Hva er glyserin?

Glyserin skjønnhetsprodukter bareminerals fersk la roche posay Hilsen av merker / Getty Images

Tilogmedbeste fuktighetskremkan bare gjøre så mye - spesielt hvis det blir fulgt av et fundament som sender huden din tilbake til skalaen.

Frelseren din når flak bare ikke slutter: glyserin. Se etter ingrediensen i fundament og primere for å si 🙅 til ansiktsflak.

Hva er glyserin?

Glyserin er en fuktighetsgivende forbindelse som naturlig finnes i alt fett. Det kan også lages avvegetabilsk oljeeller gjæring av sukker, og kan også opprettes syntetisk i et laboratorium.Relatert historie

Glyserin bruker

Hvis du ser på en flaske med praktisk talt hvilken som helst fuktighetskrem (si, ), sannsynligheten er at du kommer til å oppdage glyserin på ingredienslisten. Glyserin, somhyaluronsyre, er et fuktighetsbevarende middel, noe som betyr at det trekker vann inn i huden, sier Jennifer MacGregor, M.D., fra Union Square Dermatology. Dette gjør den til en av de mest effektive kampene for tørr hud.

Fresh Lotus Youth Preserve Face Cream Fersk

Glyserin hjelper også huden til å se sunnere ut, smidigere og mykere. Du kan ofte se det i sminkeprodukter som foundation og spray spray (som) for en ekstra dose hydrering.

BareMinerals Complexion Rescue foundation BareMinerals

I studier , topisk glyserin har også vist seg å forbedre hudfunksjon og helse hos mennesker som har atopisk dermatitt (aka eksem) uten å forårsake irritasjon — Gjør det til et flott hydratiserende alternativ for folk som har tilstanden.

Er glyserin vegansk?

I følge KART , noen former for glyserin som brukes i produkter kommer fra dyr - og det er vanskelig å fortelle bare ved å se på et produkts etikett hva kilden til det er. Så hold deg unna med mindre produktet er spesifikt merket 'vegan'!

Hvordan bruker du glyserin?

MacGregor anbefaler å bruke en fuktighetskrem med glyserin to ganger om dagen for optimale fuktighetsgivende resultater.

Produkt, Vann, Hudpleie, Personlig pleie, Hårpleie, Fuktighet, Kosmetikk, Sjampo, Væske, La Roche Posay

Du kan også få en dobbel dose glyserin ved å bruke et rensemiddel med glyserin (som f.eks La Roche-Posay Dermo Cleanser ) etterfulgt av en glyserin fuktighetskrem, sier Debra Jaliman, MD, assisterende professor i dermatologi, Icahn School of Medicine ved Mount Sinai.

En ting du absolutt ikke burde gjøre medglyserin: bruk den somsmøremiddel(med mindre du VIL en gjærinfeksjon). Hold det for ansiktet og utenfor damebitene dine.