Hva er forskjellen mellom en diett og ernæringsfysiolog?

diettist mot ernæringsfysiolog Getty RFGetty Images

Når det gjelder ting som periode sex , Justin Bieber, og hvorvidt leggings teller som bukser eller ikke, har alle en mening. Og nå, takket være Instagram og Twitter, ser det ut til at alle (og deres veganske fetter) har en mening når det gjelder ernæring, dietter og vekttap også.I en verden full av sosiale medierpåvirkere, matbloggere og kjendisoppfatninger som spesialister, kan det være ganske forvirrende å finne ut hvem som faktisk er kvalifisert til å hjelpe deg med å gå ned i vekt. Det er mange forskjellige sertifiseringer (av ulik legitimitet) der ute, sier Jessica Crandall , R.D, talsperson for Academy of Nutrition and Dietetics.

I tillegg bruker mange begrepene 'diettist' og 'ernæringsfysiolog' om hverandre, sier Bonnie Taub-Dix, R.D.N., skaper av BetterThanDieting.com og forfatter av Les den før du spiser den .

Men det er en forskjell, forklarer Wesley Delbridge, R.D., en talsperson for Academy of Nutrition & Dietetics .

Ikke bekymre deg; vi forklarer:Hva er en diett?

Registrerte diettister, eller R.D.s, er de ledende ekspertene på maternæring, vitenskap og utdanning i landet, sier Delbridge. Mens noen forskere også refererer til seg selv som registrerte diett ernæringsfysiologer og bruker forkortelsen R.D.N., er de to helt synonyme og utskiftbare, forklarer han.

Det er opp til den enkelte utøver å bestemme hvilken som passer best til deres personlige praksis (eller merkevare), men for enkelhets skyld vil vi bare bruke R.D.N. fremover.

Ifølge Academy of Nutrition and Dietetics , for å bli registrert diettist og tjene initialene R.D.N. en person må: 1. Ha en bachelorgrad med fokus på diett.
 2. Gjennomfør et akkreditert opplæringsprogram på seks til tolv måneder (i utgangspunktet et ulønnet internship).
 3. Bestå en nasjonal eksamen administrert av Kommisjon for diettregistrering .
 4. Fortsett profesjonelle utdanningskrav (CPE). Hvert femte år kan RDN sertifisere på nytt at de har brukt minst 75 timer på enten kurs, selvstudium eller online moduler.

  Fordelen med å gå til en R.D.N. er at en nasjonal eksamen sørger for at de er i stand til å praktisere hvor som helst i USA, og etterutdanningskravet holder dem oppdatert med dagens forskning om ernæring, sier Delbridge.

  Og fordi R.D.N.s kan tjene flere spesialitetssertifiseringer - som i sportsdietetikk (C.S.S.D.) eller onkologisk ernæring (C.S.O.) - har mange RDN spesialiteter eller nisjefokus. For eksempel, hvis du prøver å gå ned i vekt ved å løpe og ønsker å forbedre din ernæring, kan en C.S.S.D. er det beste alternativet.  Så hva er en ernæringsfysiolog da?

  Selv om du kanskje hører noen registrerte diettister kaller seg 'ernæringseksperter', kan ikke alle 'ernæringseksperter' kalle seg registrerte dietister.

  Det er fordi det i noen stater i utgangspunktet ikke er noen regulering av hvem som kan og ikke kan kalle seg en ernæringsfysiolog, ernæringsekspert, ernæringscoacher og lignende, sier Crandall.

  'Selv hunden min eller hundetreneren kan bestemme meg for å kalle seg ernæringsfysiolog på siden - uten slikk, uten ordspill, av formell utdannelse eller erfaring,' sier ernæringsfysiolog Nikki Carroll , en ernærings- og dietttekniker, som studerer for å bli registrert diett.  Noen steder kan du bli en 'sertifisert ernæringsfysiolog' eller 'lisensiert ernæringsfysiolog' (utpekt som C.N. eller L.D.N., avhengig av staten) ved å oppfylle kravene som er satt av individuelle stater. Imidlertid er disse kravene forskjellige fra de som trengs for R.D.N. betegnelse.

  I staten New York for eksempel å bli en C.N. du må fullføre en akkreditert program i diett og ernæring samt 800 timers arbeidserfaring, ifølge Office Of The Professions.

  Du kan bli en C.N. uten å bli en R.D.N. Imidlertid krever sykehus, klinikker og akademia R.D.N. tittel, forklarer Delbridge.  Utdannelsesmessig er de største forskjellene mellom en R.D.N. og en C.N. er det praktiske treningskravet: R.D.N. trenger å logge i det minste 1200 timer, men C.N.s krever vanligvis mye kortere tid, forklarer hun. Og videreutdanningskravet: R.D.N.s må holde seg oppdatert om ernæringsvitenskap, mens det for C.N.s bare anbefales.

  'Selv hunden min eller hundetreneren kan bestemme seg for å kalle seg ernæringsfysiolog på siden.'

  Mens en R.D.N. kan foreskrive dietter til pasienter som en lege ville forskrive medisiner, det er utenfor omfanget av en C.N. å foreskrive dietter.

  Snarere, 'en C.N. kan utdanne klienter om hvordan de kan spise for kroppstypen, hvordan de skal takle en kronisk sykdom ernæringsmessig, hvordan de kan ta bedre matvalg, og enkeltpersoner når sin ideelle kropp, forklarer Kaili Mills, C.N., grunnlegger av Mål meg hele .

  De har også muligheten til å beregne klientens kaloriinntak og behov for makronæringsstoffer, men i motsetning til en RDN kan de ikke gi en person et strengt matregime, sier hun.

  Bunnlinjen

  Bare fordi noen kaller seg selv en 'ernæringsfysiolog', 'helsecoacher' eller 'velværekonsulent' på Instagram, betyr ikke det at du skal la dem ta matvalg eller veilede vekttapsturen. I stedet kan du ta et vekttap ernæringsråd fra noen med noen bokstaver etter navnet sitt - og vet at R.D. og R.D.N. peker på eksperter som har oppfylt de strengeste kravene.