Hvordan ta vare på huden din etter voks

nærbilde, av, menneskehånd, mot, blå bakgrunn Ekaterina Morozova / EyeEmGetty Images

Med tanke på at de har sett noen av de mest intime områdene dine under sterkt lys, er det sannsynligvis greit å anta at voksespesialisten din har en god del av tilliten din. Når de river en stripe kjølig, herdet voks fra øyenbryn, overleppe, bikini eller armhule med kroppshår festet til seg, har de kontrollen. Men hva som skjer etter voks, hvordan du behandler huden din og holder det nå hårløse området glatt og sunt, ligger i hendene dine.I ferd med å rive hår fra hårsekken, tar voksing også det øverste laget av huden, og lar porene åpne seg, sier Uchenna R. Okereke, MD, en Boston-basert hudlege. Hvis disse porene blir smittet med bakterier, er det mer sannsynlig at kviser og andre støt ser ut. Så det er viktig at du holder det voksede området rent og luftet, sier Gina Petak, læringsprogramleder ved European Wax Center. 'Unngå å trene rett etter voks, svømming, boblebad og hold deg borte fra produkter som inneholder tilstoppende ingredienser som mineralolje eller tunge kremer og kremer,' legger hun til. Selv å berøre en uvasket hånd i voksete øyenbryn kan føre til irritasjon.

Tegn på irritasjon eller infeksjon, små røde støt, kan dukke opp umiddelbart etter voksing, sier Håper Mitchell, MD , en brett-sertifisert hudlege i Ohio. Eller, sier hun, de kan også dukke opp opptil en uke etter voks som et resultat av dermatitt, en allergisk reaksjon eller irritasjon som regel forårsaket av kjemikalier, follikulitt, som oppstår når hårsekkene har blitt skadet og infisert, og inngrodd hår når håret jobber seg tilbake i follikelen og forårsaker en smertefull kvise-utseende - en vanlig forekomst for de med tykt og krøllete hår.

Alt dette sagt er det ikke umulig å gå bort fra en voks med ikke-irritert og glatt hud som du hadde tenkt deg. Det tar bare litt ettervern som disse fem ekspertene har skissert for deg nedenfor.

Hvordan behandle huden din før voks:

Mens mye av TLC som vil holde huden din ser og å ha det bra etter at voks har å gjøre med det du gjør etter voks, det er noen få ting du kan gjøre på forhånd for å redusere sjansene for irritasjon.Bryt opp med retinoider ... litt. Hvis du bruker en, anbefaler Dr. Okereke å slippe retinoiden din fem til syv dager før voks. Siden retinoider eksfolierer huden, vil voksing mens du bruker retinoider trekke på din sunne hud, i stedet for bare det øverste laget av døde hudceller, og forårsake irritasjon.

Eksfolier. 'I tillegg er det viktig å eksfoliere før man vokser med en behandling som kan rense og eksfoliere for å forhindre ujevnheter og redusere avskalling av huden,' sier Dr. Okereke. 'Jeg anbefaler produkter med alfa-hydroksysyrer (AHA) som glykolsyre, melkesyre eller begge deler, da de hjelper til med å glatte huden så mye som mulig, og reduserer dermed risikoen for inngrodde hår og irritasjon etter voksing.'

Acne Foaming Cream CleanserCerava ulta.com$ 14,99

Vask godt. Siden bakterier er en stor trussel mot å beskytte nettopp vokset hud, er det en biggie å være ren. Så før voks påføres, vask bort sminke eller bakterieoppbygging. 'Bruk et mildt rengjøringsmiddel som inneholder benzoylperoksid for å fjerne oljer eller svette,' anbefaler Cula N. Dautriche, MD, PhD, en dermatolog bosatt i Brooklyn. Hun anbefaler. Og for å redusere sannsynligheten for betennelse, kan du til og med gni en isbit over området på forhånd. Og hvis du er utsatt for utbrudd i en viss del av kroppen din, sier Dr. Dautriche, for å unngå å vokse det helt.Demper smertene med en pille. Og når du får store og følsomme områder i voks som bikini, anbefaler Dr. Mitchell å ta et smertestillende middel på forhånd. 'Naturligvis vil smertestillende midler ta noe av kanten av behandlingen, pluss at det vil hjelpe deg å slappe av, noe som reduserer smertene enda mer,' forklarer hun. “Å være anspent under voks stresser deg ikke bare mentalt, men porene griper faktisk hårsekkene tettere. Å ta Ibuprofen før behandlingen kan redusere mild hevelse som kan oppstå fra voksingen. ”

