Hva det virkelig betyr hvis ditt kjærlighetsspråk er 'handlinger'

Fingertrykkende bjelle Jonathan KitchenGetty Images

Hvis du vil vite hvorfor du gjør de tingene du gjør, kan du se til dindyrekretsen. For intel om dine sosiale tendenser, kanskje din Myers-Briggs personlighet. Men for å forstå hva som får deg til å føle deg spesiell i et forhold? Vel, det er en for kjærlighetsspråk.

Hvis du har lest opp noe relatert til relasjoner og romantikk, som om det noen gang er, er det en god sjanse for at du har kommet over Gary Chapmans 5 kjærlighetsspråk på et tidspunkt i forskningen din (eller, ok, på jentekveld).

En rask oversikt: Hvis komplimenter får deg til å smelte, er kjærlighetsspråket ditt sannsynligvis Words of Affirmation. Hvis du trives med omtanke bak en gave, er det å motta gaver. Ser du frem til middager for to hele uken? Det er kvalitetstid. Og hvis du handler om å holde hender eller føler deg mest tilkoblet under sex, snakker du språket Physical Touch.AmazonDe 5 kjærlighetsspråkeneMoody Publishing amazon.com $ 15,99$ 7,59 (53% avslag) HANDLE NÅ

Språket som har en tendens til å få en dårlig rap (bortsett fra å motta gaver, som ikke handler om materialisme, btw), er imidlertid Acts of Service. Den beskriver mennesker hvis hjerter svulmer av tanken på å komme hjem til middag på bordet med løftet om en tom vask eller en gni til foten til dessert. Hvis dette høres ut som deg, føler du deg mest elsket når folk gjør ting til deg, ikke bare med deg eller til deg.

Men her er tingen: Acts of Service-språket gjør deg ikke til et høyt vedlikehold eller lat nag. Alt det betyr er at handlinger virkelig snakker høyere enn ord for deg.

Ok, fortell mer - hva sier 'Handlinger av tjeneste' om meg?

I sin kjerne handler dette språket om demonstrasjoner av kjærlighet.

Siden det å si 'Jeg elsker deg' ikke garanterer at høyttaleren betyr det, reagerer noen bedre på å se noen vise sine følelser, sier Beverly Palmer, PhD, klinisk psykolog, professor emeritus ved California State University, Dominguez Hills og forfatter av Kjærlighet avmystifisert .

Det er ikke å si at du har tillit problemer (selv om det er mulig), eller at du er altfor avhengig (eller kodeavhengig ) på andre mennesker. Faktisk er du mest sannsynlig super selvforsynt og ambisiøs.

Relaterte historier

Det er akkurat det som får deg til å svare på dette språket: Hvis noen kan gjenkjenne alt du gjør på egenhånd og vil gå inn for å gjøre livet ditt litt lettere, er det virkelig kjærlighet for deg.

Handlingene deres handler faktisk mindre om selve gjerningen og mer om å vise deg at de er på laget ditt.

Hvis partneren din gjør alt for å hente søsteren din fra flyplassen, eller ringe megleren slik at du ikke trenger å høre, hører du 'Jeg bryr meg om deg nok til å ofre min egen tid til din fordel.' Og det er ikke noe du finner hver dag.

Er handlinger noen gang en dårlig ting?

Ok, hold deg fast: Handling av tjenester kan være litt problematisk hvis du ikke er veldig selvbevisst.

Mens hvert forhold skal dreie seg om balanse, der begge parter får behovene dekket, kan det å ha dette spesielle kjærlighetsspråket gjøre deg mer utsatt for å la forventningene komme i veien for en ellers lykkelig og sunn situasjon. Med andre ord, hvis du tror partneren din bør gjør X eller Y for deg, i stedet for å la dem velge hvordan de skal vise deres støtte, kan du selv sabotere båndet ditt.

'Ubalanserte forhold hvor en person forventer for mye og mener partneren deres må oppfylle forventningene for å bevise at de elsker dem', er når ting blir vanskelig, sier Palmer. Ingen ønsker et forhold som kommer med en liste over gjøremål.

