Hvordan bruke essensielle oljer for lindring av forkjølelse og trengsel

Utvalg av essensielle oljer Madeleine_SteinbachGetty Images

Å få forkjølelse minst en gang i året er uunngåelig for folk flest, spesielt hvis du har barn i skolealder, eller hvis du bruker god tid på offentlig transport (som igjen utsetter deg for flere bakterier). Så hvis du er på jakt etter naturlige måter å øke immuniteten din og forhindre forkjølelse før den treffer , kan du finne en overraskende følgesvenn i essensielle oljer.Essensielle oljer produseres ved å destillere olje fra en plante, sier Yufang Lin, MD, en lege i Center for Integrative Medicine ved Cleveland Clinic. Og mange urter som brukes til å lage essensielle oljer har antimikrobielle egenskaper, som lavendel, rosmarin, oregano, timian, ingefær og hvitløk. Fornuftig bruk av disse urtene (eller bruk av dem i oljeform) under sykdom kan bidra til å bekjempe smitte raskere. Hyggelig! Og det finnes en rekke essensielle oljer der ute som angivelig hjelper til med å lindre forskjellige forkjølelsessymptomer, fra overbelastning og tretthet, eller hjelper til å fremme kvalitetssøvn, som er en viktig del av å øke immuniteten.

'Noen urter virker ved deres antimikrobielle handlinger - de kan drepe bakteriene, soppen eller viruset,' sier Dr. Lin. 'Noen fungerer ved å hemme viruset fra å vokse, eller ved å støtte immunforsvaret, mens andre virker ved å redusere betennelse og nesetetthet. Eukalyptus og peppermynte er utmerkede for å redusere tett nese. '

Hvordan tar du essensielle oljer?

Eterisk olje skal kun inntas (tas i munnen) under tilsyn av en utdannet urteleger, sier Dr. Lin. Imidlertid er en annen enkel måte å få fordelene av essensielle oljer gjennom en kringkaste . 'Ved å aerosolisere den essensielle oljen i luften, kan den essensielle oljen redusere viraltellingen i miljøet som et antiseptisk middel,' sier hun. `` Når vi inhalerer essensiell olje, får vi også fordelen, siden forkjølelse og influensa begynner i luftveiene. ''Du kan også bruke essensielle oljer ved å inhalere dem rett fra flasken, eller ved å legge noen dråper i et avslappende, varmt bad. Merk: Du bør alltid snakke med legen din eller derm først før du faktisk berører huden din med essensielle oljer, da de kan gjøre huden lysfølsom eller til og med føre til forbrenning. Hvis du går denne ruten, bør du fortynne dem med vann.

Les videre for syv alternativer som potensielt kan hjelpe deg med å finne litt lindring fra symptomer på din neste forkjølelse.

1 Essensiell olje fra romersk kamille Høflighet Gya Labs amazon.com$ 16,69 HANDLE NÅ

TIL 2010-studien viste at innånding av damp tilført essensiell olje med kamille bidro til å lindre forkjølelsessymptomer. Ytterligere forskning er fortsatt nødvendig for å si om det fungerer sikkert, men i mellomtiden er det verdt et skudd. I det minste vil det sannsynligvis ha samme avslappende effekt som en beroligende kopp kamille te.to Tea Tree Essential Oil Høflighet NÅ Mat amazon.com$ 17,52 HANDLE NÅ

Vi forbinder ofte tea tree olje med hud- og hårpleie, men a 2006-studien viste at denne oljen også kan ha antivirale egenskaper. (Hvem visste?) Som med andre typer essensielle oljer, må du prøve lykken ved å bruke enten topisk på huden din (fortynnet!) Eller inhalere den.

3 Eucalyptus Essential Oil Høflighet UpNature amazon.com$ 16,99 HANDLE NÅ

I likhet med tea tree olje antas eukalyptusolje å ha antivirale egenskaper, ifølge en 2017-studien . Å sette det et skritt foran spillet, er imidlertid det faktum at innånding kan være i stand til å forhindre forkjølelse fra å bli et stygt tilfelle avbronkitt, ifølge en .4 Eterisk olje av peppermynte Høflighet Eteriske oljer fra solen amazon.com$ 12,99 HANDLE NÅ

Når du har en gnagende hoste og en riper i halsen, du er sannsynligvis rask til å nå menthol hostedråper, ikke sant? Innånding av peppermynteolje gjennom en diffusor kan bidra til å berolige halsen og lindre overbelastning på samme måte, da den også inneholder mentol.

5 Eterisk olje av lavendel Høflighet Edens Garden amazon.com$ 26,95 HANDLE NÅ

Andre forkjølelsessymptomer inkluderer tretthet og søvnløshet, sannsynligvis forårsaket av hoste og overbelastning som holder deg oppe. Lavendelolje kan bidra til å fremme avslapning, samt muligens lette overbelastning ved innånding. I tillegg til å inhalere den, kan du også bare legge noen dråper på puten din før du treffer høyet.

6 Ginger Root Essential Oil Høflighet Gya Labs amazon.com$ 9,99 HANDLE NÅ

En vanlig naturlig forkjølelse og sår hals er hjemmelaget varm te med sitron, honning og fersk ingefærrot. Ginger essensiell olje kan inhaleres for å gi deg den samme effekten.7 Rosmarinolje Høflighet NÅ Mat amazon.com$ 8,35 HANDLE NÅ

Rosmarin er ikke bare for å krydre visse matvarer. EN 2013-studien viste at ved innånding kan det være nyttig å øke luftveiene, redusere lunger og øke immuniteten.