Hvor lang tid tar skilsmisse?

Hånd, finger, papir, spiker, dokument, skriving, kontorrekvisita, Getty Images

Hvis du har bestemt at mannen din har det bedre som eksen din, er det siste du vil at en skilsmisse fortsetter ... og videre ... og videre.

Hvilket reiser spørsmålet: Nøyaktig hvor lang tid tar en skilsmisse? (Tross alt må du plassere enbestill for skilsmissekaken din.)

Alt avhenger av hvordan du gjør om splittelsen din - gjør det, og du kan være singel innen måneder. Gå til domstolene, og du ser på mye, mye lengre prosess.Skilsmisseadvokat Alyssa Rower, grunnlegger av LLC sykkel , et firma i New York City som spesialiserer seg på familie- og ekteskapsrett, bryter det ned med den minst kompliserte prosessen.

Merk: Rower er ekspert på statsretten i New York, men lovene varierer etter stat.

DIY skillsmisse

Dette er absolutt den mest rett i skilsmisseprosessene . Men det er egentlig bare ideelt for par som ikke har barn eller mange eiendeler å dele.

Du trenger bare å fylle ut papirene,arkiver skilsmissepapirene, vent, og voila!

Relaterte historier

Den ventetiden varierer imidlertid avhengig av jurisdiksjonen din. For eksempel bemerker Rower at på Manhattan, der skilsmisseprosessen vanligvis er den raskeste av alle fem bydelene i New York City, det kan ta to til tre måneder .

Megling

La oss si at ting er minnelige, men du har fortsatt problemer å løse. (Fordi duh, det er skilsmisse.) Du kan ansette en megler. 'En megler er en nøytral tredjepart som vil møte paret for å prøve å løse problemene deres, men de tar ikke til orde for noen av partene,' sier Rower.

Denne personen trenger ikke være advokat - de kan være terapeut - men de må ha forståelse for loven for at prosessen skal fungere. Et par vil trolig møte mekleren flere ganger. Deres rolle er å hjelpe deg med å kommunisere effektivt slik at dere to kan komme til enighet på egen hånd.

Når alt er strøket ut, vil mekleren utarbeide og potensielt også arkivere skilsmissepapirene. “Hvis begge sider er motivert, dette kan være en rask prosess, eller det kan trekke i årevis , Sier Rower.

Megling

I likhet med mekling ansetter dere begge en tredjepart for å finne ut vilkårene for skilsmisse. I motsetning til megling, vil imidlertid en voldgiftsdommer ta avgjørelsen i saker du ikke kan bli enige om. (Denne personen kan være en tidligere dommer eller en erfaren advokat, sier Rower.)

Relaterte historier

For eksempel, hvis det er problemer med mengden av støtte, vil en voldgiftsdommer vurdere begge sider og bestemme et beløp. En voldgiftsdommer kan håndtere alle problemene i skilsmisse eller bare håndtere et bestemt spørsmål som du og din ektefelle ikke kan bli enige om, sier Rower. Sannsynligvis har begge ektefellene fremdeles egne advokater, men voldgiftsdommeren kan bidra til å oppnå enighet om visse spørsmål.

Ett pluss? Det er ofte en raskere vei enn å gå til retten, fordi det kan ta lang tid å sette en rettsdato.

Forhandlet oppgjør

Denne overlater alt til advokatene som representerer hver side, som vanligvis ringer og sender oppgjørsbrev frem og tilbake for å komme til avtaler om forskjellige deler av skilsmissepuslespillet (dele eiendeler, underholdsbidrag / barnebidrag osv.).

Hvis det er en tvist som ikke kan strykes, kan du gå til retten. 'Du har det som et sverd du kan gi, noe som kan være nyttig,' sier Rower.

Hvis du går til retten, vil en dommer treffe avgjørelsen. Hvis det er nødvendig, det kan ta lengre tid å skille seg, ettersom du må angi en rettsdato - og vente måneder (eller et år!) på behandlingen.

Så nøyaktig hvor lang tid tar skilsmisseprosessen?

Uansett hvilken vei du bestemmer deg for å takle den store D, hvor lang tid en skilsmisse tar, er i stor grad opp til deg og din eks .

Det er i hovedsak to deler: å komme til avtalen og deretter arkivere papirene. Hvis du raskt kan bestemme vilkårene, vil skilsmissen din bli avsluttet raskt.

Men hvis du ikke kan, og du må vente på rettsdatoer, vil det vare lenger. Rower har sett skilsmisser ta tre eller fire år .

Uansett hvordan du tror skilsmissen din vil gå, når følelsene er høye, kan ting gå nedoverbakke raskt, og det hjelper å ha noen på din side. 'Kvinner bør konsultere en advokat om deres spesifikke sak,' sier Rower. Når alt kommer til alt, vil du beskytte eiendelene dine - og ja, få det du fortjener.