Hvordan gå blond på riktig måte

blonde-regret-slider.jpg ,  ,

Hvis du har mørkt hår, trenger du ikke føle deg skremt over å prøve en solkysset farge; der er en måte å gå lys som ikke vil ødelegge strengene dine og gi deg et misfarget rot på hodet. Bare følg disse tipsene fra Sally Hershberger stylist Lucille Javier , som spesialiserer seg på hårfargetransformasjoner.

Ikke prøv dette hjemme Ikke prøv dette hjemme ,

Første ting først: Legg de drastiske fargeendringene til profesjonelle. 'Det kreves mye trening for å gjøre det riktig,' sier Javier. 'Du kan miste en god mengde hår og ødelegge håret ditt helt.' I tillegg har fargestoffer hjemme ikke styrken til de som er tilgjengelige på salonger, uansett. 'Du må være profesjonell for å bruke hard-core lightning-produkter,' sier Javier. Og legg merke til: Hvis du allerede farger håret ditt regelmessig, anbefaler ikke Javier å bli blond siden du bare vil pile på skaden (tidligere farget hår må fjernes med blekemiddel eller lignende lysere først).

I SLEKT: Her er når fargestoffer hjemme er et godt alternativ — og når det ikke er detLys håret ditt i trinn Lys håret ditt i trinn ,

Hvis du vil ha et lysere utseende, er det best å løfte fargen i trinn, sier Javier, som bemerker at dette kan ta opptil fire økter, avhengig av fargetone du går etter og skaden som kan forårsake strengene dine. Hvis håret ditt er i veldig sunn tilstand, sier Javier at du kan komme unna med å få ønsket blond nyanse på en avtale. I så fall kan du forvente å være i salongen i sju til åtte timer.

Forsikre deg om at du har fuktet før du forlater salongen Forsikre deg om at du har fuktet før du forlater salongen ,

Javier gjør en variant av masker og behandlinger før en klient forlater salongen. Først bruker hun et nytt bindingsmiddel som heter Olaplex etter at håret er bleket for å fylle ut eventuelle skadelige hull i hårstrengen. Hun følger dette med en glans (som gir glans) og en hårmaske som hun lar være i 30 minutter til en time. 'Jeg vil sørge for at håret er mykt og hydrert før klienten forlater,' sier Javier.

I SLEKT: 11 måter å bruke honning på for å få mer nydelig hud, hår og negler

Fortsett det gode arbeidet hjemme Fortsett det gode arbeidet hjemme ,

'Den første uken må du erkjenne at du nettopp har fjernet hårets naturlige pigment,' sier Javier, så 'å hydrere håret er det viktigste.' Hun foreslår at du pleier strengene dine regelmessig med masker og oljer. Javier liker Shu Umuera Essence Absolute Nourishing Protective Oil ($ 69,birchbox.com) fordi det absorberes i håret uten å føles fettete.

Vær veldig forsiktig i dusjen Vær veldig forsiktig i dusjen ,

'Jeg lærer alltid [klienter] hvordan de skal ta vare på håret før de forlater salongen,' sier Javier, som anbefaler å bruke en profesjonell sjampo og balsam som begge er fargesikre for å beskytte den nye fargen din. Og når du shampooer, husk å være forsiktig. Etter at du har hoppet ut av dusjen, klapp håret tørt og ikke skrubb for mye med et håndkle, noe som kan forårsake brudd, sier Javier. Spritz deretter en leave-in balsam, for eksempel Sally Hershberger Keratin RX Spray ($ 24, sallyhershberger.com ) og børst gjennom med en kam med bred tann for å løsne håret ditt, sier hun.

I SLEKT: Skal du bruke en sulfatfri sjampo?

Forbered strengene dine før du svømmer Forbered strengene dine før du svømmer ,

Den nye fargen din har ingen sjanse mot klor. Hvis du får håret farget om sommeren, ta en dusj før du hopper i bassenget, bruk et fargesikkert balsam (ikke skyll det ut) og kast håret i en bolle. Håret er porøst, så jo mer fuktighet du slår på, desto mer fyller du hullene der klor kan komme inn. Du vil takke oss når håret ikke er et sammenfiltret rot (eller grønt).

Forbered deg på å bli vennlig med stylisten din Forbered deg på å bli vennlig med stylisten din ,

Du er i ferd med å se mye av hverandre siden en dristig blond nyanse krever mye vedlikehold i salongen. 'Jeg blir gode venner med klientene mine etter en transformasjon,' sier Javier, som ser dem annenhver uke for en glans, hver fjerde til femte uke for retusjer, og noen ganger enda oftere for en reparasjon av hårmaske mellom avtaler.