Her er hva trening for en bikini-konkurranse virkelig er

Hvis du er en Ekte husmødre fan, du har kanskje fulgt treningsreiser fra Tamra Judge ogTeresa Giudicemens de trente for bikinikonkurranser. (Rop ut til de super imponerende musklene, damer!) Men utover Bravo-lebrities 'opplevelse ... føles verden av bikinikonkurranser sannsynligvis litt av et mysterium. Hva skjer bak kulissene til disse bildene av ultra-tan, ultra-fit kvinner i prangende todeler på Instagram?

Skuespillet er bare en del av hva bikinikonkurranser egentlig handler om. Utover de skyhøye hælene og smilene er det måneder med intens forberedelse, som for noen kan være skadelig for fysisk og mental helse.

Enten du tenker på å registrere deg selv eller bare er nysgjerrig, her er alt du trenger å vite om bikini-konkurransetrening - hvordan showet er, hvordan folk trener, om det er trygt for deg og hvilke virkelige bikinikonkurrenter har å si om dem.Det første du må vite er at bikini-konkurranser ikke blir billige.

Å bli en del av denne verden er ganske en investering, siden det er en rekke kostnader forbundet med bikinikonkurranser, utover det du kan forvente, sier Mindy irsk , NASM-sertifisert personlig trener, konkurranse prep og posing coach (pluss, en nasjonal nivå bikini konkurrent selv).

Slik tilføyer det seg, ifølge irsk:

 • Konkurransetrener: $ 100– $ 300 eller mer i måneden
 • Poseringstrener: $ 50 - $ 100 / time eller mer
 • Hæler: $ 50 / par
 • Spray solbrun: $ 125 - $ 150
 • Hår og sminkere: $ 100 - $ 300 for pakken
 • Badedrakt: $ 300 - $ 1000 eller mer, avhengig av om den er skreddersydd eller sterkt steinet.

  Så ja, det er ikke akkurat en billig hobby. Når det er sagt, 'mange av oss bruker dette som en del av vår egen inntekt, så det å konkurrere har et formål langt utover utgiftene.'

  Så, hva skjer egentlig på en bikinikonkurranse?

  'Konkurransedyktige kroppsbyggingsutstillinger holdes året rundt, hele landet på en rekke arenaer og [av forskjellige] kalibre,' sier irsk. Enkeltforbund - som National Physique Committee (NPC), en av de større - er vert for forskjellige hendelser, men reglene og retningslinjene er generelt ganske ensartede.

  Se dette innlegget på Instagram

  Et innlegg delt av MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

  'Innenfor showet er det forskjellige kategorier for kvinner og menn,' sier irsk. Disse kategoriene inkluderer Bikini, Figur, Fysikk, Fitness og Kroppsbygging - som alle har unike forventninger til muskelstørrelse og tynnhet fra deltakerne.

  Divisjonen 'Bikini' er spesielt for konkurrenter med minst muskelmasse av alle fem kategoriene, forklarer Irish. Kravene til denne kategorien inkluderer: 'Et fundament av muskler som gir form til kvinnekroppen, fulle runde gluter med en liten skille mellom hamstring og gluteområdet, og en liten mengde rundhet i deltene' i henhold til NPC bikini divisjon regler . (Tenk: Distinkt muskeldefinisjon, men ikke store, bulende muskler.) Denne kategorien har generelt det høyeste antallet deltakere.

   'Konkurrenter innen denne kategorien er organisert i forskjellige klasser basert på alder og høyde. Og som klasse går de ut på scenen og konkurrerer basert på scenetilstedeværelse , kroppssammensetning , og en total balanse mellom muskelmasse proporsjoner ,' hun sier. Hver klasse kan ha 15 til 30 (eller flere) konkurrenter.

   Konkurransedrakter kan koste alt fra $ 200 til $ 1000.

   Som klasse vurderes konkurrenter i bikinidivisjonen på en front positur , en ryggstilling og et individ på 10 sekunder poserer rutine (så vel som overgangene og flyten) - alt sammen med fem tommer klare hæler.

   De evalueres også basert på scenebikinistil, fullt hår og sminke og en mørk konkurransesprayfarge.

   Se dette innlegget på Instagram

   Et innlegg delt av MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

   'Generelt er målet [for denne divisjonen] at en konkurrent skal presentere en slank, atletisk kroppsbygning med balansert muskelmessig proporsjon,' sier irsk. 'Alt mens du representerer balansering, skjønnhet og atletikk i en polert presentasjon på scenen.'

   Gitt disse retningslinjene, er forberedelsene til en bikinikonkurranse ganske intense.

