Hva er forskjellen mellom et polyamorøst og et åpent forhold?

Mennesker i naturen, Fotografi, Mennesker, Atmosfærisk fenomen, Øyeblikksbilde, Gå, Vennskap, Moro, Ferie, Fotografi, Getty Images

Å være i enåpent forholder helt det samme som å være polyamorøs, ikke sant? (Be om en venn ...)

Mens de to deler noen lignende egenskaper, er de faktisk veldig forskjellige. 'Et åpent forhold er en der en eller begge partnere har et ønske om seksuelle forhold utenfor hverandre, og polyamori handler om å ha intime, kjærlige forhold til flere mennesker,' sier Renee Divine, LMFT, en sex- og forholdsterapeut i Minneapolis, MN.

Både åpne ogpoly forholder former for ikke-monogami i samsvar, og teknisk sett kan polyamory være en type åpent forhold, men forventningene har en tendens til å være annerledes når det gjelder disse relasjonsstiler.Leter du etter mer kjærlighet eller mer sex?

Åpne relasjoner starter vanligvis med en partner eller begge partnere som ønsker å være i stand til å søke utenfor seksuelle forhold og tilfredshet, mens de fortsatt har sex med og deler en følelsesmessig forbindelse med partneren.

'Folk leter etter forskjellige opplevelser og ønsker å møte behovene som ikke blir oppfylt i forholdet,' sier Divine. Men det er aldri en intensjon for følelser å bli involvert.

Åpent forhold: En eller begge partnere har et ønske om seksuelle forhold utenfor hverandre.

Ipolyamory, hele poenget er å bli forelsket i flere mennesker, og det er ikke nødvendigvis noe forholdshierarki, sier Divine. For eksempel kan noen være solo poly (noe som betyr at de vil og søker poly-relasjoner uansett om de er sammen med noen eller ikke), og de kan inngå to separate relasjoner samtidig og se på hver som lik.

I sin natur er poly-forhold åpne, siden de involverer mer enn to personer. Men ikke alle polygrupper ønsker å legge til flere mennesker i dynamikken, og de er ikke alltid aktive. Dette kalles lukket poly, noe som betyr at gruppen inkluderer flere forhold, men det er en forventning om at ingen involverte utvider gruppen.

Hva slags grenser vil du sette?

I åpne forhold kan par snakke med sin primære partner om deres utenforstående forhold, eller de kan sammen bestemme at det er best å holde disse bedriftene for seg selv, sier Divine. De kan ha seksuelle møter sammen, i tilfelle de svinger, eller de kan gå ut med andre mennesker alene.

Polyamory: Å ha intime, kjærlige forhold til flere mennesker.

I polyamory har det en tendens til å være mer deling mellom partnere om andre forhold ettersom det er følelser involvert. En poly-gruppe kan se på seg selv som 'kjøkken-bord-poly', noe som betyr at hele gruppen kan henge sammen komfortabelt. To polyfolk kan også være sammen med den samme personen eller ha et triadeforhold, og det skjer vanligvis ikke i åpne forhold, sier Divine.

Bør du gå for det?

Hvis monogami føles litt begrensende for deg, og du ønsker fleksibilitet,åpne forholdellerpolyamory kan være et godt alternativ. Hvilken vei du følger avhenger av hva du vil ha ut av de ekstra forholdene.

'Åpne forhold har en tendens til å være mer fokusert på å ha sex utenfor et hovedforhold, men å holde det primære, dyadiske forholdet som førsteprioritet,' sier Divine. 'Jeg har kjørt på par der man ønsker et poly-forhold og man ønsker et åpent forhold, men den personen var ikke komfortabel med at partneren deres hadde en følelsesmessig forbindelse med andre enn dem.'

Folk kan gå inn på dette fordi de har utviklet forskjellige behov over et langvarig forhold, eller fordi de ønsker å tilføre spenning og interesse for livet deres. 'Men det dreier seg om en toveis kjærlighet,' sier Divine.

Relatert historie

Folk som ønsker å være poly, 'tror du kan elske flere mennesker,' sier Divine. «De er åpne for flere mennesker på den måten, og de vil ha den følelsesmessige tilknytningen. Flertallskjærlighet er hovedfokuset. ”

I begge tilfeller må forventningene være tydelige med alle partnere som gjør en forandring med deg. 'I noen par vil den ene prøve noe nytt, og den andre er ok med det uten å delta selv,' sier Divine. “Nøkkelen er kommunikasjon. Disse forholdene handler om å være på forhånd og ærlig om hva du vil og hva dine behov og grenser er. De mest vellykkede er de der folk er på samme side. ”