Har du uttalt 'Nike' feil hele livet ditt?

Nike joggesko Hilsen av Nike

Nike er kjent over hele verden for sittjoggesko, atletisk utstyr , og ikonisk slagord 'Bare gjør det'. Men hva er ikke så allment kjent: Hvordan pokker du skal uttale merkevarens navn.

Når du sier ordet “Nike”, hvilken lyd kommer ut av munnen din? “Nigh-K,” “Nee-Kay,” Ni-Key ”?

Basert på måten det er stavet på, ser det populære treningsmerket ut som det skal rimes med ord som 'sykkel' eller 'fottur'. Men er det egentlig slik det skal uttales? Har du sagt det galt hele livet?I følge Den uavhengige , tilbake i 2014, skrev to studenter ved navn Ben Martin og Kendal Peters til Nike-styreleder Phillip Knight for å avgjøre debatten en gang for alle (eller, som de sa det, “svar på et av livets store ubesvarte spørsmål”).

Det er Nikey, ikke Nike. pic.twitter.com/Xo952HR8k7

- Stewart Wadden (@StewartWadden) 2. juni 2014

Knight bekreftet at det faktisk uttales 'Ni-Key' ved å sirkle rundt alternativet på brevet før han sendte det tilbake til studentene.

Med andre ord, det rimer med “spikey” ikke “bike”. Hvis du fremdeles er urolig over hvordan du spruter ut 'Nike', er det en visuell og auditiv guide som hjelper deg:

Tekst, font, materiell eiendom, merke, logo, Amanda Becker

Selvfølgelig stiller dette fortsatt spørsmålet: Hvorfor har dette ordet som er stavet som 'sykkel' en ekstra verbal stavelse? Det er faktisk ganske enkelt. Selskapet ble oppkalt etter den gamle greske seiersgudinnen Nike, som blir uttalt som nøkkel, rapporterer Business Insider .

Så der har du det. Du kan slippe stresset med hvordan du skal uttale Nike ordentlig. Og neste gang må du si det høyt: 'Bare gjør det.'