Hvordan antibiotika påvirker vekten din

antibiotika.jpg ,

Det blir ofte sagt at det er neimirakel narkotika for vekttap. Imidlertid kan den samme medisinen som brukes til å behandle øreinfeksjoner og strep hals også være effektiv for å hjelpe oss med å kaste uønsket vekt, ifølge en ny University of Chicago-studie som undersøkte hvordan immunforsvaret, gastrointestinale bakterier og diett samhandler.

Resultatene antyder detvektøkning kan være knyttet til hvilke typer bakterier som er tilstede i tarmen, noe som betyr at bakteriedrepende antibiotika en dag kan bli med på dietten ogtreningi kampen mot fedme,ifølge forsker Vaibhav Upadhyay ved University of Chicago MD-Ph.D. program.

I studien ble normale mus og mus med en genetisk defekt som motvirker normal vekst av bakterier i tarmen, satt på ni ukers dietter med høyt fettinnhold. De normale musene gikk opp i vekt, mens de genetisk defekte musene holdt seg stabile på skalaen. Hvorfor? Det ser ut til at en bestemt type eller forholdet mellom bakterier i magen til normale mus (og mennesker) hjelper til med å utvinne kalorier fra maten, som deretter kan lagres som fett. Uten denne bakteriebalansen (som forskere ennå ikke har identifisert), kan færre kalorier absorberes og lagres, og forbyr selv et fettrikt kosthold fra å forårsake vektøkning.

Hvordan kommer bakterier i utgangspunktet? Immunforsvaret vårt er ansvarlig for å oppmuntre til vekst av noen typer bakterier (dvs. den typen som fremmer vektøkning) i magen i en prosess regulert av lymfotoksin, et molekyl som naturlig produseres av kroppen vår. Vi spiser også noen bakterier: Probiotika, også sunne bakterier, blir et stadig mer populært tillegg til kosttilskudd, så vel som mat somprobiotisk yoghurt.

Blir antibiotika kvitt bakteriene som forårsaker vektøkning, og ansporer vekttap? Fordi antibiotika samtidig kan hemme veksten av noen bakterier mens de fremmer veksten av andre bakterier, antas det at antibiotika kan skreddersys for å fremme vekttap, sier Upadhyay. Likevel er det mer enn 500 forskjellige bakteriestammer i tarmen, og de presise som hemmer vektøkning må etableres bedre før de kan utnyttes for å bekjempe fett. 'Vektøkning eller -tap handler om å fremme den rette blandingen av bakterier i tarmen,' sier han, noe som forklarer hvorfor lavdose-antibiotika lenge har vært brukt i husdyrindustrien for å få dyr til å gå opp i vekt. (Oppdag envanlig årsak til vektøkning.)

Vil du spise fett å spise probiotisk mat? Ja, nei, kanskje det. 'Det er uklart om det er noen sammenheng mellom organismer [matprodusenter] som legger til produktene og vekten på en eller annen måte,' sier Upadhyay. Igjen, det er behov for mer forskning på de eksakte bakteriene som er i spill i tarmen under både vekttap og vektøkning. Når dette forholdet er etablert, kan probiotika (sunne bakterier) og prebiotika (maten deres) utnyttes for å bekjempe fett, sier Upadhyay.

Skal du fortsette å ta probiotika? Det virker som om alle i dag tar probiotika - det globale salget av både probiotiske kosttilskudd og matvarer som inneholder probiotika forventes å nå 31,1 milliarder dollar innen 2015, ifølge BCC Research. Det er med god grunn: Selv om de ikke er designet for å hjelpe til med vekttap (ennå), gjør de fortsatt et kroppsgode. Friske bakterier i tarmen gir enzymer som er nødvendige for at kroppen skal absorbere mange vitaminer og mineraler, og hjelper deg med å fåstørste ernæringsmessige smell per bit, han sier. Så ja, fortsett, du bør holde probiotika komme.foto: iStockphoto / Thinkstock

Mer fra WH:
Vekttap for kvinner
Immune Boosters
Helsemessige fordeler av yoghurt


Den nye 'Hormonhemmeligheten' for sikkert, lett, fett tap!