Kan tyggegummi i stedet for å spise snacks virkelig hjelpe deg å miste vekt?

tyggegummi vekttap Malte Mueller

Når middagsmiddagen slår til, begynner kampen mellom en pose med kringler og en tyggegummi. Og hvis du vil gå ned i vekt, velger du sannsynligvis tannkjøttet, og forvalter kringlene til det snackende hjørnet av skam.

Men vil det å holde munnen opptatt med noe som har lite eller ingen kalorier virkelig hjelpe deg med å kaste kilo?

Det kommer an på. For det første kan tyggegummi være veldig nyttig når det brukes som et atferdsverktøy, sier Susan Bowerman, R.D., direktør for verdensomspennende ernæring, utdanning og trening på Herbalife .Hvis du for eksempel er stressspiser, kan det berolige nervene dine uten å få ekstra kalorier når du når tyggegummi i stedet for kringler når du er på fristen. Bowerman sier at den enkle tygghandlingen er beroligende for noen mennesker. (Trykk på tilbakestillingsknappen — og forbren fett som gal med Body Clock Diet! )

På samme måte, hvis du ønsker noe søtt etter at du har avsluttet et måltid, kan du kutte kaloritallet ditt hvis du smeller tyggegummi i stedet for å skje dessert. I tillegg, sier hun, vil tannkjøttet etter måltidet begynne å fungere som et 'signal' over tid at du ikke trenger å spise lenger.

I SLEKT:6 grunner til at du ikke har blitt kvitt magefettet ditt

Men mens ideen om å bytte en matbit eller dessert til et stykke sukkerfri tyggegummi høres enkelt ut, kan kunstig søtet tyggegummi faktisk føre til inntak av flere kalorier senere på dagen, sier Lisa DeFazio, RD De kunstige søtningsmidlene i tannkjøttet, slik som som aspartam, smak søtt til smaksløkene dine, så kroppen din begynner å forberede seg på et inntak av karbohydrater og kalorier. Men fordi tannkjøttet ikke har kalorier, havner ingenting i magen, og du er igjenlystsukker, sier hun. På den annen side øker tyggegummi med faktisk sukker og flere kalorier blodsukkeret ditt litt og kan føre til mindre trang senere, sier DeFazio. Men å tygge på en blokk Bubblicious Bubble Gum med omtrent seks gram sukker per porsjon er ikke en god ide for midjen din (eller tennene), så tygg på egen risiko.

En annen ulempe: Å tygge kunstig søtet tyggegummi kan forstyrre gastrointestinalt spor, noe som fører til oppblåsthet, gass og diaré. Selv om disse symptomene ikke påvirker direkte , de kan definitivt gjøre det vanskeligere å nå målvekten ved å føle deg ukomfortabel og syk.

I SLEKT:6 vaner for leggetid som hjelper deg med å miste vekt

Så før du velger tyggegummi neste gang du står overfor et mellommåltidsdilemma, kan du spørre deg selv om du faktisk er sulten, bare kjedelig eller stresset.

Hvis du er sulten, bør du ikke slå til tyggegummi. I stedet anbefaler DeFazio å nå en balansert matbit, som et eple- og peanøttsmør eller gulrøtter og hummus. Begge disse kombinasjonene inkluderer rikelig med protein og fiber for å holde deg mett og er knasende for å tilfredsstille behovet for å tygge.

Se noen av de sprøeste kostholdene folk har prøvd å gå ned i vekt.

.

Hvis du kjeder deg eller er stresset, ser det ut til at valget er ditt. Bowerman sier at tyggegummi kan bidra til å berolige nervene og hindre deg i å spise ekstra kal. Men hvis du oppdager at sukkerfri tyggegummi etterlater deg som ønsker mer sukker eller opprører magen, kan du prøve å drikke seltzer med et skvett juice for å tilfredsstille søtten din i stedet, sier Defazio. Når du er fristet til å stresse, ta en pause ved å gå en tur eller lukke øynene et øyeblikk og lytte til musikk.