Hva er det metabolske tilbakestillingsdietten, og kan det hjelpe deg å miste vekt?

metabolsk tilbakestillingsdiett Getty Images

Personlig kunne jeg bruke en tilbakestillingsknapp for mange ting: som for den tiden jeg hakket alle av håret mitt, eller for den kranglete ballkjolen jeg hadde på meg du trenger ikke å vite .

En annen ting folk ofte ønsker at det var en tilbakestillingsknapp for: stoffskiftet. Det er derfor den metabolske tilbakestillingsdietten - popularisert av tidligere NFL-spiller Steve Weatherford —Er så jævla tiltalende. (Har du også sett Steve? Han er egentlig en virkelig Captain America.)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Steve Weatherford (@ weatherford5)Steves plan hevder at alle kan tilbakestille stoffskiftet for å se resultater, og hansnettstedbruker noen ganske intense adjektiver - 'å skille ut', 'makulere', 'å avgifte,' - for virkelig å bringe planens effektivitet hjem. Enda mer: dietten lover å avsløre omfattende resultater etter bare 30 dager - alt fra vekttap og forbedret tarmhelse til større muskler.

Men før du pisker ut kredittkortet ditt, la oss se nærmere på hele denne metabolske tilbakestillingsdietten; Spurte jeg Brigitte Zeitlin, RD, eier av BZ Ernæring å veie inn på dette mirakeldiet og om det faktisk kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Start fra begynnelsen: Hva er metabolsk tilbakestillingsdiett, uansett?

Det er flere versjoner av den metabolske tilbakestillingsplanen (så Steve's plan er ikke den eneste), men de fremmer alle ideen om at du kan lure stoffskiftet ditt til å øke hastigheten (aka forbrenning av flere kalorier).

'Diettmønsteret vil variere fra plan til plan, men de begrenser alle kaloriinntaket ditt - hele korn, meieriprodukter og frukt - og fokuserer på å øke proteininntaket,' forklarer Zeitlin. 'Dietten varer i omtrent en til to måneder, avhengig av planen, og kunngjør alvorlig vekttap.'

Steves plan, for eksempel, tilbyr: en spesifikk ernæringsplan som fokuserer på karbonsykling (øke karbohydrater en gang, begrense dem andre), en daglig treningsplan på bare 10 minutter med HIIT-trening om dagen, og et supplementregime å følge.

Høres interessant ut; hvordan fungerer metabolsk tilbakestilling?

Dietten fokuserer på å endre din eller hastigheten kroppen din bryter ned maten du spiser og gjør den til energi. Raskere forbrenninger forbrenner naturlig nok flere kalorier enn langsommere.

Hvis du har fått beskjed om at du har en langsom metabolisme, kan det å virke raskere på ting som en enkel måte å forbrenne flere kalorier på. Men Zeitlin sier at hastigheten på stoffskiftet ditt har mer å gjøre med genetikk og fysisk aktivitetsnivå enn noe annet.

“Myten om den metabolske tilbakestillingsdietten er at stoffskiftet ditt trenger - eller til og med kan være — reset, ”forklarer hun. 'Det er ingen undersøkelser som tyder på at kroppene våre trenger å' tilbakestille 'stoffskiftet vårt for mer effektivt å forbrenne kalorier, eller noen forskning som indikerer at' tilbakestilling 'av stoffskiftet vil holde det i gang i et raskere tempo langsiktig.

Ok, men vil jeg gå ned i vekt på metabolsk tilbakestillingsdiett?

Zeitlin innrømmer at planen kan hjelpe deg med å gå ned i vekt, selv om det ikke er den typen vekttap du leter etter (dvs. langvarig). Dietten er bare ment å vare en måned eller to, så de dramatiske livsstilsendringene - og resultatene deres - er ikke bærekraftige.

'Det som vanligvis skjer med disse altfor restriktive kjepphestdietene, er at du går ned i vekt raskt, fordi du drastisk kutter ut matgrupper og kalorier, bare for å få tilbake vekten senere når du begynner å spise normalt igjen,' sier hun. 'Og vanligvis gjenvinner du mer enn du opprinnelig mistet.'

Med andre ord, hvis du leter etter en rask vekttap-løsning, kan det være at metabolsk tilbakestillingsdiett leverer - men bare på kort sikt; restriktive dietter som dette er sjelden bærekraftige i det lange løp.

Yikes, er kostholdet til og med trygt?

Selv om bevis ikke støtter teorien om en metabolsk 'tilbakestilling', kan du fremdeles se på demfør og etter bilderav Steve (se dem nedenfor) og tenker på å prøve dietten. Så lenge du spiser minst 1200 kalorier per dag fra full mat, sier Zeitlin, at dietten kanskje ikke er teknisk usikre , men det er fortsatt ikke det beste alternativet.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Steve Weatherford (@ weatherford5)

“Ingen er en god kandidat for et restriktivt kosthold. Den sunne delen om vekttap er å kunne opprettholde den i lang tid, sier Zeitlin. 'Det er her helsemessige fordeler kommer fra: en vedvarende sunn vekt.'

Hva skal jeg prøve å få fart på stoffskiftet i stedet?

I stedet for å lide gjennom bivirkningene av et deprivasjonsdiett - ingen liker å være irritabel og sulten hele tiden - det er enklere og sunnere måter å faktisk øke hastigheten på stoffskiftet (uten totaloverhaling), sier Zeitlin. 'Du kanøke din fysiske aktivitet, spis frokost og ikke hopp over måltider, få tilstrekkelig søvn og øk vanninntaket, ”anbefaler hun.

Å fokusere på disse (helt enkle, absolutt gjennomførbare) tipsene for å øke metabolismen, vil også hjelpe deg med å sette opp langsiktige livsstilsvaner for bedre og mer bærekraftige resultater. “Å fylle dine måltider med frukt, grønnsaker, fullkorn og magert protein (og kutte ned på raffinert sukker og bearbeidet mat) vil bidra til å øke vekttapsspillet ditt, og det kreves ingen overdreven begrensning. Vekten vil avta saktere, men den vil holde seg av: den sanne seieren! '