Hvordan forhindre forkjølelse før den begynner

Kvinne som trekker vev ut av esken Tetra ImagesGetty Images

Beklager å være bærer av dårlige nyheter buuuut…. Den typiske voksne er i gjennomsnitt to til tre forkjølelser i året, ifølge Centers for Disease Control (CDC). Og om du allerede har toppet dette nummeret, eller om du på en eller annen måte har holdt deg trangt om denne sesongen (lær meg hvordan du gjør det!), Vil du sannsynligvis prøve stort sett alt som lover å stoppe forkjølelse i sporene. Men er det virkelig mulig å bli kvitt en forkjølelse super raskt, som over natten? Eller innen 24 timer? Eller til og med innen få dager? Haaalp!Det korte svaret: Du kan ikke gjøre noe fancy for å bli kvitt forkjølelse når symptomene har rammet.

Når et kaldt virus kommer inn i systemet ditt, vil ingenting virkelig hindre det i å løpe. Såkalte kalde krigere som vitamin C og urter som hvitløk støttes bare ikke av vitenskapen, sier Holly Phillips, MD, en kvinnespesialist i New York City.

Relatert historie

For eksempel er vitamin C åpenbart sunt og kjent immunforsvar, men hvis du venter på å ta en suppe til du faktisk blir syk, er det for sent å hjelpe til med den aktuelle sykdommen. 'For at C-vitamin skal være mest effektivt, må du ta det hver dag,' sier Kathleen Dass, MD, allergolog og immunolog, tidligere fortalt WH .

Å gi deg selv et vitaminforsterkning, helst gjennom mat, fungerer bedre når du gjør det døgnet rundt som en forebyggende metode (mer om det på et sekund). En merknad: Det er noen bevis som tyder på at man tar sink helt i begynnelsen av forkjølelse (som i løpet av de første par dagene etter å ha lagt merke til symptomene) kan trimme lengden, men forskningen er ennå ikke avgjørende. Men det kan være verdt å gi det et skudd til eksperter forstår sinkens effekt på forkjølelse bedre. `` Hvis jeg har vondt i halsen, holder jeg sinkstiller til rette, '' sier Keri Peterson, MD, WH rådgivende styremedlem.

OTC-medisiner kan lette symptomene og få deg til å føle deg bedre mens de er i systemet ditt. `` Jeg vil bruke saltvannskylling for å rense nesegangene og bihulene, '' sier Dr. Peterson. 'Vanningen skyller ut bakterier og slimete.' Selvfølgelig bemerker hun at de ikke er en kurere for overbelastning, rennende nese og kroppssmerter som begrenser deg til sofaen i tre til ti dager, omgitt av vev og trøstet av en Ekte husmødre maraton.I stedet trener du på disse livsstilsvanene for å stoppe forkjølelse * før * den begynner.

Ding, ding ding - å fokusere på forebygging er en smart måte å nærme seg kalde- og influensasesongen. Hvis du kan holde immunforsvaret sterkt, vil du være mer sannsynlig å bekjempe en kald virusinvasjon, sier Dr. Phillips. Dette er hvordan.

1. Score søvn.

Vi vet, lettere sagt enn gjort. Men faktum er at utilstrekkelig søvn gjør en buk i immunforsvaret ditt. 'Den nøyaktige mekanismen for hvordan søvnmangel gjør dette, er ikke helt klar,' sier Dr. Phillips, 'men noen studier har vist at det sporer T-cellefunksjon og øker inflammatoriske cytokiner, som begge reduserer vår evne til å bekjempe forkjølelse og influensa.'

   2. Last opp på vegetabilsk mat.

   Frukt, grønnsaker og fullkorn pakker store mengder antioksidanter, noe som er viktig for cellereparasjon og gir immunforsvaret ditt et løft, sier Dr. Phillips. 'De minimerer stress på immunforsvaret slik at det bedre kan bekjempe infeksjoner.' (Bringedenne listen over antioksidantrike matvarermed deg neste gang du handler mat.)   3. Ikke berør øynene, munnen eller nesen.

