Hva er queefing - og hvordan håndtere det som en proff

Hva er en queef Jewelyn ButronGetty Images

Forestill deg dette: Du er midt i å ha super hot sex, helt tapt i øyeblikket, når skjeden din gir ut en lyd som høres mistenkelig ut som om du hadde for mange bønner til lunsj.

Du har bare lagt deg i kø, nbd. Mens du har opplevd denne typen 'skjede fart' før (og btw, vil probs igjen), vet du kanskje ikke hva en queef faktisk er. Siden dette definitivt ikke ble dekket i sex-ed-klassen din, er det på tide å sette rekorden rett.

Hva er egentlig en queef?

'Vi bruker ikke noe utdannelse på dette i bosted, men jeg sier pasienter at det er veldig vanlig,' sier Mary Jane Minkin, MD, klinisk professor i obstetrik og gynekologi ved Yale Medical School. 'Det er forskjellig fra å drive ut gass fra endetarmen, noe som skjer på grunn av bakteriell aktivitet i tarmen.'I stedet er queefing resultatet av en fanget lomme med luft som blir presset ut av skjeden din. FYI: Skjeden er ikke et rett rør, sier Dr. Minkin. Den har rynklignende folder kalt 'rugae', slik at luft lett kan bli fanget der inne.

Bør du være bekymret?

Ikke i det hele tatt. 'Queefing har ingen helsekonsekvens,' forklarer Dr. Minkin. Litt beslektet advarer hun mot å blåse inn i skjeden til en gravid kvinne fordi luften kan komme inn i bekkenårene og skape risiko for luftemboli. 'Du vet hvordan folk blir nervøse når det er en luftboble i en IV?' forklarer hun. 'Det er den samme bekymringen: Hva om luften kommer inn i venen og beveger seg til hjertet, lungene eller fosteret?' Det høres ganske skummelt ut, men Dr. Minkin sier at bekymringen er mer teoretisk enn praktisk. (Likevel, greit å vite - bare i tilfelle.)

Ta en titt på denne videoen for å lære om hva som faktisk påvirker skjedeheden din:

Når skjer queefing?

Det oppstår ofte under sex, fordi en penis (eller et annet gjennomtrengende objekt) går inn og ut av skjeden, noe som kan fortrenge luften inne i den. 'Det kan skje i alle stillinger og er vanligvis ganske raskt,' sier Dr. Minkin.

Selvfølgelig er det også slik det er siste gang du vil rive en. En queef kan også gli ut under trening, som når du går inn i en nedadgående hund eller slår ut det siste settet med knaser.

Kan du køye mens du onanerer?

Relatert historie

Queefing er ikke begrenset til samleie - alt som får luft til å bli fanget i din vaginale kanal, inkludert en vibrator eller annet sexleketøy, kan være en gjerningsmann, sier Stephanie Ros, MD, assisterende professor i obstetrikk og gynekologi og føtal medisin ved mødre University of South Florida. 'Dette handler om en tunnel som ikke har noen annen åpning,' sier hun. 'Hvis luft blir fanget på grunn av bevegelse (uansett hva som forårsaker den), må den komme seg ut.'

Gjør noen mennesker bare mer i kø?

Akkurat som noen gals ser ut til å bli alle (uhg), noen kvinnevaginer er bare prydet med større queef-evne (legg til i vokabalet ditt). Det kan også endres med tid og opplevelser. For eksempel kan du bli mer queefed etter fødsel eller massivt vekttap, sier Dr. Ros. 'Når folk går ned i vekt, og de har mye hengende hud, kan det samme skje i vagina i skjeden.'

Er det mer sannsynlig at du kjører i visse sexstillinger?

Doggy-stil fans, du er blitt advart: Det er mer sannsynlig at du kommer i kø i posisjoner der bekkenet ditt er vippet oppover, sier Dr. Ros. Men det samme gjelder mange, mange andre stillinger. Hvis du er i misjonær, men baken din løftes fra sengen (eller gulvet eller sofaen eller stranden ...), for eksempel, 'vil det være mer sannsynlig at luften kommer inn, og med ytterligere bevegelse kommer luften ut igjen og noen ganger bråker det, sier hun.

Relatert historie

Med andre ord: Ikke engang gidder å prøve å unngå queefing. 'Sex er rart, bråkete og rotete,' sier Dr. Ros. 'Bare le og gå med øyeblikket. Ikke prøv å bekjempe det. '

Hvordan skal du håndtere det under sex?

Og det er nøyaktig hva du bør gjøre når - ikke hvis - det skjer med deg. Siden det ikke er noen mystisk hemmelighet å unngå køer, kan du like godt omfavne dem. 'Bare spøk med det og fortsett. Disse tingene skjer! ' er enig med Dr. Minkin. Husk at det er en naturlig kroppsfunksjon - le det av og gå tilbake til virksomheten.