Kan du bli avhengig av graviditet?

OCTOMOM SYNDROM: innrammet mage Phillip ToledanoDet er ikke bare i hodet ditt. Det er virkelig en støtfangeravling av babyhud der ute, fra den berømte fruktbare, som Heidi Klum, som flørter med sitt fjerde sett med strekkmerker på fem år, til den beryktede Nadya 'Octomom' Suleman, som tidligere i år fødte åtte babyer med en gang selv om hun allerede hadde seks andre barn hjemme som hun knapt hadde råd til å ta vare på.

Bare i 2007 fødte amerikanske kvinner mer enn 4,3 millioner babyer - det høyeste antallet noensinne. Mer enn en fjerdedel av disse var til kvinner som fikk sitt tredje eller fjerde barn, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Og til tross forinfertilitetDet virker som om et lite antall av disse babyene - kanskje 100 000 - fra hele landet ser ut til å være engasjert i medisinsk inngrep som in vitro befruktning, sier Jamie Grifo, MD, Ph. D., direktør for divisjonen for reproduktiv endokrinologi ved NYU School of Medicine.

Det betyr ikke at vi forvandler oss til en nasjon av Duggars (familien Arkansas med 18 barn ofte sett kunngjøre sin siste forestilling på NBC I dag show) og Novogratzes (New York City-klanen på syv barn som snart vil være fokus for et nytt Bravo reality-show) - gjennomsnittlig antall barn per amerikansk familie svever fortsatt rundt to.

Likevel har visse mødre, som den 31 år gamle Meagan Francis, som oppdrar sin flokk på fem i Michigan, store katter fordi det er det de er vant til. 'Jeg vokste opp i en relativt stor familie og elsket alltid å ha mange mennesker rundt meg,' sier hun. 'Så det er naturlig at jeg prøver å gjenskape den opplevelsen med min egen familie.'

Men det er ikke alltid så enkelt,psykologersi. Noen kvinner kan like at den svangeren føler seg litt for mye, ofte drevet til å reprodusere seg raskt av usikkerhet, et ønske om oppmerksomhet eller følelser av forlatelse av sine egne foreldre.


Graviditetens høyeste
Å ha babyer er ikke vanedannende på den måtenalkoholog narkotika kan være. Men bumpaholics føler seg tvunget til å formere seg av mange av de samme grunnene som rusmisbrukere blir til alkohol eller narkotika.

`` Kvinner som er besatt av å være gravid, fyller bokstavelig talt en tomhet i seg, akkurat som alkoholikere og rusmisbrukere bruker stoffer for å fylle et psykologisk tomrom, '' sier psykiater i Beverly Hills, Carole Lieberman, MD. Hver og en av oss møter dette tomrummet. , legger New York-familieterapeut Bonnie Eaker Weil, Ph. D., forfatter av Økonomisk utroskap . 'Du vil ha et formål i denne verden. Du vil føle deg mindre ensom. '

For noen kvinner fyller babyer dette hullet perfekt. Spedbarn er avhengige skapninger. De kan gi mødrene en klar identitet; de kan også bli nyttige sosiale buffere. På en fest eller på lekeplassen kan en kvinne som sliter med følelser av sosial angst eller selvbevissthet gjemme seg bak det søte spedbarnet i armene. Ethvert press for å være søt eller sjarmerende eller morsom forsvinner - babyen din har det dekket. 'Bumpaholics avler for å utslette følelsene av utrygghet,' sier Weil.

Boston psykiater og Fox News-konsulent Keith Ablow, M. D., sier at noen kvinner ser ut til å ha flere barn som et alternativ til å løse sine egne personlige problemer. 'Å føde et annet barn kan noen ganger være en erstatning for å bestemme seg for en karrierevei, få et ekteskap til å fungere eller til og med å bryte med spørsmål om egenverd,' sier Ablow.

Og baby fix kan bli en syklus. Når et spedbarn blir et mer uavhengig smårolling, kan moren føle seg forlatt og handle raskt for å fylle tomrommet igjen med en ny baby som vil stole på henne og hennes partner og definere deres liv, sier Lieberman.

Å skape er ikke bare en psykologisk balsam; det gir også ekte fysiske begjær. Ifølge Helen Fisher, Ph. D., professor i antropologi ved Rutgers University, utviklet mennesker et sett med tre relaterte hjernesystemer som er ment å presse dem mot foreldre: sexlyst, sult etter en partners romantiske kjærlighet og en ønske om ro og sikkerhet ved tilknytning.

Mother Nature ber oss ved å få sex og ettervirkningen til å føles fantastisk. Oksytocin, det såkalte 'kosehormonet' som fremmer binding, oversvømmer kvinners kropper under samleie, graviditet, fødsel og amming. '[Graviditetsfølelsen] er som et kjærlighetsmedisin,' sier Weil. 'Et baby-kjærlighetsmedisin.'

Så er det den konstante oppmerksomheten du får fra andre når du sprekker av barn. Bumpaholic eller ikke, det kan være ganske bra. Barb Pomeroy, 42, fra Longmont, Colorado, er mor til seks jenter. Hun innrømmer at hun gledet seg over spørsmålene og kommentarene hennes graviditeter hentet fra familie, venner og til og med fullstendige fremmede. Hun elsket også komplimentene folk matet henne om hvor bra hun så ut da hun var gravid med døtrene sine. Selv om hun ikke planlegger å få flere barn, savner hun den økte interessen og tilliten graviditet ofte medfører. 'Det er denne følelsen av å være spesiell når du er gravid,' sier hun. 'Jeg føler at jeg blir vanlig igjen når jeg ikke forventer.'

