Kan ikke fortelle om det er angst eller depresjon? Still deg selv disse 7 spørsmålene

depresjon angst quiz Getty Images

Søvnløshet, irritabilitet, d-r-a-m-a med humøret ditt, og et Debbie Downer-syn på fremtiden: Dette er alle ting som kan være symptomer på enten angst eller depresjon.

Hvilket reiser spørsmålet: Hvordan skal du til og med vite hvilken som ødelegger livet ditt?

'Det er veldig vanlig at folk opplever både angst og depresjon, og det er derfor de kan forvirre dem,' sier Alison Ross, Ph.D. , en psykolog i privat praksis i New York City, adjunkt førsteamanuensis ved utdannelsessenteret ved City College i New York, og talsperson for Den amerikanske psykologiforeningen . Faktisk spiller de samme nevrotransmitterne (dvs. kjemiske budbringere i hjernen) - inkludert serotonin og dopamin - nøkkelroller i både depresjon og angst, og antidepressiva brukes ofte til å behandle begge deler.Men selv om angst og depresjon deler symptomer, årsaker og til og med behandlinger, er det viktig å forstå forskjellen mellom de to. Tankene, følelsen og oppførselen din vil variere - og å vite hvilken lidelse som påvirker deg, hjelper deg med å søke riktig type hjelp.

Når terapeuten din har stilt en diagnose, vil hun utstyre deg med et spesifikt verktøysett som hjelper deg med å møte hverdagsstressorer som forårsaker angst som er annerledes enn verktøyene hun vil tilby hvis du er deprimert og føler deg beseiret.

'Begge lidelsene påvirker virkelig din evne til å fungere personlig og profesjonelt i veldig lang tid,' sier Ross. 'Hvis depresjon eller angst kommer i veien for å leve et fullt liv, kan medisiner eller terapi hjelpe deg til å føle deg bedre.'

'Mange mennesker som er deprimerte liker ikke sosialt samvær lenger. Alt føles meningsløst, som livet er over, hvorfor bry seg? ”

Ta denne quizen for å begynne å avgjøre om du kan lide av angst, depresjon eller begge deler. Svar på hvert spørsmål ærlig, og følg deretter opp bokstavene dine (ved siden av hvert svar) til slutt for å få poengsummen din og lære hva som fører til en diagnose.

Merk: Denne quizen er ikke et offisielt diagnostisk verktøy, og hvis du tror du sliter med angst eller depresjon, bør du søke profesjonell mening fra en terapeut.

1) Du føler deg dystert mesteparten av tiden og / eller plutselig brister i tårer.

 • Ja (A)
 • Ingen c)

  2) Du føler deg spent og stresset, og du gruer deg stadig til fremtiden.

  • Ja (B)
  • Ingen c)

   3) Du føler ofte at det ikke er noen vits i å prøve.

   • Ja (A)
   • Ingen c)

    4) Det er vanskelig for deg å konsentrere deg og / eller slappe av.

    • Ja (B)
    • Ingen c)

     5) Din appetitt er mye større (eller mindre), og du kan ha gått opp eller mistet flere pounds i løpet av den siste måneden.

     • Ja (A)
     • Ingen c)

      6) Du spiller av det samme scenariet (sjefen din skyter deg, partneren din forlater deg, vennene dine ignorerer deg) igjen og igjen (og over ...) i hodet ditt.

      • Ja (B)
      • Ingen c)

       7) Du er bare ikke interessert i ting du pleide å elske, som å lage mat eller tilbringe tid med venner.

       • Ja (A)
       • Ingen c)

        For det meste As og Cs: Du kan lide av depresjon.