Tenk på det: På jobben vil du bli satt utenfor av en ny ansatt som føler at de har rett til visse ting før de til og med har vist sitt engasjement for selskapet. På samme måte bør partneren din føle at deres kjærlighetsdemonstrasjoner blir gjengjeldt og deres valg, etter deres vilje - ikke ditt krav.

Vil du ha et sterkere forhold? Stjel parets hemmeligheter:

Tok deg. Så hvis dette er kjærlighetsspråket mitt, hvordan får jeg et forhold til å fungere?

Kommunikasjon, kommunikasjon, oh, og um, litt mer kommunikasjon.

Når handlinger er involvert, er det ikke rom for antakelser, sier Palmer. Forutsatt at S.O. vet hvilke tjenestegjerninger du setter mest pris på, og å forvente at de i det hele tatt skal utføre dem er en sikker måte å få partneren til å føle seg utnyttet.

Så her er hvordan du er grei uten å kreve noe tilbake:

Gjøre

 • Fortell partneren din tydelig hvilken tjeneste du verdsetter. På denne måten kan de prioritere disse handlingene, sier Palmer. Ramm det inn på en måte som forklarer hvorfor deres hjelp betyr noe for deg, som: 'Jeg har ikke fått mye søvn i det siste - har du noe imot å gå med hunden om morgenen så jeg kan sove litt lenger?'

  Hvis du har vanskelig for å uttrykke dine behov, kan det å føle deg mer komfortabel å snakke med en terapeut hjelpe deg. Uansett, hvis du foretrekker å være mer subtil, kan du prøve å fortelle partneren din om en gang en venn eller et familiemedlem gjorde noe for deg som betydde mye for deg, foreslår Palmer.
    • Anerkjenn hva partneren din gjør - si takk. Det høres ut, men spesielt hvis du har vært sammen en stund, legger du kanskje ikke merke til noen av de tingene de gjør for å vise deg at du er deres # 1.

     Så for å sikre at de aldri føler seg tatt for gitt, når du har snakket gjennom hvilke handlinger som er viktige for deg, må du holde øye med når de faktisk gjør dem (eller noe lignende). Si: 'Hei, jeg la merke til at du hentet renseriet i dag mens jeg satt fast på jobben. Jeg trenger de buksene denne uken, så tusen takk for at du gjorde det. '
    • Lær hvordan partneren din føler seg mest elsket. Det er en sjanse for at de 'snakker' et annet kjærlighetsspråk enn du gjør (de kan trenge å berøre eller føle seg ekstra spesielle når du forteller dem hvor imponert du er av hjernen deres), så gjør det du kan for å suse kjærlighetsspråket deres. Rett opp snakk om det (Palmer lover at konferansen ikke vil være vanskelig så lenge du holder ting positive), eller still inn på hva som får dem til å lyse opp hver dag.

     Når du har funnet ut det, må du holde den intellektet og skape muligheter for å snakke språket deres (overrask dem med en massasje, ta med deg favorittkaken deres ... du får ideen). Ellers vil du oppleve at disse tjenestene du ønsker, blir mindre og mindre hyppige når S.O. føler ikke kjærligheten fra deg.

     Ikke gjør det

     • Forvent at partneren din leser tankene dine. Mens det, ja, det er tanken som teller, hvis visse handlinger vil få deg til å føle deg spesielt varm og uklar inne, snakk.
     • Spott på nr. Husk at tjenestehandlinger virkelig mister betydningen hvis de ikke er etter partnerens vilje. Så vær i orden med å høre 'Beklager, jeg kan ikke akkurat nå', og stol på at hvis de kunne, ville de gjort det. Hvis du føler at de alltid takker nei til dine behov, kan det være en god opp å besøke en parrådgiver. Kommunikasjon er tross alt.
     • Stol fullt på at partneren din henter deg. Selv om partneren din har ryggen, følg med ditt eget ansvar slik at de også kan leve livet sitt. Å dumpe dine daglige oppgaver på dem, sier Palmer, er en enveisbillett til Splitsville.

      Poenget: Acts of Service kjærlighetsspråk er like legitimt som alle de andre. Ikke la noen (inkludert deg selv) skamme deg for det.

      Så lenge du tilbyr partneren din den største tjenesten av alle - snakk kjærlighetsspråket i retur - fortsett og nyt den tomme oppvaskmaskinen, uten skyld.