Hva du bør vite om grønne pulver, ifølge ernæringseksperter

Grønt matcha tepulver. Ovenfra. Eugene03Getty Images

Du handler om å spise nok grønnsaker (her ser du på deg, lunsjkålsalat), men hva om du bare kunne skyve en hel pakke grønnsaker i et glass vann og være ferdig med det?Det kan høres for bra ut til å være sant, men det er premisset bak greener-pulver — dehydrert, bakken-greener som hevder å levere alle fordelene med flere kopper grønnsaker.

Men før du forplikter deg til å drikke greenene dine i stedet for å kaste ned spinat hver dag - er disse produktene egentlig så gode som de hevder å være?

Så hva er et greenepulver?

Neida, det er ikke bare mused opp spinat. “De fleste grønnsakspulver er en blanding av mange forskjellige grønnsaker, urter, krydder og supermat, så de er en fin måte å inkludere ingredienser som hvetegress, rødbeter eller tang - mat du sannsynligvis ikke normalt spiser daglig, ' sier Carolyn Brown, RD , med NYC-basert privat ernæringspraksis Foodtrainers . Som sådan tilbyr de grønne pulverene mange vitaminer, mineraler og antioksidanter. ”

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Navitas Organics (@navitasorganics)Noen pulver inneholder også flere næringsrike, ikke-grønne ingredienser, inkludert probiotika, chia- og linfrø, matcha og fruktekstrakter. Produktene tar sikte på å fungere som en one-stop shop for alle diettbehovene dine, alt i et par skjeer pulver.

Er det fordeler med å ta et greenepulver?

Grønne pulver inneholder ofte de fleste av de samme næringsstoffene som du kan finne i hele grønnsaker, som B-vitaminer, vitamin A og K, kalsium, jern og antioksidanter. Når det er sagt, siden disse pulverene ikke inneholder så mye fiber, vil de ikke fylle deg opp, for eksempel, a kål salat ville.

'Det er vanskelig å si om alle merker, selvfølgelig, men vanligvis er disse pulverene fylt med B-mineraler fra greenene. Dette kan være bra for immunforsvaret og energinivået, sier Brown. Hun anbefaler til og med å prøve dem om morgenen, for en potensiell naturlig henting.Hva bør du se etter i et greenpulver?

For det første, gå til organiske greener pulver, hvis mulig. 'Alle kjemikalier eller plantevernmidler som var tilstede i den originale greenen, vil være sterkt konsentrert i et pulver, siden det er så mange greener i ett,' sier Masha Davis, RD , og grunnlegger av Los Angeles-basert ernæringspraksis Nomadista Ernæring .

En annen ting å være oppmerksom på er ingredienslisten. Noen ganger inneholder disse pulverene fyllstoffer, syntetiske fargestoffer, kunstige søtningsmidler og emulgatorer som kan gi deg en oppblåsthet og utmattelse. Så sjekk etiketten, og sørg for at greenpulver du bruker bare inneholder greener, og kanskje noen få tilsetninger som probiotika eller matcha. Siden FDA regulerer ikke kosttilskudd (greener pulver inkludert), det er vanskelig å avgjøre om mange produkter er den virkelige avtalen ... men heldigvis har Davis og Brown noen anbefalinger:Essential Superfood BlendEssential Superfood BlendNavitas Organics amazon.com $ 18,43$ 12,23 (34% avslag) HANDLE NÅ

Davis elsker dette merket fordi det ikke bare er organisk, det inneholder også proteinpulver eller chiafrø for å gi et ekstra løft av metthet og næringsstoffer.

Super Elixir GreensSuper Elixir GreensWelleCo amazon.com$ 78,75 HANDLE NÅ

Brown anbefaler WelleCo fordi den inneholder probiotika for et sunt fordøyelsessystem og 45 greener, inkludert hvetegress og løvetann for oppblåsthet.

Super Greens kosttilskuddSuper Greens kosttilskudd8 Skjermbilder amazon.com HANDLE NÅ

Tablettform i stedet for pulver betyr mindre rot å rydde opp i, og det inneholder også unike ingredienser som alger og bygggress.Vitamineral Green PowderVitamineral Green PowderHealthForce SuperFoods amazon.com$ 29,95 HANDLE NÅ

Brown kaller denne OG-greenens pulver - det var det første i sitt slag som ga greener, sjøgrønnsaker og fordøyelsesenzymer i et lett-å-drikke pulver.

Hvordan spiser jeg greenpulver?

Tilsett vann, oppløs og drikk - ja, det virkelig er så lett. Davis anbefaler også å legge dem til smoothies, spesielt hvis det er et greenprodukt som inneholder ekstra fett og protein for å samle det opp i et måltid.

Er det noen risiko forbundet med grønne pulver?

Hvis du bruker medisiner, må du selvfølgelig kontakte legen din for å forsikre deg om at det ikke vil være noen bivirkninger med noen av ingrediensene i greenpulveret ditt.Relaterte historier

I tillegg har 'mange ingredienser du kanskje ikke er vant til, og kan få fordøyelsen til å bevege seg raskere eller saktere,' sier Brown. 'Så arbeid sakte opp til anbefalt serveringsstørrelse.'

I tillegg antyder Brown også at hvis du ammer eller er gravid, eller har problemer med skjoldbruskkjertelen, unngå å starte et daglig greener-regime. Noen inneholder høye nivåer av natrium, jod og selen som kan forverre symptomer på skjoldbruskkjertelen, og potensielt skade helsen til den nye babyen.

Vil du lære hva sunn mat kjendiser spiser? Sjekk ut Alicia Silverstones kjøleskap:

Så kan jeg bare slutte å spise grønnsaker, da?

Fint forsøk ... men disse pulverene skal ikke erstatte å spise rene, uforfalskede greener, enten det er i en løvsalat eller kokt til en stekepanne. 'Jeg tror grønne pulver kan være et sunt tilskudd, og er et flott alternativ for folk som ikke elsker mørke, grønne grønnsaker,' sier Davis. 'De er imidlertid ikke en erstatning for grønnsaker.' Selv om pulverene behandles minimalt, inneholder de ikke noen av fordelene med hele grønnsaker, som fiber, høyt vanninnhold og visse antioksidanter.

Brown er enig, og anbefaler å spise minst to kopper greener, to ganger om dagen. Imidlertid innrømmer hun at pulverene definitivt har fordelene sine - spesielt hvis du er i en situasjon der du vet det vil være vanskelig å få rikelig med daglige greener. 'Jeg foreslår alltid at klienter tar med seg et greenepulver på reisen,' sier hun. 'Det er perfekt for flyplassen eller iffy reisemåltider, og fungerer som en reserveplan for å sikre at du får inn minst en veggie om dagen.'

Bunnlinjen: Grønne pulver kan være et sunt tillegg til det daglige kostholdet ditt, men de erstatter ikke hele grønnsaker.