Kle deg for anledningen. Dine klesvalg kan til og med gjøre en forskjell, sier Sarah Bourgoin, estetiker hos Elina Organics Spa i Kalamazoo. “Avhengig av området som vokser, er det alltid lurt å bruke løstsittende klær, da det reduserer friksjonen på området og skaper mindre irritasjon. Bomullsundertøy er et godt valg hvis du får bikini eller brasiliansk voksing, da det gjør at området får mer kontakt med luft og mindre svette. 'La deg bli hårete. Og til slutt, sier Petak å sørge for at håret ditt er langt nok til voks i utgangspunktet. På denne måten vil mindre av huden din bli revet av og slipt i prosessen. Den ideelle lengden er minst en tomme lang - omtrent på størrelse med et iskrem. 'Så det er en god ide å slutte å barbere minst fem dager før voksreservasjonen din,' sier hun. Og ikke bekymre deg, det er ikke noe som er for langt hår.

Vis huden din litt kjærlighet etter voks.

Unngå badet litt. Og du kan vise den kjærligheten ved ikke å dusje umiddelbart. 'Estetikeren din vil rengjøre området de vokste med en post-depilatory lotion, og dette vil eliminere voksrester, berolige huden og holde området rent en stund,' sier Dr. Mitchell.

Når du dusjer (ikke mer enn to timer senere), velger du lunkent vann og en mild, ikke-duftende rengjøringsmiddel. Denne temp, sier Dr. Mitchell, vil tillate kroppen din å stabilisere seg og huden din kan jobbe gjennom følsomheten den opplever. Og mens peeling er til stor hjelp før en voks, ikke gjør det umiddelbart etterpå, og hold i stedet i to til tre dager, sier Bourgoin. Gni mot de åpne porene er en enveisbillett til enda mer følsomhet. Og når du tørker av, gjør det med lette klapper, heller en hard gni fra håndkleet, sier Dr. Mitchell.Og husk, hold deg unna bassenger, strender og badstuer til porene dine har fått nok tid til å lukke igjen. Denne dusjen skal være det eneste vannet du kommer i kontakt med den dagen (annet enn den typen du drikker).

KP Bump Eraser Body ScrubFørstehjelps skjønnhet dermstore.com$ 28,00

Gni inn de gode tingene. Når du er tørr, fukt huden med milde aktuelle behandlinger. Noen lover å holde inngrodd hår borte, som Dr. Okerekes anbefalinger, European Wax Center’s Smooth Me Ingrown Hair Wipes , som har AHA og som har både glykolsyre og melkesyrer.

'Jeg anbefaler klienter å bruke Elina Organics Oil Control Formula daglig på det behandlede området, for å rense og berolige huden, sier Bourgoin. Og for å holde området fuktet, anbefaler hun også merkevarens helbredende krem .Eksfolier noen dager senere. Petak sier at når porene dine har lukket seg noen dager etter voks, og det er trygt å eksfoliere igjen, velger du produkter som er uten mineraloljer, siden de kan tette porene og føre til kviser. “Se etter et produkt som ikke er komedogent og eksfolierer huden forsiktig mens du fremdeles er effektiv. Produkter som inneholder aloe, kamille, sjøtare og vitamin E er gode ingredienser for å berolige og roe huden. ” Du kan til og med prøve en hårvekstminimeringsmiddel som narcissus tazetta pæreekstrakt. 'Denne ingrediensen hjelper tynt og mykt hår på overtid, slik at håret ditt blir tynnere og gjør hver voks mindre og mindre smertefull,' sier Petak.

Ring ekspertene. Hvis huden din fremdeles er betent etter å ha prøvd alle disse bevegelsene, er det ikke skadelig å holde en kald kompress til området. Men hvis du føler en brennende følelse, kan det være på tide å ringe lege, sier Dr. Okereke siden et dypere lag av huden din kan ha blitt revet.