Hva du skal gjøre når du hater kjæresten til vennen din

hat-kjæreste.jpg iStock / Thinkstock

Vi får det: Til hver sin egen. Men noen ganger kan vennens valg i kjærester få deg til å lure, ' Hvorfor ham?' Kanskje han er frekk, har tvilsom hygiene eller kaller deg 'broder'. Eller kanskje han har en ubestridelig krypfaktor som du bare ikke kan finne ut. Uansett hva det er, kan det være tortur når din beste venn har et pluss som du ganske mye hater. Men før du slår ut hvordan du virkelig føler deg etter en for mange martini, bør du konsultere dette ekspertrådet:

Når skal du være stille
Hvis kjæresten irriterer deg på mer enn ett nivå, men generelt er bra for vennen din, er det sannsynligvis ikke verdt å snakke. Visst, du er ikke enig i deres politiske synspunkter, og du tror at vennen din kan gjøre det mye bedre, men hvis han virkelig gjør henne lykkelig, er det ikke ditt sted å si at du bare ikke liker ham. 'Hvis du begynner å kritisere vennen din når de virker veldig lykkelige og blir behandlet bra, vil du komme som smålig, og de vil tro at du bare er misunnelig,' sier Andrea Bonior , Ph.D., forfatter av Vennefiksingen . Ja, de kunne stå å tygge med lukket munn, men vennen din synes deres sære personlighet er kjærlig - og det er den viktigste delen.

Men mens du er stille, kan det hjelpe vennskapet ditt, men du vil nok fortsatt hate fyren. Hvis det er tilfelle, må du forstå at du ikke er forpliktet til å trille med paret - det er OK å sette grenser og gi deg selv plass. Og hvis du vil ha litt kvalitetstid med kameraten din, fortell henne at du vil elske en kveld ute for bare dere to eller en gruppe av dine nærmeste venner uten betydningsfulle andre, foreslår Bonior. På denne måten ber du om mer alene tid uten å be henne om å slippe den irriterende kjæresten.MER: Bestevenner for alltid?

Når skal jeg si noe
Så er det en og annen situasjon når fyren hun er sammen med Ungkaren Juan Pablo ser ut som den ultimate fangsten. Han er typen fyr som hele tiden flørter med andre kvinner (foran vennen din), aldri tenker å unne henne middag etter at hun nettopp har tilberedt ham et treretters måltid, eller jukser på henne igjen og igjen - i utgangspunktet det verste slags menneske. Og hvis det er tilfelle, har du et ansvar for å si fra, sier Bonior.

Gi forholdet to til tre uker - det kan sprute ut eller vennen din kan bli fornuftig. Hvis det varer lenger enn det, er det best å ta det opp når du er alene og avstår fra å bruke for mange 'deg' -uttalelser, ellers vil hun føle seg bombet. Fordi dette er et ekstremt følsomt emne, er det viktig å gi diskusjonen den vekten den fortjener. Tenk på hva du skal si nøye, og vurder hvordan du ville føle om du var den som hørte dette fra henne . Når du er sammen, alene og ikke er i ferd med å skynde deg hvor som helst, kjemp mot trangen til å dykke rett inn i hvor forferdelig fyren er. I stedet, 'uttrykk først bekymringene dine, og siter deretter eventuelle endringer du har sett i henne', sier Bonior. Hvis du kommer fra et bekymringssted, snarere enn beskyldninger og dommer, vil hun mer sannsynlig høre deg ut.

Så skremmende som det kan være, sier Bonior at du kan bli overrasket over hennes reaksjon: Folk kan benytte anledningen til å åpne seg og uttrykke sine egne bekymringer om forholdet. Men selvfølgelig, vær forberedt på litt tilbakeslag også, og forstå at hun kanskje ikke vil se synspunktet ditt. I så fall, la vennen din vite at du fortsatt er der for dem, og håper at bekymringene dine ikke vil endre forholdet ditt. 'Du må trøste deg med at du var tro mot deg selv når du snakket,' sier Bonior. 'Du gjorde så godt du kunne.' ' (Når det er sagt, hvis du merker noen av dissetegn på et voldelig forhold, sørg for å ta opp den muligheten til vennen din. Det er mulig at hun kanskje ikke skjønner at forholdet hennes går inn i skadelig territorium.)

Og mens det suger å se vennen din bli behandlet dårlig eller å føle et vennskap gli vekk, må du sørge for å holde døren til kommunikasjonen åpen. Du vet aldri når (eller om) hun vil innse at det var noe sant i tankene dine og henvende deg til deg for å få råd senere.

MER: 6 måter å styrke vennskapene dine