        Følgende er vanlige symptomer knyttet til depresjon, men ikke angst:

        • Tristhet. Hvis du lider av depresjon, er det vanligste symptomet å føle seg ned - som virkelig ned. 'Av alle symptomer er tristhet mest fremtredende, og de fleste er mer tårevåt', sier Ross.
        • Håpløshet. Det er også veldig vanlig å føle seg håpløs uten vei ut. Mennesker som lider av depresjon, kan føle at ting er forferdelig og vil alltid være slik. 'Du vet bare hva du føler for øyeblikket,' sier Ross.
         • Endringer i appetitt. Noen mennesker reagerer på depresjon med en enorm økning eller reduksjon i appetitt, noe som kan føre til å få eller miste 10 til 15 pounds i løpet av en måned. 'Du kan slutte å spise fordi du ikke har interesse for mat, eller kanskje du vil fylle deg og begynne å spise mye,' sier Ross.
         • Tap av interesse for ting du pleide å elske. For mange mennesker med depresjon gjør aktiviteter som tidligere gjorde dem lykkelige, det ikke lenger. “Folk kan ikke motivere seg selv. Mange mennesker som er deprimerte liker ikke sosialt samvær lenger. Alt føles meningsløst, som livet er over, hvorfor bry seg? ”

          For det meste Bs og Cs: Du kan lide av angst.

          Følgende er vanlige symptomer knyttet til angst, men ikke depresjon:

          • Føler meg stresset, anspent og bekymret hele tiden. Å bekymre deg kontinuerlig over hva som skal skje i fremtiden og føle deg smertefullt på kanten er angstsymptom nummer én. Du føler deg sannsynligvis avviklet, tvilende om dine evner og usikker på hvordan livet går. Du kan stille spørsmål ved alt: om du, forholdene dine og til og med verden er i orden. 'En klient som var veldig god på jobben, ventet hele tiden på å høre kritikk fra sjefen sin,' sier Ross. 'Alt hun gjorde, fikk hun panikk om hun hadde gjort en feil, hvis hun skulle miste jobben, hva folk syntes om henne, om det hun sa var dumt.'
           • Har det vanskelig å konsentrere eller slappe av. Hvis du lider av angst, hver gang du prøver å lese en bok, se på TV eller nyte en konsert, kommer tankene dine inn - du kan være opptatt av det du sa på et møte, eller om den kringen du følte i tarmen din kunne være kreft. 'Avslappende betyr å tømme tankene og bare være,' sier Ross. 'Hvis du hele tiden bekymrer deg for om du kommer til å miste jobben din, eller hvis en venn er sint på deg, eller hvis du er sunn, kan du ikke glede deg over hva du gjør for å slappe av.'
           • Racing eller drøvtyggende tanker. Angst kan bety at man hele tiden kjemper om de samme problemene til den kommer i veien for å få ting gjort. Disse tankene er konstante, repeterende, raske og tar over på en overveldende eller lammende måte som påvirker arbeidsprestasjonen eller ditt personlige liv. “Som terapeut er ikke vårt mål at du skal være Zen. Det er mer å håndtere livets vanskeligheter, sier Ross.

            For det meste Cs: Du lider kanskje ikke av angst eller depresjon.

            Husk at alle går gjennom tøffe perioder. «Alle mennesker føler seg triste eller engstelige innimellom. Det er en del av den menneskelige opplevelsen. Det skal ikke betraktes som truende eller problematisk, ”sier Julie L. Pike, Ph.D. , en lisensiert psykolog i Durham, NC.

            'Livet er hardt. Det handler om å lære å håndtere følelsene dine slik at du kan nyte livet ditt. '

            For det meste As og Bs: Du kan lide av både angst og depresjon.

            Følelser av angst eller depresjon blir et problem når de forstyrrer din evne til å fungere og være lykkelige. For å bli diagnostisert med en av forstyrrelsene, må følelsene dine påvirke et eller flere områder av livet ditt (for eksempel hindrer de deg fra å gå på jobb, gå på skole, ta vare på barna dine eller på annen måte leve livet ditt) og forekomme nesten hver dag i to uker.

            Hvis du tror du trenger hjelp, betyr det ikke at du er psykisk syk eller at det er noe galt med deg. 'Livet er hardt. Det handler om å lære å håndtere følelsene dine slik at du kan nyte livet ditt, sier Ross.

            Sliter med følelser av angst eller depresjon? Besøk NAMI.org for å finne ut hvordan du kan finne en terapeut i nærheten av deg for en profesjonell mening.