Hva er dyshidrotisk eksem, nøyaktig?

Gammel dør Bremec R.Getty Images

Hvis du har funnet veien til denne historien, er det stor sjanse for at du føler kløen. Dyshidrotisk eksem er en vanlig form for eksem som kan dukke opp som sprø kløende blemmer på sidene av fingrene, på hendene og på føttene dine på steder som tær og såler.'I USA vil opptil 20 prosent av pasientene med håndeksem ha denne spesifikke typen,' sier dermatolog i New Jersey. Avnee Shah, M.D. , fra The Dermatology Group.

Vent, hvordan vet jeg at det er det jeg har?

Dyshidtrotisk eksem ser litt annerledes ut enn ditt vanlige eksemutslett, sier Shah. Du vil se faste, dype, væskefylte ujevnheter som har konsistensen av tapioka-pudding (welp, aldri spiser det igjen), forklarer Shah.

Hånd med eksem
Nærbilde av en hånd med bittesmå eksemblærer. Ser du støtene?
Daniel BrunoGetty Images

Disse kløende sugerne begynner som små støt på kantene på hendene og føttene. Men de kan bli til større blemmer som sprekker etter en uke eller to og etterlate seg, rød, skjellende hud. Så. Moro.

I motsetning til atopisk dermatitt (det 'klassiske' eksemutslaget som ofte er forbundet med tilstanden), vises dyshidtrotisk eksem bare på hender og føtter, ikke på hele kroppen din, sier Shah.Og denne 'rosen' har mange navn, ifølge American Academy of Dermatology (AAD) :

 • Cheiropompholyx
 • Dyshidrose
 • Fot- og håndeksem
 • Pedopompholyx
 • Pompholyx
 • Vesikulært eksem
 • Vesikulært palmoplantareksem

  Hva forårsaker dyshidrotisk eksem?

  Det er fortsatt ikke klart hva som spesifikt forårsaker DE, selv om det er noen risikofaktorer som gjør det mer sannsynlig at noen får det. Hvis du er utsatt for kløende, irriterte hudsykdommer (si at du allerede har en annen type eksem), har du større sjanse for å få dyshidrotisk eksem, sier Shah. Eller hvis du har et familiemedlem som har DE, vil du heller ha det.

  Dyshidrotisk eksem har en tendens til å skje mer i løpet av vårens allergisesong siden pollen kan utløse det, ifølge National Eczema Foundation , samt å ha for svette hender og føtter.  Ifølge AAD , vanlige utløsere av denne typen eksem inkluderer også:

  • Ekstrem stress
  • Varmt, fuktig vær
  • Å ha våte hender regelmessig gjennom dagen (som om du er en frisør eller en helsearbeider som hele tiden vasker hendene)

   Ok, hva er behandlingsalternativer for dyshidrotisk eksem?

   EucerinEksem Relief Body CremeEucerin amazon.com $ 12,59$ 9,49 (25% avslag) KJØPE DET

   Det første du kan prøve hjemme er en kul komprimering. Sug en ren vaskeklut i kjølig eller isvann, vri den tørr, og legg den på kløende hud i flere minutter, råder Shah. Følg straks med en duftfri fuktighetskrem eller hudkrem som reparerer krem Eucerin Eczema Relief Body Creme . Gjenta flere ganger daglig.   Hvis ting ikke blir bedre, bør du definitivt se huden din i stedet for å lide (og klø) i stillhet. 'Den første behandlingslinjen er topiske steroider med høy styrke - og i alvorlige eller vanskelige tilfeller kan vi også bruke orale steroider eller immunsuppressive midler,' sier Shah. Et annet populært alternativ er overvåket og kontrollert bruk av ultrafiolett lysbehandling for å redusere underliggende betennelse i huden.

   Og et nyere alternativ har vært Botox terapi, der fortynnet toksin injiseres i berørte områder som håndflatene og fingrene, og har resultert i en reduksjon i rødhet, kløe og generelt utslett, sier Shah.

   Men gode nyheter: Selv om det absolutt ikke er hyggelig, er ikke dyshidrotisk eksem smittsomt, sier Shah. Det er fordi det er en betennelsestilstand, som ikke er forårsaket av en infeksjon. Det betyr at det ikke er noe å overføre til noen andre.   Så neste gang du finner hendene kløende og humpete, kan du kanskje bryte ut eksemkremen. Det kan ganske enkelt være BDE (stor dyshidrose-energi).