Hva din periodiske blodkonsistens betyr om helsen din

periodeblod Clare Austen-Smith

Selv om du hele tiden har hatt mensen hver måned det meste av livet ditt, er det helt normalt å ha spørsmål om hva som kommer ut av kroppen din - spesielt siden konsistensen av menstruasjonsblod ikke alltid er vel, konsistent.'Et morsomt faktum er at menstruasjonsblod er forskjellig fra blod noe annet sted i kroppen ved at det vanligvis ikke koagulerer, noe som er fornuftig, for hvis blodet umiddelbart koagulerer, ville det ikke komme ut,' sier ob-gyn. Jennifer Ashton , M.D.

Relatert: 7 grunner til at perioden er tyngre enn vanlig

Så hvis menstruasjonen din er forskjellig fra blodet i andre deler av kroppen din, hvordan skal den se ut? Selv om Ashton bemerker at det ikke har vært noen streng vitenskapelig analyse av menstruasjonens viskositet, “Jeg tror den beste måten å beskrive den på er at den ikke skal være tynn som Kool-Aid og den ikke skal være tykk som ketchup. ” Det periodiske blodets konsistens er vanligvis et sted i mellom.

Selvfølgelig er det ikke alltid tilfelle. Her er hva det betyr hvis menstruasjonsblodet ditt er ...

Tykk og klumpete

Innimellom i tunge perioder vil hver kvinne merke blodpropp i toalettskålen, og det er helt greit. I henhold til CDC , blodpropp som er mindre enn størrelsen på et kvartal er ikke så farlig. 'Men jo større og større blodproppene er, desto mer signifikant er det,' sier Ashton. “Kvinner skal ikke trekke store ting ut av undertøyet eller se det i bollen. Det er ikke normalt. ' Store blodpropper kan være et tegn på noe hormonelt eller en liten, ikke-kreftvekst i livmoren som kalles uterin fibroid. EN studere fra Birmingham Women's Hospital fant at så mange som 70 prosent av kvinnene vil ha livmorfibroider før de fyller 50 år, og selv om mange ikke har negative konsekvenser, kan noen føre til graviditetsproblemer og smerte, så det er verdt å snakke med en helsepersonell til sørg for at alt er i orden.Slik sørger du for at du har en lykkelig og sunn skjede.

.

Tynn og vannet

Mens noen kvinner bare har en tendens til å ha lettere perioder, kan tynt og vannaktig periodeblod også være et tegn på noe annet. 'Generelt, hvis du ser en vannaktig utslipp, uansett hvilken farget farge den måtte være, kan den komme fra en ovarietumor eller en eggledertumor,' sier Ashton og bemerker at det er vanskelig å si uten en egentlig undersøkelse - så du bør absolutt bestille en avtale med legen din hvis du merker at menstruasjonen din er merkbart tynnere enn vanligvis.

I slekt:Hvorfor tenker du mer på perioden?

Glatt og slim-y

Hvis du har lagt merke til at menstruasjonen din er litt glattere enn vanlig, er det sannsynligvis bare fordi menstruasjonsblodet ditt har blitt blandet med noe livmorhalsslim. 'I kanalen som fører opp til livmoren, er det slimproduserende celler,' sier Wysocki. Dette slimet hjelper faktisk med å beskytte og lede sædceller til egget - eller kan også tykne når det påvirkes av hormonelle prevensjonsmidler for å forhindre graviditet. Uansett er det ikke så farlig om noe av det blandes inn i det periodiske blodet ditt.Selvfølgelig kjenner du kroppen din best. Så hvis noe virker dårlig, må du avtale en avtale med din ob-gyn så snart som mulig.