'Jeg byttet kaffe med grønn te i en uke - her skjedde det'

Grønn te i stedet for kaffe Getty Images

Dette høres kanskje ikke så mye ut, men noen hjemmebryggede kopper kaffe om morgenen etterfulgt av en latte om ettermiddagen er min daglige koffein M.O. Jeg går sjelden en dag uten noen form for kaffe. Men i løpet av noen uker fant jeg meg selv i flere samtaler med folk om hvorfor de byttet til te - moren min, som sa at det hjalp henne til å sove bedre, og også noen få kolleger som midlertidig hadde gitt opp kaffe fordi det gjorde de føler seg engstelige i løpet av dagen. Siden jeg tilbringer mye av dagen min med å studere studier om helse og ernæring, er jeg godt klar over helsemessige fordeler avgrønn te. Så jeg bestemte meg for å bytte fra kaffe til god te i en uke og se hvordan det gikk.Først konsulterte jeg Brigitte Zeitlin, R.D., C.D.N, og eier av BZ Nutrition for å få noen fakta og tips. Hun advarte meg om at kaffe har mye mer koffein enn grønn te (omtrent 100 milligram i en åtte-unse kopp sammenlignet med omtrent 30 milligram du vil få i grønn te). Imidlertid la Zeitlin til at grønn te også har en aminosyre, I-theanin, som har vært knyttet til forbedret årvåkenhet, noe som kan hjelpe med produktivitet og fokus, minus rystelser. Jeg var nysgjerrig på å se om det var tilfelle for meg.

I SLEKT: Er det farlig å drikke for mye grønn te?

Andre fordeler med te hun nevnte er de rikelig med antioksidanter (mer enn kaffe) som kan bidra til å bekjempe betennelse og kroniske sykdommer. Zeitlin sa også at å gjøre bryteren ikke vil føre til hodepine fra koffeinuttak, noe som kan skje fra å bare gi opp kaffe helt (takket være den aminosyren igjen).

Med dette i tankene var det på tide å komme i gang. Dette er hva jeg lærte:

Å brygge te er vanskeligere enn jeg trodde det var.

Brygger te Getty Images

Jeg bestemte meg for å starte eksperimentet mitt på en lørdag morgen, og tenkte at det ville være den enkleste måten å lette på det på. Jeg ville ikke skynde meg ut døra for å jobbe eller kjempet meg gjennom en ettermiddag uten min vanlige kaffe. Jeg tok den riktige avgjørelsen på begge disse kontoene. Mitt første forsøk, bruker Pure Leaf’s Green Tea with Mint ($ 5, ), var ikke så varmt - bokstavelig talt. Jeg brukte varmt vann fra vasken i stedet for kokende vann. Og da det knapt smakte som noe, skjønte jeg at det var en feil, og jeg gjorde et nytt forsøk (det er derfor jeg er glad jeg ikke hadde det travelt med å komme meg ut av døren). Den andre runden hadde en sterkere smak og farge enn den første runden. Jeg oppdaget også gjennom hele uken at jeg foretrekker løsbladete fremfor poser, fordi jeg lettere kan tilpasse styrken av smaken.Når du ikke drikker te, kan du holde deg hydrert hele dagen:

.

Jeg følte at koffeinuttaket HARDT.

Koffeinuttak Getty Images

Den første dagen i dette grønnteksperimentet kjørte kjæresten min og jeg upstate for en weekendferie. Ved middagstid den dagen under kjøreturen hang øyelokkene hardt. (Heldigvis var det ikke jeg som kjørte.) Det eneste positive der var at jeg ikke hadde problemer med å sovne den kvelden, men jeg var ikke sikker på at ekstra fordel var verdt min døsige dag. Dagen etter var litt bedre - jeg taklet fortsatt ikke reduksjonen i koffein, spesielt på turene vi tok under turen. Vanligvis hjelper trening med å gi meg ekstra fordel - men uten kaffe slet jeg fortsatt. Dette forbedret seg imidlertid etter hvert som uken utviklet seg. På den femte dagen tror jeg at jeg faktisk var mindre engstelig og nervøs enn jeg pleier å jobbe med kaffe. Men det var grove (og søvnige) få dager å komme dit!

Grønn te er definitivt en ervervet smak.

Grønn te smak Getty Images

Jeg elsker smaken på kaffe. Så å bytte til grønn te var ikke bare en justering av energi, men også en smak. Mine tidlige forsøk på å brygge te overlot noe å være ønsket i smakavdelingen, så jeg prøvde forskjellige varianter av tingene gjennom hele uken.Akkurat som kaffe, er det mange forskjellige varianter av grønn te. Noen av dem elsket jeg, som David’s Tea’s Green Passionfruit (fra $ 10,), som var fruktig og pittig uten å smake for søt og sukkerholdig. Imidlertid var noen av dem - som grønn te-latte jeg prøvde, og de to forskjellige typene grønn te-is jeg prøvde gjennom uken - jeg definitivt ikke interessert i. Jeg savnet smaken av kaffen min. Men når jeg først fant den typen te som jeg likte mest, var jeg generelt mer mottagelig for grønn te. (Vi liker også detteurtemuskulatur og leddtefra vår Boutique!)

Kaffevanen min var ganske inngrodd.

Drikke kaffe Getty Images

Tilståelsestid: En dag i løpet av denne uken fikk jeg kaffe. Det var en ærlig feil! Jeg bestilte en bagel, og bagels og kaffe går sammen som vel, bagels og kaffe. Kom igjen, det er til og med en hel datingapp oppkalt etter denne deilige duoen! Men raskt etter at jeg bestilte og skjønte feilen min, vendte jeg meg tilbake for å be kassereren lage latte uten koffein, slik at jeg i det minste ikke skulle ødelegge den delen av eksperimentet mitt. Min kaffevane er egentlig den - en vane som jeg syntes var ganske vanskelig å bryte.I SLEKT:'Jeg ga kaffe i ti dager - her skjedde det med kroppen min'

Dommen:

Hekta på kaffe Getty Images

Denne uken lærte meg faktisk mye. Først lærte jeg hvor avhengig jeg hadde blitt av koffein hver dag, så jeg har faktisk begynt å ta koffeinfri kaffe mer i helgene, og bevise at jeg liker kaffe utover koffeinfordelene - jeg elsker også den sterkere smaken. For det andre er jeg glad jeg prøvde flere forskjellige typer fordi jeg, som mat og drikke mest, oppdaget hvilke jeg er interessert i og hvilke jeg aldri vil bestille igjen (ikke engang som en sikkerhetskopi til kaffe).

Te blir ikke min nye morgenstift, men jeg kan vurdere det på noen ettermiddager i stedet for kaffe. Så generelt lærte jeg at jeg bare er en slags kaffe, og jeg har det bra. I det minste tilfredsstilte jeg den nysgjerrigheten.