Hvor mye rødt kjøtt bør du virkelig spise per uke?

Cheeseburger rødt kjøttbiff Getty Images
 • Takket være dietter med høyt proteininnhold, gjør rødt kjøtt comeback
 • Rødt kjøtt har vært knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert hjertesykdom, kreft og diabetes
 • Det inneholder også mye protein og næringsstoffer som jern og vitamin B3
 • Rødt kjøtt kan være en del av et sunt kosthold - bare ikke spis det hver dag

  Den karbohatende livsstilen til paleo- eller keto-diettene kan gjøre at du føler deg som Ron Swanson Parker og rekreasjon . Så. Mye. Kjøtt.

  Og mens ingen kan nekte for at bacon er deilig, er hele #grassfedbeef-bevegelsen faktisk bra for deg? Vi snakket med et par RD for å bryte ned nøyaktig hvor mye rødt kjøtt som er trygt å spise per uke.

  Hva er rødt kjøtt?

  Dette kan virke som en no-brainer, men: Per Verdens Helseorganisasjon (WHO), rødt kjøtt er muskelkjøtt som kommer fra pattedyr. Dette inkluderer:  • storfekjøtt
  • svinekjøtt
  • kalvekjøtt
  • lam
  • geit
  • fårekjøtt

   Er rødt kjøtt dårlig for deg?

   Riktignok er det flere ulemper ved å spise rødt kjøtt. “Overflødig inntak av rødt kjøtt har vært knyttet til helseproblemer som, forhøyet kolesterol , fordøyelsesproblemer , og økt kreftrisiko, spesielt for kreft i tykktarm og endetarm , Sier ernæringsfysiolog Jessica Cording, RD . Og alle disse problemene har blitt støttet av mange års forskning.

   En del av denne risikoen kommer ned til de høye nivåene av mettet fett i de fleste rødkjøtt. Mens du bruker høyere mengder mettet fett, antas det ikke lengerøke risikoen for hjertesykdom(phew!), mettet fett påvirker fortsatt kolesterolnivået i blodet.

   Relatert historie

   Men som en nylig vår etterforskning viser, det er fremdeles MYE oppe for debatt når det gjelder hvordan mettet fett påvirker helsen din . Så ta litt av den hypen med et saltkorn.

   Noenannen forskninghar også vist at rødt kjøtt inneholder en forbindelse kalt L-karnitin, som kan fremme plakkdannelse i hjertet ditt - til slutt fører til hjerteproblemer.

   Andre ulemper: Det kan forårsakebetennelsei tarmen, øke risikoen forType 2 diabetes, ogbarber deg av opptil to år fra livet ditt.

   Er det noe sunt med rødt kjøtt?

   For å være rettferdig, er ikke rødt kjøtt alt dårlig. Ifølge United States Department of Agriculture (USDA’s) næringsdatabase , en tre-ounce servering av mager flank biff med fett trimmet har:

   • 165 kalorier
   • 7 gram fett (3 gram mettet)
   • 24 gram muskelbyggende protein
   • Nesten 40 prosent av din anbefalte daglige tilførsel (RDA) for vitamin B6 og B3, for å støtte nervesystemet og immunforsvaret
   • 10 prosent av det daglige jernet ditt trenger å støtte produksjonen og metabolismen av røde blodlegemer

    Naturligvis varierer detaljene (spesielt kalorier og fett) avhengig av hvilket kuttstykk du får. En tre-ounce servering av grillet porterhouse-biff har ni gram fett (tre gram mettet), mot 12 gram fett (fem gram mettet) i en tre unse tri-type biff med fett trimmet.

    'Rødt kjøtt er også en god kilde til tryptofan, en aminosyre som er en forløper for stemningsregulerende nevrotransmitter serotonin,' sier Cording. Det er ikke bare det som gjør deg søvnig på Thanksgiving - det hjelper også med å holde deg humør og søvnnivåer balansert.

    Hvor mye rødt kjøtt er trygt å spise per uke?

    Det er MYE debatt om dette emnet - noe som gjør den offisielle veiledningen utrolig variert. Sak i punkt:

    • FDA-ene de siste kostholdsretningslinjene satte ikke en grense for rødt kjøtt, men foreslo å begrense mettet fett til 10 prosent av ditt daglige kaloriinntak, som fungerer ut til 20 gram satt fett per dag på et diett på 2000 kalorier.
    • American Heart Association anbefaler å spise ikke mer enn seks gram per dag animalsk protein (to porsjoner på tre unser) —og å velge kylling, fisk eller planteproteiner (som bønner) over rødt kjøtt så mye som mulig.
    • American Institute for Cancer Research anbefaler å spise ikke mer enn 18 gram kokt rødt kjøtt per uke - som utgjør omtrent seks porsjoner på tre gram.

     'Hvis du holder porsjonene i sjakk, er det ingen grunn til at du ikke kan nyte kjøtt flere ganger i uken,' sier Bonnie Taub-Dix, R.D.N., skaper av BetterThanDieting.com og forfatter av Les den før du spiser den - tar deg fra etikett til bord , som foreslår at vi alle skal sikte på tre porsjoner per uke. 'Et godt mål kan være at hvis du spiser kjøtt daglig nå, kan det være gunstig å prøve å gå over til en kjøttfri rett en dag i uken.'

     Cording er mer konservativ. Mens den “riktige” mengden varierer fra person til person, foreslår hun generelt bare å spise en til to porsjoner porsjoner med magert rødt kjøtt av høy kvalitet pr. måned . Hun sier at mer er greit hvis du er gravid eller er utsatt for anemi, så lenge du prioriterer kvalitet og går for slankere kutt. 'Hvis en eller to ganger i måneden høres for lavt ut, kan du starte med en gang i uken og gi deg noen måneder til å justere,' sier hun.

     Relatert historie

     Både Cording og Taub-Dix oppfordrer til å kjøpe 100 prosent gressmatet biff eller lam. 'Det kan ha en litt bedre næringsprofil,' sier Taub-Dix. Mager kutt (90 eller 95 prosent magert) er det åpenbare valget, siden de er lavere i både mettet fett og kalorier.

     Hvis du handler om proteinet, kan disse retningslinjene gjøre det umulig å få nok. Men husk at rødt kjøtt er svært høyt i næringsstoffet - noe som betyr at mindre er mer. Taub-Dix sier at den gjennomsnittlige kvinnen trenger bare 50 gram per dag, og du kan få nesten halvparten av det på bare en tre-ounce del av magert kjøtt. 'Legg til korn, planteproteiner og annet protein hele dagen, og den delen av kjøttet om natten trenger ikke å være veldig stor i det hele tatt,' sier hun.

     Poenget: Det er definitivt noen helserisiko ved å spise rødt kjøtt, så spill det trygt og begrens porsjonene til tre små porsjoner per uke.