Forstå bortføring vs. Adduksjon vil øke treningsøktene dine

utmattet cross training atlet tar pause i treningsstudioet Corey JenkinsGetty Images

Med alt treningsjargongen der ute, noen ganger noe så enkelt som å bevege kroppen din ( løpe! hoppe! løfte! føles ganske darn komplisert. Ting er imidlertid å forstå noe av den vanskelige terminologien kan komme langt i retning av å hjelpe deg med å finjustere skjemaet ditt, unngå skade og se resultatene du er ute etter raskere. Sak i punkt? Bortføring vs bortføring.

Jeg vet hva du tenker: Disse to ordene er praktisk talt identiske. De må være ganske like, ikke sant? Ikke så fort.

'Det er veldig lett å forvirre de to, men å vite forskjellen mellom adduksjons- og bortføringsøvelser kan hjelpe deg med å trene bedre , Forklarer CJ Hammond , CPT, trener for RSP Ernæring og eier av sportsytelsesgym Fit Legend . 'De bruker begge muskler som hjelper til i andre, mer komplekse bevegelser - og ved å vite hvordan de skal arbeide de to, kan du gjøre din styrke og justering kraftigere.'Overbevist om endelig få disse to begrepene rett? Her forklarer trenere forskjellen mellom bortføring og bortføring - pluss en oversikt over øvelser du allerede gjør som faktisk fokuserer på disse bevegelsene. Åh, og du vil også finne et enkelt triks for deg som praktisk talt garanterer at du aldri gjør søvnig bortføring mot bortføring. Værsågod!

Hva er bortføring?

Tenk deg at en linje løper fra midten av toppen av hodet, helt ned til gulvet, mellom føttene. Dette er hva treningsfagfolk refererer til som midtlinjen din, som i utgangspunktet bare er midten av kroppen din, forklarer Hammond.

Enhver bevegelse der du trekker ett eller begge bena eller armene dine bort fra denne midtlinjen og ut til sidene, betraktes som bortføring, sier han. Når du løfter armene og hopper føttene ut i den første delen av en hoppjekk, for eksempel? Det er bortføring.

Ikke overraskende, muskler som hjelper kroppen din med å utføre bortføringsbevegelser, kalles bortførere.

For bena dine, for eksempel, 'bortførerne er viktige bidragsytere til å stabilisere hoftene,' sier Hammond. I tillegg til å drive bevegelser der du beveger beinet ditt bort fra midtlinjen, holder disse musklene (som ligger på utsiden av hoftene og inkluderer noen av de mindre glute muskulaturen) også hofter og knær i riktig posisjon gjennom alle slags øvelser - inkludert jevn .

En bortføringsbasert øvelse du sannsynligvis allerede har begynt på styrketreningene dine: lateral skulder løfter seg (se nedenfor!), sier Ashley Joi , CPT, trener for helse- og treningsapp Senter .

I dette trekket fungerer deltoidene dine (plassert øverst på armene dine) som bortførere, og hjelper deg med å løfte armene ut til sidene og opp til skulderhøyde.

Hva er adduksjon, da?

Hvis du ikke har gjettet akkurat nå, bortføring er rett og slett det motsatte av bortføring.

Se for deg den hoppjekken igjen. Etter at du er ferdig med første omgang og trukket begge armene og bena fra midtlinjen, må du trekke dem inn igjen slik at du lander med føttene sammen og armene på sidene. Dette — og enhver bevegelse som innebærer å trekke den ene eller begge armene eller bena inn mot midten av kroppen din - er adduksjon , Forklarer Hammond.

Mens hoft bortføreren muskler, for eksempel, er plassert på utsiden av hoftene, din adduktor muskler er plassert på innsiden (tenk: indre lår), sier han.

Hvis du ser på den indre lårmaskinen på treningsstudioet (ja, det kalles hoftadduktormaskinen!), Vel, den samme. Men det er ikke det eneste trekket som fungerer for disse musklene.

Sumo knebøy for eksempel også målrette mot hofteadductormuskulaturen mens du jobber for å opprettholde styrke og stabilitet mens du hekker med en bredere enn vanlig holdning, sier Joi.

Slik husker du forskjellen mellom bortføring og bortføring.

Klar for et raskt, enkelt triks som endelig skiller skillet mellom bortføring og bortføring?

'Adduksjon' har ordet 'legg til' i seg, sier Hammond. Når du legger til, bringer du ting sammen - og når du gjør en bevegelse som involverer adduksjon, bringer du en eller flere av lemmene dine 'sammen' mot midtlinjen. Boom!

Bunnlinjen : Bortføring refererer til en bevegelse der du trekker den ene eller begge armene eller bena bort fra kroppens midtlinje. Adduksjon innebærer å trekke i en eller begge av dem mot midtlinjen din.