   Dette er direkte inngangspunkter for bakterier, sier Dr. Peterson, og respiratoriske dråper reiser raskt og når du hoster eller nyser. 'Jeg er veldig bevisst på miljøet og omgivelsene mine,' sier hun. 'Hvis noen hoster i nærheten uten å dekke til munnen, vil jeg prøve å bevege meg eller bruke et skjerf for å dekke nesen min.'

   Relatert historie

   Så unngå å berøre ansiktet ditt og andres ansikter. (Tryna vær søt med S. O. når de hoster? Ikke.) 'De fleste voksne berører ansiktet deres omtrent 16 ganger om dagen, og barn gjør mye oftere, og øker spredningen av bakterier,' legger Dr. Peterson til. Noen andre dårlige vaner: Å spise med hendene eller plukke leppene eller tennene. Å, og ikke håndhilse på folk hvis du er syk.   4. Stress mindre.

   Du har hørt det en million ganger, men det er viktig, så det gjentas. 'I likhet med søvnmangel frigjør langvarig stress en kaskade av stresshormoner i systemet ditt, noe som til slutt senker produksjonen av hvite blodlegemer, noe som er viktig for å avverge infeksjoner,' sier Dr. Phillips.

   5. Hold deg hydrert.

   Vi snakker varm suppe, te og andre dampende væsker, som hjelper til med å løsne slim og få vondt i halsen. Selv romtemperatur væske kan fungere. 'Tilstrekkelig hydrering hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner,' sier Dr. Phillips.

   6. Vask. Hender.

   Ja, ja, du har hørt det gang på gang — men det er * det * viktigste * råd om forkjølelse du kan høre. 'Det viktigste tiltaket for å forhindre forkjølelse og influensa er hyppig håndvask,' sier Dr. Peterson. 'Å gni hendene med varmt såpevann i minst 20 sekunder hjelper til med å fjerne bakterier fra huden.   Relatert historie

   Lær barna dine også å vaske hendene. (Du kan til og med måtte se dem gjøre det for å holde dem ansvarlige.)

   7. Hold deg bevæpnet med kluter og desinfiseringsmiddel.

   Rengjør områder som ser mye berøring rundt huset og arbeidsplassene dine (åpne kontorer, ick!). 'Jeg tørker ned områder med høyt trafikk på kontoret mitt ukentlig med desinfiserende kluter,' sier Dr. Peterson. 'Dette inkluderer musen, tastaturet, pennene, stetoskopet, utstyrshåndtakene, telefonen, skuffhåndtakene og dørhåndtakene.' Vær spesielt oppmerksom på rengjøring av TV-fjernkontroller, barnas leker og kjøkkenbenk.

   Treningsstudioet er en annen stor skyldige for å spre bakterier, legger Dr. Peterson til. 'Folk berører konstant utstyr, og den fuktige svetten er et perfekt miljø for bakterier å vokse.' Som jeg vet, vet du at mange treningssentre nå har kluter i dispensere over hele treningsstudioet. Men hvis ikke, bør du vurdere å ta med deg din egen for å beskytte deg selv.   Og du bør alltid ha håndrensemiddel i vesken og treningsbagen, bemerker hun. 'Sørg for å bruke minst en krone størrelse og gni den raskt over hendene i 30 sekunder,' forklarer Dr. Peterson. 'Hvis håndrenseren tørker før 30 sekunder, har du ikke brukt nok av den til å være effektiv.'

     8. Få influensaskuddet.

     'Influensavaksinen er din første forsvarslinje og vil redusere sannsynligheten for at du får influensa med 70 til 90 prosent,' sier Dr. Peterson. Du kan få det allerede i slutten av august i noen helsesentre - og jo raskere du beskytter deg selv, jo bedre.