   Det som skjer på scenen er egentlig det siste trinnet. Den første er å ha en solid treningsbase - før du registrerer deg for en konkurranse, sier Irish at du burde ha minst et år eller to med vekttrening under beltet.

   Trening kan vare seks måneder til et år.

   Når du har bestemt deg for å delta i en konkurranse, kan du forsterke styrketrening å fokusere på muskelgrupper som trenger mer arbeid med å utvikle seg. 'Denne tiden kalles bygnings- eller forbedringssesongen, og denne kan vare så lenge som seks måneder til år av gangen,' sier irsk. `` Målet i denne fasen er å spise nok mat til å kunne tilsette muskler, trene rutinemessig, sove på en rytme og holde kroppsfettnivået i sjakk. ''

   Enkeltpersoner legger vanligvis ikke disse planene for seg selv. Når konkurransen nærmer seg, bruker de fleste deltakere en innleid trener som vil 'lese konkurrentens kropp og veilede ernæring og trening for å forberede seg på konkurransen', sier Irish.

   'Jeg løfter det samme, om ikke mer, enn de fleste mennene på treningsstudioet mitt.'

   Mens planene varierer basert på konkurrenten, starter vanligvis den mest utfordrende delen 12 til 24 uker før showet.

   'Dette er trinnkonkurrenter som kutter kalorier og spiser veldig strenge dietter,' for å holde kroppsfett lavt og fremheve muskeldefinisjon, forklarer Amelia DiDomenico, ACE-sertifisert personlig trener, eier av Amrose treningsstudio i West Hollywood, California. 'Alt måles, til og med til gram grønnsaker.' Og konkurrenter deler vanligvis kostholdet sitt jevnt mellom fett, karbohydrater og protein, aka makroer .

   Når det er sagt, må konkurrentene være forsiktige med ikke å kutte kalorier for mye, da dette vil begynne å forverre hardt opptjente muskler. (Merk: Noen konkurrenter velger svært lave karbohydratplaner, men DiDomenico sier at det ikke anbefales. Og generelt blir karbohydrater kuttet i den siste uken eller ukene før konkurransen.)

   Dette er vanligvis også scenen der konkurrentene øker kondisjonstrening (ofte i fastende tilstand) og fortsetter vekttrening - noen ganger vil de gjøre begge typer treningsøkter om dagen, sier DiDomenico, med hviledager innebygd.

   Konkurrenter må også generelt drikke en liter vann om dagen i denne fasen. Dette er delvis for å holde deg hydrert under intens trening. Men også, ifølge DiDomenico, når konkurrenter drikker så mye vann, blir kroppen vant til å utvise den mengden vann. Så strategien er at når de reduserer inntaket nærmere konkurransen, er kroppen deres fortsatt vant til å utvise samme mengde vann, noe som bidrar til å understreke mer synlig muskeldefinisjon.

   Dette innholdet er importert fra Instagram. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.
   Se dette innlegget på Instagram

   Et innlegg delt av MINDY IRISH 🔹 BS Phys. Ed. (@fitgalmindy)

   Å lære å posere er også en stor del av forberedelsene. 'Den største faktoren i konkurransedyktig kroppsbygging, og spesielt bikinidivisjonen, er kunsten å vise konkurrentens kroppsbygning på scenen - du må kunne bevege deg med flyt og unngå å se robot ut i prosessen, alt mens du er i fem-tommers hæler og en bikini, sier irsk.

   For å sikre at konkurrentene føler seg trygge på scenen, begynner daglig posingøvelse vanligvis åtte til 12 uker før konkurransen, sier hun. 'Mange konkurrenter bruker en poseringstrener, enten personlig eller online,' legger hun til.

   På grunn av hardcore prep-arbeidet involvert, er bikini-konkurranser definitivt kontroversielle.

   Den ekstreme naturen til bikinikonkurranser kommer ikke uten risiko. Fysisk er utbrenthet en bekymring - når kroppen din ikke kommer seg helt etter de strenge treningsøktene. Samtidig somtegn på overtreningkan være tåkete, noen røde flagg er irritabilitet, humørsykdom, utmattelse og søvnproblemer, pluss treningsplatåer. (I utgangspunktet treffer du et punkt der du føler deg svak og ikke forbedrer deg.)

   'Jeg var helt blind for hvor mye alle spisestriksjoner som tok en toll på kroppen min.'

   Kaloriforbruk er en annen bekymring. 'Lyset som skinner i en persons øyne slukker bare på et visst nivå av kaloriforbruk - [jeg ser] ustabile følelser som hysterisk gråt, sinne, depresjon og mer, irrasjonelle tanker, sultplager, søvnløshet, sløvhet eller følelse 'syk', uregelmessighet med hormoner og menstruasjonssykluser og dårlig ånde, sier DiDomenico.

