Hvordan knytte fargestoffer som en proff - selv om det er første gang

Slipsfargede topper = søte. Hva er ikke søtt? Dingy, gulfargede hvite tees som, selv om de fremdeles er teknisk bærbare, ikke akkurat motiverer deg til å komme i bevegelse.I stedet for å kaste ut de gamle t-skjortene dine, er det verdt å lære å knytte fargestoffer for å få dem til å føle seg friske igjen. (Løft at du kan gjøre det!) 'Jeg er en stor forkjemper for å gi garderoben din en ny livsstil, og jeg synes at slipsfarging er en fin måte å redde et gammelt plagg på,' sier Samantha Jo Alonso, grunnlegger av klær. selskap Sokk Sammy Jo og produsent av de slipsfargede sokkene, ser du mang en fitnesstrener og influencer som rocker på Instagram.

Bare følg trinnene i veiledningen nedenfor, så blir du snart den stolte nye eieren av en trend-tie-dye-topp. Velg mønster, og følg de tilsvarende instruksjonene for å komme i gang.

Hvordan knytte fargestoffer som en proff

Trinn 1: Samle forsyningene dine

Samtidig som slipsfargesett er tilgjengelig for salg fra de fleste håndverksbutikker, har du sannsynligvis alle forsyninger du trenger allerede:

 • Hvite eller lette fargede skjorter laget av bomull (eller bomull med 20 prosent polyester - andre stoffer tar ikke fargestoff også)
 • Fargestoffer fra a tie-dye kit eller vann med matfargestoffer blandet inn
 • En plastflaske (noe som en gammel sennepsflaske er greit)
 • Gummibånd , hårbånd, eller kabelbinder i plast (dette siste alternativet gir de reneste linjene)
 • Hansker
 • Store gjenlukkbare plastposer
 • Søppelsekker
 • Noen design krever også linjal, plastfolie og små perler eller tørkede bønner (se nedenfor for mer informasjon)

  Trinn 2: Forbered arbeidsområdet ditt

  Legg ned søppelsekker og / eller arbeid ute på gresset (slipsfarging kan være ganske rotete!). Alonso foreslår også å bruke gamle klær du ikke har noe imot å plette, bare i tilfelle.  Trinn 3: Soak skjorten din

  De fleste tie-dye-proffer foreslår at du klær mens de er fuktige. Mange tie-dye-sett kommer med noe som kalles soda-løsning for dette trinnet, men du kan bruke lunkent vann eller en hjemmelaget løsning som er en del vann, en del eddik (start med en kopp hver). La skjorten trekke i en time.

  Trinn 4: Farge skjorten din

  Ta på deg hanskene, og følg instruksjonene nedenfor for mønsteret du ønsker.

  Trinn 5: La fargestoff sette

  Plasser farget, med band skjorte i en stor plastpose med glidelås, og la den stå i minst åtte timer. Bløtlegging lenger vil gi deg mer livlige, mettede nyanser. Foretrekker du et pastellutseende? Kontroller skjorten etter en til to timer.  Trinn 6: Skyll

  Sett hanskene på igjen, ta av deg skjorten fra plastposen, og skyll den i kaldt vann til vannet renner klart. Sett den deretter i vaskemaskinen på en kald syklus. Forsikre deg om at du vasker den separat fra alle andre klær, slik at du ikke flekker noe.

  Trinn 7: Tørk

  Heng tørk gjenstanden, eller kast den i tørketrommelen på den kuleste innstillingen. Voila —Ditt arbeid er gjort!
  7 Tie-Dye-mønstre å prøve hjemme

  1. Smuldre

  slipsfarge t-skjorte diy Richard Majchrzak

  Vanskelighetsgrad:

  Nybegynner

  Hvordan:

  1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
  2. Knus skjorten til en ball, og pakk hele ballen med seks til ti gummistrikk - nok til at den holder formen. binde fargestoff ikoner
  3. Bruk klemflasken til å bruke en fargestofffarge på hele skjorten. Den skal være grundig farget, men ikke dryppende.

   2. Ring

   slipsfarge t-skjorte diy Richard Majchrzak

   Vanskelighetsgrad:

   Nybegynner

   Hvordan:

   1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
   2. Bruk en linjal for å måle halvveis mellom armhulene, og klyp deretter det øverste laget av skjorten i en knott på størrelse med knyttneve på det tidspunktet.
   3. Fest et strikk rundt bunnen av knotten. Legg til tre til fire gummibånd på samme sted som den første som lager en tykk strek for ringen din. binde fargestoff ikoner
   4. Bruk klemflasken til å bruke en fargestofffarge på hele skjorten. Den skal være grundig farget, men ikke dryppende.

