Ikke-dumt spørsmål: Hva er en kalori, akkurat?

Tekst, font, avispapir, avis, nyheter, Getty ImagesGetty Images

Jeg kommer til å være ærlig med deg: Jeg skriver om helse og ernæring med jevne mellomrom, men jeg aner ikke hva kalori er. Så jeg spurte Samantha Rigoli, en registrert kostholdsekspert med Sunt til kjernen i New York City, hva matstatusen alle er så besatt av egentlig betyr.Svaret er forvirrende - men også litt fascinerende.

Som det viser seg er kalorier ikke eksklusive for matverdenen (!!!) - de er energienheter i kjemi og fysikk. Men når vi snakker om hva du spiser, snakker vi faktisk om kilokalorier (1 kilokalori = 1000 ekte vitenskap kalorier, men vi kaller bare kilokalorier 'kalorier' fordi det er lettere).

Relatert historie

Antall kilokalorier i en gitt mat kan bestemmes av plassere maten i vann og måling av vanntemperaturen ved gjenstandens brennpunkt. Én kcal = energien som kreves for å varme opp et kilo vann med en grad Celsius. Så hvis du faktisk skulle gjøre matte selv (lol men y tho), kan du finne ut hvor mye energi som er i den aktuelle maten.

Når ble kalorier til en ting?

Tilsynelatende ordet 'kalori' kom fra en fransk fysiker som først brukte det på 1800-tallet. På 1890-tallet hadde en fyr ved navn Wilbur O. Atwater begynt å se på kaloriinnholdet i forskjellige matvarer og undersøke hvordan kalvene du spiser er relatert til hvor mye du veier.Det tok ikke lang tid før en vekttapbok kom ut etter det: I 1918 publiserte en kvinne ved navn Lulu Hunt Peters. Kosthold og helse på kaloritelling.

Hvorfor har kalorier betydning for vekttap?

Du vet sannsynligvis allerede dette, men Rigoli sier detkaloritellinger mest nyttig for å sammenligne den relative verdien av bestemte matvarer - en hurtigmatburger mot en hurtigmatssalat, for eksempel - og for å gi deg en grov ide om hvor mye mat du bør spise på daglig basis. Det du sannsynligvis ikke vet: Å gå ned i vekt er ikke alltid så enkelt som å holde orden på kaloriinntaket.

'Hvis du bruker mer kalorier enn du kan forbrenne, blir de lagret på kroppen din og skaper vektøkning,' sier Rigoli. 'Men hvis du spiser akkurat det riktige tallet eller til og med litt mindre, du typisk vil gå ned i vekt. ' MEN. Det fungerer ikke for alle siden kalorier-inn-kalorier-ut-tilnærmingen til vekttap ikke tar hensyn til din spesifikke hvilemetabolske hastighet (hvor mye du forbrenner når du ikke gjør en jævla ting) og antall kalorier kroppen din bruker for å fungere.Hvor mange kalorier bør du spise?

Hvis du sjekker USDAs retningslinjer for kaloriinntak , vil du raskt merke et område i de anbefalte mengdene; de endrer seg basert på kjønn, alder og aktivitetsnivå. Rigoli forklarer at dette fremdeles er guesstimates siden målkaloritallet ditt varierer basert på bentetthet, høyde, vekt, hvilemetabolsk hastighet og andre faktorer. eksisterer online, men den mest nøyaktige måten å finne ut av dine behov vil være å oppsøke lege.

Hvor skal du få mest mulig av kaloriene dine?

Det er ikke et raskt og raskt svar på dette spørsmålet, men Rigoli foreslår en fleksibel 40-30-30 prosent fordeling mellom karbohydrater, proteiner og fett - med forbehold om at dette tallet kan og bør variere litt, avhengig av person og deres livsstil. En idrettsutøver kan gjøre det best med 65 prosent karbohydrater, for eksempel; en annen person kan kreve noe nærmere 10 prosent fett. Hvis du er bekymret for hvordan du kan bryte ned kaloriinntaket, kan du kontakte en R.D.Relatert historie

Hva gjør de fleste feil med kaloriene?

Fordi begrepet kalori er forvirrende og abstrakt, er det mange myter og misforståelser om dem. Noen av biggies:

Du må telle kalorier for å gå ned i vekt

Selv om strategien er nyttig for noen mennesker, er andre i stand til å bruke oppmerksomt på å spise, trene og andre taktikker for å slippe pund.

3.500 kalorier = ett pund

Mange mennesker stoler på den ligningen for å spore vekttapet, sier Rigoli, men 'det er ikke perfekt vitenskap.''En kalori er en kalori'

Mange mennesker vil se 100 kalorier pusset over en porsjonsstørrelse Oreos eller lett yoghurt og bytte den mot for eksempel 100 kalorier brokkoli eller helmelk yoghurt. Ikke gjør det! Diettmat er vanligvis tilsatt kjemikalier og fyllstoffer, noe som betyr at du blir mye mindre når det gjelder faktisk ernæring.

'Kroppen din vet hva du skal gjøre med 100 kalorier brokkoli eller ekte yoghurt,' sier Rigoli. Den vet ikke hva jeg skal gjøre med kaloriekvivalenten kunstige søtningsmidler og fargestoffer.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io