‘Hvor mange egg er det virkelig trygt å spise per uke? '

hvor mange egg per uke Shutterstock

Jeg er en eggmisbruker. Til tross for at 'bli en stjernekokk' gjør det på listen min overNyttårsforsettår etter år har livet (og et dinky New York City-kjøkken) en måte å trumfe mine beste intensjoner på.Skriv innegg. Enten i en omelett , på avokado toast , eller i seg selv, egg føles som et sunt steg opp fra å ha en skål med frokostblanding til middag på en travel dag. Men med egg som tar seg inn i flere måltider i uken, må jeg lure på hvor sunt det er egentlig er å laste på alle de eggeplommene.

Hvor mange egg per uke kan du spise?

Heldigvis ser det ut til at det er helt normalt å gå gjennom en kartong med egg hver uke. 'For den gjennomsnittlige personen er to egg om dagen helt greit,' sier Keri Gans, R.D., forfatter av The Small Change Diet . Puh.

Slik forteller du om eggene i kjøleskapet ditt fremdeles er gode:

.

Men det er en viktig advarsel: ”En person må se på det totale kostholdet for å se hvor de får tak i demmettet fettfra, sier Gans. 'Det er helt sunt å få to egg om dagen, men hvis du liker eggene dine med ost på, så har du bare økt mye mettet fett og kalorier.'I SLEKT: 5 matvarer med mer protein enn et egg

Men hva med kolesterolet i egg?

Egg fikk en dårlig rep tidligere for sine høye mengder kolesterol ( 186 mg per stort egg - tidligere retningslinjer rådet til å konsumere ikke mer enn 300 mg kolesterol totalt per dag). På den tiden trodde eksperter at kolesterol i kosten ville påvirke kolesterol i blodet - den typen som forårsaker tette arterier og hjerteinfarkt. Imidlertid nylig undersøkelser og anbefalinger har for det meste funnet ut at det er mettet fett, ikke diettkolesterol , som kan påvirke kroppens 'dårlige kolesterol'.

De American Heart Association anbefaler at du ikke får mer enn 6 prosent av de daglige kaloriene dine fra mettet fett. Så hvis du spiser 2000 kalorier om dagen, bør du ikke ha mer enn 120 kalorier, eller 13 gram, mettet fett. Som referanse har et stort, rått egg ca. 1,6 gram mettet fett . Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er før det er kokt i smør eller EVOO, og potensielt toppet med ost og en side av bacon.

Imidlertid sier Sonya Angelone, RD, og ​​talskvinne for Academy of Nutrition and Dietetics, at du ikke bør slutte å bry deg om kolesterol i maten din - og du bør heller ikke gå over bord. Mens 2015 Retningslinjer for kosthold for amerikanere fjernet anbefalingen om å begrense egg, de sier fortsatt at amerikanere bør spise så lite kolesterol i kosten som mulig (selv om de fjernet den gamle anbefalingen om å konsumere ikke mer enn 300 mg kolesterol per dag).Eggehviter er bedre enn hele egg, ikke sant?

Eh ... ikke akkurat. Bare bytte fra hele egg til kan ikke kutte det ernæringsmessig.

“Det er vissenæringsstoffer i eggeplommenat du ikke kommer til å finne ut om du bare har eggehviter, sier Gans. 'Alle fettløselige vitaminer finnes i eggeplommen, så hvis du fjerner det, ja, fjerner du fettet, men du fjerner også mye næringsverdi.' Ikke bra hvis du skal til et raskt, men sunt måltid.I SLEKT: Nøyaktig hvor mye fett du bør spise hver dag

Så ... kan du spise egg hver dag?

Til syvende og sist er det viktig å blande sammen kostholdet ditt litt mer, sier Beth Warren , R.D.N., grunnlegger av Beth Warren Nutrition og forfatter av Leve et ekte liv med ekte mat . 'Generelt anbefaler jeg ikke å spise en mat hver dag,' sier hun. Hun anbefaler at du roterer maten hver tredje dag eller så. 'Ved å spise på denne måten, er du også sikret å få en bedre balanse mellom vitaminer og næringsstoffer og danner en variert mengde hel mat,' sier Warren.

Likevel, hvis du skal spise noe hver dag, er ikke egg et forferdelig alternativ. 'De enorme fordelene du får av å spise et egg, gjør det til en verdifull, enkel, enkel og rimelig måte å innlemme i dietten - så lenge det totale regnskapsmessige mettede fettet i kosten per dag blir redegjort for,' sier Warren.

Poenget, ifølge Gans, er at riktig mengde egg er helt avhengig av resten av kostholdet ditt. Et enkelt stort egg har omtrent 80 kalorier, fem gram fett og seks gram protein. Så hvis du allerede får rikelig med protein og fett fra andre måltider, er det ikke en god idé å spise en omelett med fem eggost til frokost hver dag. Men hvis du vet at du vil være på farten og ikke vet hvor din neste faste proteinkilde kommer fra, gå et hode og knekk et ekstra egg i stekepannen før du drar ut døren.Ytterligere rapportering av Korin Miller.