   Flere kroppsbyggingshistorier

   Det er også psykiske helserisiko forbundet med trening for bikini-konkurranser. 'Fra et klinisk perspektiv, maskerer disse konkurransene høye nivåer av kroppsdysmorfi, spiseforstyrrelser, angst, depresjon og tvangslidelser,' sier DiDomenico (som også har en mastergrad i klinisk psykologi).

   , ACE-sertifisert personlig trener, har også vært vitne til dette på førstehånd - en tidligere venn ville veksle mellom overspising og trening. 'Hun ville gå i konkurransemodus, og alt endret seg,' sier Borden. 'Det var mer militant enn noe jeg noen gang hadde sett - hun begrenset alt og var en gretten, egoistisk rykk.'

   Åpenbart er dette ikke å si at alle bikinikonkurrenter har spiseforstyrrelser, både Borden og DiDomenico stresser - for noen er det ganske motsatt.

   'Fra mitt personlige treningsperspektiv kan det å arbeide hardt for et mål og oppnå det føre til økning i selvtillit og selveffektivitet,' sier DiDomenico. Av den grunn er bikinikonkurranser absolutt ikke et vanskelig nei i boken hennes, men hun gir denne advarselen: 'Jeg tror at både emosjonell og mental stabilitet er viktig for konkurrentene å vurdere før de registrerer seg for å konkurrere.'

   (Hvis du har en historie med forstyrret spising eller kroppsdysmorf lidelse, er det sannsynlig at ikke slike konkurranser er en god idé - husk, organisasjoner som NEDA kan gi hjelp og ressurser.)

   Virkeligheten: Noen mennesker har positive erfaringer med bikinikonkurranser ... noen har det ikke.

   Alejandra Mace transformasjon tirsdag Alejandra Mace

   Til Alejandra Mace , trening for en konkurranse hjalp henne med å takle skilsmissen. Mens hun til slutt bestemte seg for ikke å konkurrere som en handling av egenomsorg i løpet av en tøff tid, var treningsprosessen selve belønningen. 'Jeg skjønte selv om det føltes som om jeg ikke oppnådde det jeg tenkte på, hadde jeg faktisk oppnådd ganske mye,' Mace. 'Jeg hadde lært å være sterk. Jeg hadde lært å respektere meg selv og være stolt av meg selv. '

   Ariella Grinberg, Transformation Tuesday Ariella Grinberg

   Ariella Grinberg ekko den samme følelsen - etter at hun byttet cardio for vekter og deltok i sin første bikinikonkurranse, var hun hekta på tilliten hun fant. 'Jeg har deltatt på seks show på to år, fått noen av mine beste venner fra konkurranser og startet min egen virksomhet,' sier hun.

   Dette innholdet er importert fra Instagram. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.
   Se dette innlegget på Instagram

   Et innlegg delt av Launch & Biz Ops Strategist🤓 (@brittanyannette)

   Imidlertid har andre bikinikonkurrenter forskjellige følelser om opplevelsene sine. Brittany Loeser gikk ut på en Stairmaster etter å ha fratatt kroppen og trent for mye. `` I kjølvannet av prep, var jeg helt blind for hvor mye alle spisebegrensninger og bingeing tok en toll på kroppen min. Og da det var tid for bikinikonkurransen, likte jeg ikke engang så mye, 'sier huntidligere fortalt WomensHealthMag.com. For henne er det mer givende å fokusere på oppmerksom spising og hvordan kroppen føles, og hun elsker fortsatt å løfte, selv om hun ikke trener for en konkurranse.

   Til slutt, om en bikinikonkurranse er riktig for deg, avhenger av hvem du er.

   Like populære som bikinikonkurranser er, er de ikke for alle. Men for folk som leter etter et nytt og utfordrende utløp for lidenskapen for kondisjon, kan det være et stort mål å jobbe mot, sier Irish.

   Relatert historie

   Selvfølgelig er det et stort engasjement. 'Som alle konkurranser eller idretter krever konkurranse på det nivået ekstrem trening, disiplin og fokus,' sier DiDomenico.

   `` Det er det som konkurransedyktig kroppsbygging handler om: Kjærligheten til prosessen og gleden av å komme på scenen og vise fram år med dedikasjon og hardt arbeid, '' legger Irish til.

   Hvis det høres ut i smuget ditt, kjempebra! Trening og konkurranse er en imponerende bragd som presser kroppen din og tankene dine - bare vær oppmerksom på din fysiske og mentale helse underveis. Og hvis ikke, kan du fremdeles beundre det harde arbeidet som følger med bikinikonkurranser mens du holder deg til en trenings- og ernæringsplan som fungerer for du (ingen konkurranse nødvendig).

   Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io