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: Folk smiler til deg, kaster deg babydusjer, kjøper mange gaver til deg. Og jo rundere magen din blir, jo mer plass tar du opp i verden, og jo flere mennesker legger merke til deg. I mange henseender blir du umulig å ignorere.

Ektefeller og partnere gjør oppmerksom på deg, og leverer gjerne suppe klokka 10. m. eller syrenøytraliserende ved 11 p. m. 'Mannen min gnidda meg og kodde meg hele tiden, og jeg spiste det hele,' sier Liz Bustamante, en 39 år gammel finansrådgiver fra Forest Hills, New York, som har ett barn og planlegger for tiden det neste. 'Og for første gang i mitt liv, i stedet for å føle meg usikker på kroppen min, ønsket jeg å løpe naken rundt! Jeg hadde aldri følt meg mer sexy. '

Magasiner utfører kjendis-bump-klokker, og nakne fødselsportretter blir de rigueur for kjendiser og sivile. Graviditet lar hver kvinne være en stjerne i sin egen verden, og resten av oss er altfor glade for å skinne rampelyset. En gravid kvinne er spennende fordi barnet hun bærer representerer 'det båndet til fremtiden', sier Holly Donahue Singh, doktorgradskandidat i antropologi ved University of Virginia, som underviser i en klasse som heter Antropologi og reproduksjon: Fertilitet og fremtiden. .

Magen gnager høyt treffer den gravide, så vel som menneskene som omgir henne. Den vordende mor får en oksytocineksplosjon og gnir magen som en måte å binde seg på. Beundrere som gnir magen hennes får også et hormonhast. 'Som sosiale skapninger har hjernen vår utviklet seg til å få positiv sosial atferd til å føles bra. Berøring forårsaker frigjøring av oksytocin, og dette medfører frigjøring av dopamin i belønningsregioner i hjernen, sier Paul J. Zak, direktør for Center for Neuroeconomics Studies ved Claremont Graduate University.

Gitt alle de psykologiske, fysiske og sosiale fordelene forbundet med graviditet, er det ingen overraskelse at så mange kvinner liker det. Men mange par stopper ved ett eller to barn, til tross for den grunnleggende drivkraften til å reprodusere. Dette er fordi vi kan bruke våre høyere hjernefunksjoner til å holde disse instinktene i sjakk, og minne oss selv om at barn koster penger - rundt $ 950 i måneden til de er 18 - og krever ekstraordinær tid og energi.

Dette er nettopp hvorfor den støtglade Bustamante sier at hun vil stoppe klokka to. I likhet med at hun elsket sin gravide kropp og elsker å være mor, vil hun gi litt økonomisk fleksibilitet - barnepass, ballettundervisning, sommerleir og collegeundervisning legger til. Å ha tilstrekkelig med midler er imidlertid ikke en avbryter for alle. Nan Mooney, en alenemor på 39 år, bor sammen med foreldrene i hjemmet deres i Seattle fordi hun ikke tjener nok penger til å forsørge seg selv og sønnen. Likevel ønsker hun sårt flere barn. Vennene og familien hennes kaller henne gal, sier hun, men 'jeg kjente nok folk i oppveksten som hadde mange penger som ikke nødvendigvis var elsket og ikke nødvendigvis lykkelige. Jeg tror ikke det er en viktig ingrediens for å oppdra godt tilpassede barn. '

Å finne ut riktig antall barn å ha er en personlig beslutning, for å være sikker. Og ikke alle kvinner med mange barn er bumpaholics. Men et viktig spørsmål for graviditetstrangende mødre å stille seg selv er hvorfor de vil ha flere barn, sier Weil. Har du dem fordi du ikke vil ha med mannen din å gjøre? Eller så trenger du ikke å gå tilbake til jobb? Eller fordi du elsker oppmerksomheten? Nadya Suleman, for det første, er sløv om at hun ble gravid for å oppfylle et følelsesmessig behov. Som hun angivelig sa til en journalist: 'Jeg lengtet bare etter visse tilknytninger til en annen person som jeg virkelig manglet.'

Men psykologer sier at det er langt bedre måter å lage meningsfulle forbindelser på. For å ha et sunt forhold, må gifte mødre tilbringe kvalitetstid alene med ektemennene sine - enten det er å ta en ferie uten babyen eller bare å spise på middag sammen en gang i uken og la barna være med en sitter. 'Kvinner som fokuserer på barna sine med unntak av alt annet, blir uunngåelig tømt når barna blir voksne og blir mer selvstendige,' sier Weil.

Hvis du opplever at du føler deg tom når din gledesbunt blir et smårolling, er det et godt tegn på at det er på tide å se i speilet og finne ut hva som skjer med deg, sier Ann Pleshette Murphy, forfatter av De syv stadiene av moderskapet: Elske livet ditt uten å miste tankene dine . 'Invester i deg selv. Selv om det kanskje aldri er så tilfredsstillende som det vi får av å ta vare på barna våre, er det viktig å være stolt av noe du gjør utenfor barneoppdragelse, slik at du ikke tenker på deg selv som 'bare en mor.' '

'Me time' kan omfatte store ting - som å gå tilbake til jobb eller starte din egen bedrift hjemmefra - eller små, daglige opplevelser som beriker livet ditt, for eksempel å dra til treningsstudioet eller bli med venninnene dine til middag og cocktailer. Det er først når du har et balansert liv at du kan være sikker på at det indre kallet for et nytt tilskudd til familien din skal besvares.

Fortell oss, har du, eller noen du kjenner, blitt avhengig av graviditetsfordelene? Hvis ja, hør herfra!