Hvordan koke et egg perfekt hver gang

Å koke et egg virker som om det skal være enkelt nok - så hvorfor er det så mange styggkokte egg i verden? George Weld og Evan Hanczor, geniene bak Egg Restaurant i Brooklyn, deler eggmestring med verden i sin nettopp utgitte kokebok, Frokost: Oppskrifter å våkne opp for . Se videoen ovenfor for å vise eggekartongen din som er sjef.I SLEKT: Slik krypter du et egg til perfeksjon

Her er en skriftlig oppskrift med lignende trinnvise instruksjoner til det som er sett ovenfor, med tillatelse til Frokost: Oppskrifter å våkne opp for :

1. Legg eggene i en 1-liters gryte med akkurat nok vann til å dekke dem. Kok raskt opp på høy varme. Så snart vannet koker, rør eggene forsiktig en gang, og ta dem av varmen (omrøring hjelper til med å forhindre at eggeplommen faller på den ene siden av egget).

2. La eggene ligge i varmt vann, og start en tidtaker. Tidene du vil ha er:  • Mykkokt: 3 minutter
  • Middelskokt: 6 minutter
  • Hardkokt: 10 minutter

    3. Så snart tidtakeren går, dump eggene og skyll med kaldt vann (hvis du lager hardkokte egg, kast dem i et isbad). Server myke og middels kokte egg i eggekopper med ristet brød, hvis du vil - bare kutt av toppen av eggene slik at du kan spise dem rett ut av skallet.

    I SLEKT: 31 sunne frokostoppskrifter som vil fremme vekttap hele måneden

    4. Med hardkokte egg kan du enten skrelle dem med en gang (det er lettest å skrelle dem mens de fremdeles er i isbadet, før de er helt avkjølt), eller du kan lagre dem i skallet i fem dager .