'Jeg prøvde en bukemassasje for bekkenverkene mine - her skjedde det'

magemassasje Shutterstock

Denne artikkelen ble skrevet av Melissa Fiorenza og levert av våre partnere på Forebygging .

For å lette en smertefull medisinsk tilstand vendte Sharlene Styles seg til et gammelt middel og endte med mer Helse fordeler enn hun forventet.

Jeg hadde holdt på med interstitiell blærebetennelse (IC), et kronisk urinproblem som forårsaker blære og bekkensmerter (og behovet for bestandig søk etter et bad), i mer enn 10 år da forskningen min viste Maya Abdominal Massage - en ikke-invasiv ekstern massasjeteknikk som manipulerer de indre organene. Inntil den tiden var alt annet jeg hadde prøvd, bare en midlertidig løsning. Jeg var desperat etter å løse smertene for godt, og skjønte, hvorfor ikke prøve det? Så jeg gjorde en avtale med en lokal energihealer trent i naturlig helsepraksis.

I SLEKT: De 10 mest smertefulle forholdene

Jeg visste ikke mye om Maya magemassasje, og jeg ankom hennes praksis, følte meg litt bekymret, men også håpefull. Hele økten varte i omtrent en time, og den var faktisk utrolig beroligende. Mellom den myke musikken som ble spilt og det trøstende rommet utsmykket med krystaller, føltes det ikke klinisk i det hele tatt. (Helbred hele kroppen din med Rodales 12-dagers leveravgift for total kroppshelse . )

Healeren startet med å forklare grunnlaget for teknikken. Jeg lærte at mayaene, et urfolk i Mexico og Mellom-Amerika, tror at en kvinnes livmor er sentrum for hennes vesen. Hver gang en kvinne opplever en traumatisk situasjon, utføres denne typen massasje i deres kultur for å sikre at livmoren er justert. Hvis det noen gang er feiljustert, tror de, vil alt annet i livet hennes være i balanse.

'Jeg hadde jobbet med interstitiell blærebetennelse, et kronisk urinproblem som forårsaker blære- og bekkenpine, i mer enn 10 år.'

Neste kom selve massasje , som jeg var glad for å lære, ikke skadet i det hele tatt. Det er ikke veldig ofte noen masserer magen, så det er absolutt ømme flekker, men for det meste føltes det bra, akkurat som en vanlig massasje. Men på denne typen avtale, lærte jeg, handler det også om utforskning - å finne ut hvor organene dine er plassert slik at du kan manipulere dem. Det er morsomt; vi går gjennom livet uten å ha forbindelse til våre indre organer med mindre noe går galt. Men plutselig var jeg i stand til å føle livmoren min, kjenne tarmene og virkelig bli kjent med kroppen min. Fokuset var ikke spesielt på blæren min; det handlet om å bringe blodstrømmen til alle mine indre organer og lindre overbelastning og stagnasjon. Jeg lærte å utføre teknikken på meg selv slik at jeg ikke trengte å gjøre en ny avtale, og jeg gikk med leksene mine.

I SLEKT: 60 sekunders fix for en stiv nakke

I løpet av et par uker etter å ha ligget i sengen min, hadde jeg olje på magen selvmassasje annenhver til tredje dag skjedde det noe sprøtt: Det fungerte. IC-symptomene mine ble mindre, og forsvant deretter raskt. Men like etterpå gjorde det nattlige rutiner. Hva kan jeg si? Livet ble travelt, og jeg følte meg bra til symptomene snek seg tilbake rundt et år senere. Det var da jeg gikk til en annen utøver og ble seriøs.

Som min første avtale var denne økten beroligende og lærerik. Jeg lærte den samme teknikken med litt variasjon, og dro hjem med et oppdrag for å holde det oppe. Jeg skjønte at en av grunnene til at jeg droppet rutinen så raskt før, var at den føltes litt arbeidskrevende. Jeg elsket ikke ideen om å bli oljet rett før sengetid, så jeg bestemte meg for å gjøre det i dusjen hver natt i bare noen minutter med såpe i stedet for olje. Den teknikken fungerte mye bedre med livsstilen min, og sikkert, IC-symptomene mine ble lettere umiddelbart. Ikke lenger var jeg alltid på utkikk etter et bad, eller slet med smertene. Faktisk stoppet det ikke bare med IC.

'Plutselig var jeg i stand til å føle livmoren min, kjenne tarmene og virkelig bli kjent med kroppen min.'

Min PMS symptomer ble nesten ikke-eksisterende og syklusen min ble regulert. Den selvpleie rutinen syntes også å balansere meg følelsesmessig og ga meg mer energi Gjennom dagen. Jeg elsket å føle meg så i tråd med kroppen min, og fordi IC ikke var en konstant kilde til stress, følte jeg meg mer rolig med livet generelt. Derfor holder jeg fortsatt på med det. Smerter er alltid en god motivator, men selv uten smerter kan det virkelig gjøre underverker for sinnet og kroppen din.

I SLEKT: 6 alternative leger du bør vurdere å se

Nysgjerrig på hvordan Maya magemassasje kan lette IC- og PMS-symptomer? Livmoren henger inne i bekkenet som en hengekøye, forklarer Gabrielle Francis, en naturmedisinsk lege og forfatter av The Rockstar Remedy . Det er ekstremt vanlig at livmoren brettes i to, noe som er kjent som 'anteflexion' eller 'retroflexion' avhengig av posisjonering, sier hun. 'Når den brettes fremover, legger den press på blæren. Når det er bakover, legger det press på tykktarmen. Den feiljusterte livmoren kan forårsake smerte, kramper, ICUer blæreirritasjon, forstoppelse interstitiell blærebetennelse og mange andre symptomer. '

Massasjen, sier hun, setter livmoren og eggstokkene tilbake i riktig posisjon. 'Dette påvirker funksjonen til alle organene i regionen, inkludert blære, tykktarm og eggstokkene. Massasjen øker blodsirkulasjonen og næringsstoffene i bekkenets organer. ' Det lar også musklene i regionen slappe av og reduserer kramper , et hyppig symptom på PMS, legger hun til og returnerer bekkenorganene til homeostase, noe som igjen gjør at hormonene også kan komme i balanse.