    Tilpass det: For å lage en mindre ring lager du en mindre knott i midten av skjorten. Du kan også bruke flere farger av fargestoff hvis du ikke er interessert i det monokratiske utseendet.
    3. Striper

    tie dye skjorte hvordan Richard Majchrzak

    Vanskelighetsgrad:

    Mellomliggende

    Hvordan:

    1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
    2. Begynn på venstre side av skjorten og lag en 2-tommers høy fold (du bør ta tak i begge lagene av skjorten for dette). Fortsett trekkspill som bretter skjortens for- og bakside til hele tee er foldet som en lukket foldevifte. binde fargestoff ikoner binde fargestoff ikoner
    3. Fest tre til fire gummistrikk rundt det plisserte stoffet, og plasser dem omtrent like langt fra hverandre.
    4. Bruk klemflasken til å farge i hver seksjon med vekslende farger, og la det være litt mellomrom mellom båndene og fargestoffet for å sikre at fargene ikke bløder inn i hverandre. Stoffet ditt skal være grundig farget, men ikke dryppende.

     Tilpass det: Hvis du vil ha vertikale striper, bretter du skjorten din horisontalt, og hvis du vil ha diagonale striper (som vist på bildet ovenfor), må du legge den fra det ene hjørnet til det andre.


     4. Sunburst

     bullseye tie dye tshirt hvordan Richard Majchrzak

     Vanskelighetsgrad:

     Mellomliggende     Hvordan:

     1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
     2. Uansett hvor du vil ha sunburstdesignet ditt, klem en del stoff opp i en liten tre-tommers knott, og fest et gummistrikk rundt den knotten. binde fargestoff ikoner
     3. Bruk klemflasken til å påføre fargestoff over stoffet - bortsett fra knotten. Den skal være grundig farget, men ikke dryppende.

      Tilpass det: For å lage en skjorte med mer enn en burst, lager du flere knotter i trinn 2. Du kan også justere størrelsen på knottene og farge knotten (e) med en annen fargetone hvis du vil at burstene dine skal være annen farge enn skjorten.


      5. Spiral

      spiral tie dye tshirt hvordan Richard Majchrzak

      Vanskelighetsgrad:

      Mellomliggende

      Hvordan:

      1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
      2. Bruk en linjal til å måle halvveis mellom armhulene. Så, uten å ta skjorta opp av bordet, klem på midtpunktet med venstre hånd. Uten å bevege venstre hånd, bruk høyre hånd til å vri tee på med urviseren til hele skjorten er samlet rundt venstre hånd i en sirkulær, spiralformet form. (Du kan tenke på denne bevegelsen som å snurre pasta på en gaffel med en skje.) slipsfarge ikoner
      3. Fjern hendene, og uten å ta opp skjorten, låser du den i spiralformen ved å feste gummibånd over skjorten. Bruk tre bånd, og plasser dem slik at skjorten blir delt opp i like 'skiver', som en pizza. binde fargestoff ikoner
      4. Farge hver seksjon i forskjellige farger, og pass på at fargestoffet ikke siver over gummistrikkene. Stoffet skal være grundig farget, men ikke dryppende vått.
      5. Vend skjorten, og gjenta trinn 4 på den andre siden.

       Tilpass det: For å lage tynnere armer i spiralen din, bruk flere strikker i trinn 3.


       6. Polka Dots

       polka dots tie dye tshirt hvordan Richard Majchrzak

       Vanskelighetsgrad:

       Jeg mellomliggende

       Hvordan:

       1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
       2. Plasser en perle eller tørr bønne mellom det øverste og nederste laget av skjorten, og klyp det øverste laget av skjorten rundt den. Påfør en 4-tommers bredde kvadrat med plastfolie på toppen av den klemte delen, og fest den med et gummistrikk for å lage en knott. binde fargestoff ikoner
       3. Gjenta trinn 2 fem ganger i en ordning på forsiden av skjorten for å lage knotter som er jevnt fordelt. (Knottene dine vil være prikkene dine.)
       4. Bruk klemflasken til å påføre fargestoff over stoffet - bortsett fra knottene. Den skal være grundig farget, men ikke dryppende.

        Tilpass det: Gjenta på baksiden av skjorten hvis du også vil ha prikker der.


        7. Bullseye

        slipsfarge t-skjorte diy Richard Majchrzak

        Vanskelighetsgrad:

        Avansert

        Hvordan:

        1. Legg skjorta flatt på arbeidsflaten.
        2. Bruk en linjal til å måle halvveis mellom armhulene. Deretter trekker du både forsiden og baksiden av skjorten inn i en kjegle (som å trekke en Clorox-tørk ut av en beholder), ved å bruke den ene hånden til å trekke og den andre for å holde bunnen av kjeglen sikker. Slutt å trekke når armhullene på skjorten din er rett utenfor hånden som fester basen.
        3. Fest et gummibånd 1–2 tommer fra tuppen av kjeglen, og fortsett deretter med å legge til flere gummibånd nedover kjeglen i trinn på 1–2 tommer til du plasserer den siste på bunnen av kjeglen og fjerner hånden. binde fargestoff ikoner
        4. Bruk klemflasken din til å påføre en annen farge på hver del, og la det være litt rom rundt hver for å sikre at fargene ikke bløder inn i hverandre. Stoffet ditt skal være grundig farget, men ikke dryppende.

         Tilpass det: Bruk samme farge på hele T-skjorten for å få en ensfarget effekt.

         activewear week 2020 denne artikkelen er en del av kvinner Jewelyn Butron