Hvilke teer du bør drikke for å forbedre huden din

te-det-gjør-din-hud-glød.jpg bilde via Shutterstock

Du vet at å drikke visse typer te kan være bra for helsen din - men visste du at noen te også har hudfordeler? Det er sant! Te, som er rik på polyfenoler (molekyler som har antioksidantegenskaper), kan bidra til å holde huden hydrert, reversere effekten av UV-skade og redusere betennelse. Ganske utrolig, ikke sant? Mens det å drikke te kan ha en positiv innvirkning på hudfargen din, kan det også være fordelaktig å bruke produkter tilsatt teekstrakter. Skål til det! Her, fire teer med hudkrefter:

Servise, flytende, drikkevarer, grønn, drikke, servise, blad, glass, alkoholholdig drikke, servise,Shutterstock

Grønn te
For mye sol kan skade huden og forårsake tidlige tegn på aldring. Studier har vist at å drikke grønn te faktisk kan bidra til å redusere risikoen for hudkreft (selv om du fortsatt må ha SPF 30 daglig, selvfølgelig). , MD, styresertifisert hudlege og medstifter av kosmetikkmerket W3LL PEOPLE, sier katekiner (antioksidanter som kan forhindre celleskader) i grønn te kan redusere betennelse assosiert med aldring, samt beskytte mot solforbrenning og potensielt langvarig UV skader.

'De frie radikaler som utvikler seg i kroppen som et resultat av overdreven UV-eksponering kan ødelegge sunne hudceller,' sier Adina Grigore , forfatter av Huden renser og grunnlegger av S. W. Basics, en helt naturlig, bærekraftig hudpleieserie. Polyfenoler [i te] er betennelsesdempende og har DNA-reparasjonsevner, som kan korrigere cellulære mutasjoner forårsaket av frie radikaler. ”Bortsett fra å nyte en kopp hver morgen, kan du også bruke produkter med grønn teekstrakt. , M.D., meddirektør for hudlaser ved Washington Institute of Dermatologic Laser Surgery, anbefaler Replenix CF Grønn te Antioksidant fuktighetsgivende lotion ($ 38,), som inneholder 90 prosent av polyfenoler av grønn te for å forhindre for tidlige tegn på aldring og hydrere tørr, flekkete hud - spesielt eksemutsatte områder. One Love Organics Gardenia + Tea Antioxidant Body Serum ($ 39,) er et annet godt alternativ — den inneholder grønn teolje, gresskarfrøolje og havtornolje for å fukte huden dypt.

I SLEKT: Sommerdrinken som får huden til å lyse

Ingrediens, krydder, kjøkkenutstyr, bestikk, herbes de provence, krydder, skje, serveringsutstyr, urt, naturlig materiale,Shutterstock

Yerba Maté
Vil du holde huden din ungdommelig? Det kan være lurt å gi yerba matte, også kjent som maté, en slurk. Den er fylt med antioksidanter, som hjelper til med å forhindre og reparere hudskader forårsaket av frie radikaler. Drikken er laget av de tørkede bladene fra yerba maté-planten som finnes i Sentral- og Sør-Amerika, og inneholder også høye nivåer av koffein.

'Yerba maté er en tradisjonell behandling for alt fra tretthet til appetittkontroll til et svekket immunforsvar,' sier Snyder. 'Den inneholder en lang liste over vitaminer, mineraler og antioksidanter, inkludert vitamin B, vitamin C, mangan, kalium og sink.'

Hvis du vil eksperimentere med hudpleieprodukter fra yerba maté, Goodal Phytowash Yerba Maté Cleansing Foam ($ 20, clubcliousa.com ) rengjør porene dypt, vasker bort smuss, smuss og sminke. I tillegg til yerba maté, har produktet også acai-bærekstrakt og andiroba-frøolje for å redusere porene og forhindre kviser.

I SLEKT: 5 sunne og forfriskende oppskrifter på iste

Servise, gul, blomst, drikke, servise, servise, væske, væske, alkoholholdig drikke, servise,Shutterstock

Kamille
Ut av all urtete, kamille er den klart mest populære for bruk i behandling av hudproblemer lokalt; den har blitt brukt i årevis for å lindre tørr, flekkete hud og til og med kviser. 'Kamille kan brukes til å behandle utslett og inflammatoriske hudsykdommer,' sier Snyder. 'Den har flavonoider som har en sterk hemmende effekt på frie radikaler.' Jurlique Chamomile Soothing Mist ($ 18,) er ideell for sensitiv hud og kan bidra til å berolige en rød hudfarge.

I SLEKT: 5 deilig mat som holder deg hydrert

Ingrediens, kaffekopp, serveringsutstyr, kopp, drikkevarer, kjøkkenutstyr, servise, metall, eske, oppbevaringskurv,Shutterstock

Rooibos
Også kjent som rød te, er rooibos laget av en sørafrikansk rød busk og er koffeinfri, så det er flott for kvinner som forventer og vil begrense koffeininntaket. I tillegg inneholder den aspalatin og nothofagin, to kjemiske forbindelser som har antiinflammatoriske egenskaper. 'Flavonoider i rooibos har [vist] å ha antiinflammatoriske funksjoner, noe som gjør det nyttig for behandling av hudsykdommer som rosacea eller kviser,' sier Snyder. Du finner rooibos ekstrakt i Alaffia Rooibos & Shea Butter Antioxidant Face Cream ($ 17, alaffia.com ), som også inneholder kokosnøttolje og aloe vera, som begge er beroligende ingredienser som kan lette irritasjonen.