Hva får en person til å snakke - og hvordan du kan sørge for at det aldri skjer for deg

sharting.jpg bilde via Shutterstock

Du har sannsynligvis LOLed på begrepet 'sharting' før. (For de uinnvidde er ordet en kombinasjon av sh * t og fart, og det skjer når du ufrivillig kaster når du prøver å gi bensin.) Cards Against Humanity har til og med et kort som sier: 'When you fart and a litt kommer ut. ” Det er morsomt fordi det er sant. Hei, vi har alle vært der ... ikke sant?

Tilsynelatende skjer sharting fordi de fleste av oss fremdeles ikke har mestret den fine kunsten å tømme tarmene våre. 'Den vanligste årsaken er ufullstendig evakuering av avføring,' sier Elana Maser, MD, assisterende professor i gastroenterologi ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai. 'Hvis tarmen holder på for mye avføring, kan noen gli ut når flatus (luft) passerer.'

I SLEKT: Hvorfor gir løping noen ganger løp?Hvis det forekommer en gang i en blåmåne, er det ikke så farlig, sier Maser. Men du kan gjøre det enda sjeldnere (dvs. aldri) hvis du hver gang du sitter på potten, sørger for å evakuere tarmene dine helt, sier hun.

Du skal ikke føle at noe er igjen der inne. Hvis du gjør det, sett deg litt lenger. Ta med et magasin, og henge en stund. 'Kanskje det er noe vi kan lære av menn,' sier Maser.

I SLEKT: 8 grunner til at du ikke kan kutte - og hvordan du løser det

Men hva betyr det hvis du ser på det vanlige? Hvis du kan huske mer enn et par slip-ups det siste året, kan det være et tegn på at noe er galt med pooper, sier Maser. Det kan være alt så irriterende, men godartet som irritabel tarmsyndrom eller laktose eller fruktoseintoleranse, som alle kan forårsake diaré og øke sjansene for oops poops, til tilstander som ulcerøs proktitt, rektal polypper, hemoroider eller kreft. Imidlertid forårsaker de vanligvis også endetarmsblødning, så hvis det bare er gass og kjepp som kommer ut av din hiney, har du sannsynligvis ikke grunn til å bekymre deg, sier hun.

I SLEKT: Har du irritabel tarmsyndrom - eller bare en følsom mage?

Likevel gjør det aldri vondt å snakke med legen din om det (selv om vi vet at det er pinlig). I det minste slutter du å kaste trusa.

Gif med tillatelse fra giphy.com