Hvordan du raskt kan helbrede og skjule en massiv, kløende biter

bug-bite-face.jpg Shutterstock

Om sommeren kan bugbitt fra mygg og andre grove insekter være en stor buzzkill. Den konstante riper og kløe gjør det vanskelig å ha på seg de nye stroppete sandalene - men det er enda større smerter i nakken hvis bittet ligger i ansiktet ditt. Heldigvis kan du ta vare på - og kamuflere - et bitt uten å ødelegge hudfargen. Dette er hvordan.

Rød, Tekst, Fotografi, Hvit, Rosa, Magenta, Linje, Font, Karmin, Rødbrun,

Det er ingenting verre enn å våkne opp for å finne et humant biter i ansiktet ditt, men som friske kviser, vil du definitivt behandle bittene dine med forsiktighet. Det er fordi kløe og skrape dem med uvaskede hender kan gjøre dem sårbare for infeksjon, sier Jennifer Reichel, M.D., en hudlege i Seattle og RealSelf bidragsyter.

I SLEKT: 9 geniale måter å lindre feilbiter på'Hvis reaksjonen er rask - blæredannelse eller store, røde, saftige ujevnheter - så er det viktig å holde dem rene [og] muligens bandasert for å unngå infeksjon fra hudbakterier som Staph Aureus,' sier hun.

Insektbitt forsvinner vanligvis innen en uke, men for å hjelpe fremskynde prosessen, anbefaler Reichel å bruke en aktuell steroidkrem som hydrokortison, som er tilgjengelig over disk (du kan også be din hudpleie om en reseptstyrkeversjon). Å ta et oralt antihistamin som Allegra er et annet alternativ for å bekjempe irritasjonen. 'Disse vil redusere kløe og rødhet,' sier hun.

I SLEKT: Hva Nøyaktig skjer med kroppen din når du får en biter

Rød, Tekst, Rosa, Magenta, Linje, Skrift, Karmin, Rødbrun, Parallell, Coquelicot,

Første ting først: Selv om det kan være fristende å ha på seg sminken for å dekke til en bit, må du virkelig la huden puste en stund for å unngå infeksjon, sier Reichel. Når bittet har tørket ut og ikke lenger er super hovent, er du god å gå, sier Lauren Cosenza , en makeup artist i New York City.

For å unngå smittefare, bruk sminke med rene fingre og børster. 'Hvis bittet fortsatt klør, eller hvis sminken din irriterer huden, må du fjerne sminke med en gang,' sier Cosenza. 'Hvis bugbittet er kjøttfarget, men bare hevet, bruk en nøyaktig hudskygge. Hvis den er rød, kan du bruke en grønn fargekorrigerer til å avbryte den røde først, og deretter topp med en nyanse som passer til huden din. Og bland alltid kantene. 'Ellers vil du trekke oppmerksomhet mot noe du ønsket å skjule,' sier Cosenza. Vi liker Dermablend Redness Concealer ($ 20, lordandtaylor.com ).

I SLEKT: 6 Concealer-hack for å skjule eventuelle feil

Tekst, Rød, Fotografi, Rosa, Magenta, Linje, Mønster, Font, Maroon, Carmine,

Det er mulig å se brune flekker igjen (spesielt hvis du valgte det) fra en bit. Heldigvis kan dette behandles enkelt ved å bruke en aktuell silikonegel, sier Reichel. Hun er en fan av Biocorneum +, som er tilgjengelig på resept fra huden din. Laserbehandling er også et alternativ hvis arr er vedvarende.