Nøyaktig hvordan du barberer kjønnshåret ditt trygt

Razors in the Sun Ilka & FranzGetty Images

Kjønnshår stiler - og hvordan vi takler dem - har endret seg radikalt gjennom årene. Fra å vippe en full busk til å prøve en bar brasilianer, har vi ganske mye prøvd alt. Faktisk styler 84 prosent av kvinnene sitt kjønnshår, ifølge en studie i JAMA Dermatologi —Og de fleste gjør det selv hjemme.Når du gjør DIY hårfjerning, er en av de enkleste måtene å barbere kjønnsområdet. Men selvfølgelig, med barbering av kjønnshår, risikerer du å klippe deg selv, inngrodde hår, barberhøvel og mer - på en av de mest følsomme kroppsdelene.

Så hvor usikkert er det å barbere pubene dine egentlig? Vi stilte denne brennende Q til noen gynekologer.

Det er to hovedårsaker til at barbering av kjønnshår kan være risikabelt.

Først av alt, 'Det er personlig preferanse om du vil barbere deg eller ikke,' sier Michelle Metz, MD. Men husk når du barberer kjønnsområdet, håret er der av en grunn. 'Pubic hair er også laget for å forhindre irritasjon fra friksjon,' sier Dr. Metz. (Som si friksjonen under sex med partneren din).

Skamhåret ditt er 'beskyttende', sier Metz, og du trenger ikke * å fjerne det. Men selvfølgelig, hvis du foretrekker å trimme, barbere, vokse eller på annen måte fjerne kjønnshåret ditt, er det helt greit.Relatert historie

Problemet med barbering hele tiden? 'Hvis du fjerner hår for ofte, kan du ende opp med noe som heter follikulitt , som er en infeksjon i hårsekken, sier Dr. Metz. I utgangspunktet kan barberingen dårlig skade follikelen og forårsake betennelse. Au!

Follikulitt ser ut som hvite støt og kan ofte være forårsaket av dårlig barberingsteknikk (mer om hvordan du kan unngå det senere). Men ikke vær redd hvis det skjer med deg - follikulitt kan behandles med et aktuelt eller oralt antibiotikum.

En annen ulempe med barbering:inngrodde kjønnshår. Dette er når hårene vokser tilbake, men ender med å krølle seg inn i huden i stedet for utover, noe som kan føre til støt og irritasjon. Du kan avverge dette ved å bruke en OTC-hydrokortisonkrem etter at du har barbert deg for å forhindre at inngrodde hår skjer.Så, hva er den beste teknikken for å barbere kjønnshåret ditt?

Du kan fjerne alt håret på kjønnsområdet ditt hvis du vil, sier Dr. Katharine White , MD, våre rådgiver og førsteamanuensis i obstetrik og gynekologi ved Boston University.

Slik gjør du det: Start med å ta en varm dusj og vent til slutten på barberingen - som gir huden og hårsekkene tid til å varme seg opp, åpner porene og myker hårsekkene, noe som gjør dem lettere å barbere seg og gir deg en nærmere barbering, sier Jessica Shepherd, MD, WH rådgiver og grunnlegger av Hennes synspunkt .Rengjør området først med en mild sulfatfri vask, ideell en med fuktighetsgivende oljer som aprikoskjerne og kokosnøtt. Etterpå, ha på deg barberkremen eller gelen (det du foretrekker er greit) for å beskytte huden din mens du barberer deg. Se etter en som inneholder panthenol, en ingrediens som fungerer som et fuktighetsbevarende middel og låser i fuktighet slik at huden din og gjenværende hår eller stubb føles mykere, sier Dr. Shepherd.

Dr. White anbefaler å bruke en ny barberhøvel hver gang du barberer eller bytter barberhøvel ofte, rundt hver tiende barbering, siden et kjedelig blad kan føre til barberhøvel, røde støt og hakk. Barber deg med hårkornet, og flytt barberhøvelen i samme retning håret ditt vokser. Dette kan bidra til å redusere sjansene dine for å få inngrodde hår , sier Dr. White.

Relatert historie

Etterpå bør du vurdere å bruke aloe vera for å berolige huden din. `` Påføring av en beroligende duftfri olje eller fuktighetskrem vil føre til at hud- og hårsekkene hjelper og forhindrer den fryktede stubbkløen, '' sier Dr. Shepherd.White anbefaler å ta barberpauser for å gi huden på vulva litt restitusjonstid hver gang også. Vurder bare å barbere deg når bikinilinjen din blir utsatt, eller før spesielle datoer. Huden blir jevnere og barbering vil være lettere når det ikke er en hverdagsinnsats.