenol eller Motrin, er ditt beste tiltak når du bare ikke kan engang, og forbedring av de stressende ferdigheter kan bidra til å holde fremtidig hodepine i sjakk, sier Isha Gupta, MD, nevrolog ved IGEA Brain and Ryggrad i New York. Du bør imidlertid ikke ta smertestillende daglig, da de kan irritere magen din (og føre til super-irriterende rebound hodepine), ifølge U.S. National Library of Medicine . Hvis spenningshodepine rammer mer enn to ganger i uken, må du sjekke inn hos legen din for å få smertestillende tips og hjelpe deg med stresset ditt, sier Gupta.

I SLEKT: 7 måter å kurere hodepine på

Sinus hodepine Getty Images

Sinushodepine forårsaker ofte trykk rundt øynene, kinnene og pannen, og kan også forårsake vondt i øvre tenner, ifølge Mayo Clinic . De kan behandles med sinusskyll, for eksempel en neti-potte, og ikke-steroide antiinflammatoriske smertestillende midler (NSAIDs), som aspirin eller Motrin. En advarsel: Siden bihulepine og migrene har en tendens til å overlappe hverandre, kan det være lurt å få legen din til å evaluere bihulene dine for en offisiell diagnose. I tillegg kan hodepine skyldes a bihulebetennelse som kanskje eller ikke trenger antibiotika for å behandle, sier Gupta.

Se et varmt dokument som forklarer hvordan du behandler hodepine uten narkotika:.

.

Migrene hodepine Getty Images

Migreneofte tilstede som en pulserende, bankende eller bankende følelse, sier Gupta, og kan være på den ene siden av hodet eller begge deler. Du kan også oppleve kvalme eller oppkast, samt følsomhet for lys eller lyd. Migrene er ofte assosiert med en visuell aura som oppleves som lyse eller blinkende lys før hodepine. Hvis du har dem så ofte, et NSAID spesielt for migrene, som har mer koffein enn andre NSAIDS, kanskje gjør susen, sier Gupta. Imidlertid, hvis du opplever migrene mer enn en gang i uken, kan legen din foreskrive deg en forebyggende medisinering - og avhengig av migrene, kan du også motta kvalme.

I SLEKT:Hva skjer med kroppen din når du har hodepine

Hormonhodepine Getty Images

'Noen ganger kan kvinner oppleve spenningshodepine eller migrene som er verre rundt menstruasjonstiden,' sier Gupta. (Det antas at det forutgående fallet i østrogen kan være en medvirkende faktor, ifølge Mayo Clinic .) NSAIDs, som Advil eller Aleve, kan lindre smertene, mens menstruasjons migrene vanligvis blir behandlet med lignende behandlinger som vanlige migrene, men legen din kan anbefale å justere medisinen under periode , sier Gupta.(Lær hvordan beinbuljong kan hjelpe deg å gå ned i vekt med våre Bone Bouillon Diet .)

Klyngens hodepine Getty Images

Klyngehodepine kan være en av de mest alvorlige typer hodepine når det gjelder smerte (heldigvis er de super-sjeldne og ikke livstruende). De har ofte intense knivstikkende smerter i eller rundt det ene øyet på den ene siden av hodet, sier Gupta. `` Klyngehodepine er vanligvis veldig kortvarig (mindre enn 30 minutter), men forekommer mange ganger på en dag eller uke (kjent som klyngeperioder), '' legger hun til. Behandlingsbeslutninger for klyngehodepine overlates best til hodepinespesialister og nevrologer, sier Franc, men kan omfatte injiserbare medisiner, reseptbelagte nesespray og oksygenbehandling, samt forebyggende medisiner.I SLEKT:Luskende hodepine utløser for å unngå

Rebound hodepine Getty Images

'Rebound hodepine oppstår når visse medisiner som brukes til å behandle de akutte symptomene på hodepine, brukes for ofte,' sier Gupta. (Si mer enn to ganger i uken.) De kan presentere seg som noen av de ovennevnte hodepine, selv om de ofte treffer i form av spenning eller migrene. Å stoppe smertestillende medikamenter eller sakte avta dem er de mest effektive måtene å få rebound hodepine, sier Franc. Og hvis du er bekymret for tilbaketrekningseffekten, kan legen din hjelpe deg med å bygge bro over gapet ved hjelp av forebyggende medisiner eller andre behandlinger.