'Jeg hatet utvinningsarbeid - til jeg prøvde dette'

elektrisk muskelstimulering Ashley Mateo

Her er en kondisjonstilståelse: Jeg hatergjenopprettingsarbeid. Jeg vet at det strekker seg,skumrulling, hvile og så videre er alt avgjørende for å trene - det er det som gjør at kroppen din kan reparere alt vevet du stresser under trening - men det er sjelden jeg tvinger meg selv til å ta tak i den ekstra tiden etter en trening.

Det er her terapi med elektrisk muskelstimulering kommer inn. EMST er ikke nytt; fysioterapeuter og rehabiliteringer har brukt det i årevis. 'EMST er en elektrisk strøm som gjennom en maskin er designet for å målrette motornervene,' forklarer Og Giordano , en fysioterapeut og sertifisert styrke- og kondisjonsspesialist. 'Motoriske nerver er nervene som aktiverer muskler, så det som EMST gjør er å aktivere muskelen til å trekke seg sammen.'

Hvordan det fungerer er at PT-er vil plassere små elektroder, klissete elektroder på forskjellige deler av kroppen din, som deretter kobles til ledninger festet til maskinen. Du kan bruke denne behandlingen for å øke muskelstyrken eller for å hjelpe deg med muskelgjenoppretting, avhengig av type og mengde stimulering du bruker.powerdot-elektrisk-muskel-stimulering
Powerdot, $ 250, amazon.com
Hilsen av Powerdot

Det faktum at du nå kan gjøre dette hjemme, er imidlertid relativt nytt. Et slikt produkt på markedet: PowerDot , en bærbar EMST-enhet som leveres komplett med en Bluetooth-kontrollert pute, elektrodeputer, kabler og en fin liten bæreveske. Med tanke på fordelene ved EMST, tenkte jeg å prøve dette hjemmeproduktet for å se om det kunne forbedre treningen og restitusjonen min. Slik opplevde jeg meg:

'Jeg følte en fin, varm stimulering'

Første gang jeg prøvde det, brukte jeg innstillingen “aktiv gjenoppretting” på korsryggen etter 60 minutter på elliptisk. Jeg hadde problemer med å få elektrodene til å klebe seg (og de fikk meg til å se ut som om jeg skulle være under en leges pleie og ikke traipe gjennom treningsstudioet mitt), men når jeg gjorde det, satte jeg stimuleringen til å øke automatisk og jeg følte en varm varm følelse der de neste 21 minuttene.

Skulder, arm, klær, ledd, sportsklær, ben, albue, rygg, menneskekropp, muskel, Ashley Mateo

Den andre dagen slo jeg på elektrodene etter en rask tre-mils løp, og brukte 'utvidet utvinning' -innstillingen på firhjulene mine i 33 minutter. Mens jeg så på TV, med beina oppe på salongbordet mitt, kjente jeg pinpricks av stimulering rett under putene. Det føltes ganske hyggelig.

elektrisk muskelstimulering Ashley Mateo

Og på den tredje dagen brukte jeg 'styrke' -innstillingen på tricepsene mine i 26 minutter etter en strømvinyasa-klassefull av chaturangas. Dette var den første 'performance' -innstillingen jeg brukte versus en 'recovery' -innstilling, og jeg kjente forskjellen - intensiteten gikk langt opp (selv om det fremdeles føltes bra), til jeg faktisk kunne se enheten får muskelen min til å trekke seg sammen. Husk: Hensikten med styrkeinnstillingen er ikke å komme seg, men å bygge mer muskler.

elektrisk muskelstimulering Ashley Mateo

'Jeg følte meg litt mindre sår'

Jeg holdt denne rutinen oppe i en uke, og sjekket inn hos Giordano for å finne ut hva som akkurat skjedde med kroppen min. Giordano sa faktisk at jeg kunne bruke EMST for aktiv gjenoppretting hver dag . 'I utgangspunktet vil dette øke hastigheten på utvinningen,' forklarte han. “Det den gjør er å øke blodstrømmen til musklene. Mer blodstrøm betyr mer røde blodlegemer, noe som betyr mer oksygen. Og mer oksygen til musklene fremskynder helingsprosessen og skyll avfallet fra musklene dine raskere.

Jeg gjorde legg merke til at jeg følte meg litt mindre sår i områdene der jeg plasserer elektrodene etter treningene mine denne uken. Om det var placeboeffekten eller faktisk et resultat av EMST, kunne jeg ikke fortelle deg, men hvis alt jeg trenger å gjøre for å avverge treningssmerter, er å tilbringe 20 minutter om dagen med elektrodene på, det høres ikke for ut dårlig.

'Men ikke bli for pulsfornøyd'

Problemet med EMST kommer når folk blir for pulsfornøyde med styrkebyggingsfunksjonen. 'Problemet er at hvis du rekrutterer for mange motorneuroner for ofte, vil du stresse vevet for mye - kroppen din vil ikke ha tid til å helbrede seg selv,' sier Giordano.

Derfor anbefaler PowerDot å bruke 'ytelses' innstillingen ikke mer enn tre til fem ganger i uken.

Relatert historie

Som de fleste treningshjelpemidler, er EMST ikke en rask løsning. Bare fordi det fungerer, betyr det ikke at du skal bruke HAM på det - du kan bruke det til en kant, men du kan ikke bruke det hver dag.

Bunnlinjen

Jeg kunne ærlig talt ikke fortelle om jeg følte meg sterkere etter å ha brukt PowerDot i bare en uke, men det er definitivt noe jeg vil prøve igjen hvis jeg, for eksempel, trener for et løp, for å se om det hjalp min restitusjonstid og ytelse.

Hvis du vil bruke PowerDot til styrkebyggingsformål, anbefaler Giordano å bruke den i åtte ukers sykluser: Tren med den i fire til seks uker, slik at kroppen din kan bli vant til den, og gi deg selv noen uker fri. 'Til slutt, som når du gjør den samme treningen for lenge, kommer du til platå,' sier han.

Den gjenopprettingsinnstillingen, skjønt? Gå gjerne vill med det - selv om det bare er å føle at du får massasje.