Få perfekt hår: krøllete vs rett

1105-krøllete-rett-hår.jpg Donna Trope Krøllete
Hår M.O.
Har du krøllete hår? Begynn å elske din naturlige hårtype. Det viser seg at gutta elsker krumme kropper og krøllete hår. `` Menn ser ofte krøller som mer feminine og kanskje mer sexy, '' sier Rose Weitz, Ph.D., en sosiolog ved Arizona State University som studerer oppfatningen av kvinners hår.

Dessuten sier Allison Woodruff, en stylist ved Marie Robinson Salon i New York City, at hun har lagt merke til at hennes klienter med krøllete hår pleier å være mer selvaksepterende og avslappede. Hun legger til at krøller flatter mestansiktsformer(bortsett fra runde, fordi krøllenes rundhet spiller opp ansiktets rundhet) og kan fungere som et øyeblikkelig ansiktsløft, og trekke oppmerksomheten bort fra rynker.

Teksturegenskaper
Krøllete jenter er utsatt for tørrhet fordi hårskaftet er løftet og åpent i stedet for å ligge flatt. Dette betyr at tråder har mindre beskyttelse mot skade og mister fuktighet lett.

Krøllete signaler
Klipping: Klipp krøllete hår bare når det er tørt (krøller krymper når fuktighet fordamper, noe som kan endre formen på et kutt), sier Mylo, en stylist ved OC61 i New York City. Be om lange lag som treffer mellom haken og kragebeinet, og gjør deg selv en tjeneste ved å avstå hardt håndterbare smell, som krever for mye vedlikehold for denne hårtekstur.

Rensing og kondisjonering: Krøllete hår trenger alvorlig fuktighet for å fremme glans og mykhet, sier Scott Cunha, stylist ved Andy LeCompte Salon i Los Angeles. Han foreslår å vaske hår annenhver dag (siden daglig sjamponering vil fjerne håret av naturlige oljer, noe som gjør det tørrere) med en fuktighetsgivende sjampo og balsam.

Etter dusj, arbeid en dukke med leave-in balsam (Prøv Ouidad Moisture Lock Leave-In Conditioner, $ 22,) gjennom hele håret (fra mellomaksel til ender) for å hydrere, løsne og grøftende krus. På dager du ikke shampooer, kan du oppdatere krøller ved å fukte dem tilbake i dusjen og bruke en dyp balsam (Prøv Pantene Curly Hair Series Dry to Moisturized Conditioner, $ 5, på CVS).

Krøllete hår er også svakere enn andre teksturer, så biff det opp en gang i uken med en styrkende behandling i stedet for balsam. (Prøv Matrix Biolage Hydratherapie Aqua-immersion Hair Creme Masque, $ 17, matrix.com for salonger).

Styling: Finn en stylingkrem med gode ingredienser som kokos, mandel eller lette mineraloljer (Prøv Dove Nutritive Therapy Nourishing Oil Care Leave-In Smoothing Cream, $ 5, på apotek) og glatt en kvart størrelse klatt (mindre for kort hår) fra mellomaksel til ender av vått hår. Det vil låse i fuktighet og holde krøller uten å se eller føle seg klissete eller sprø, sier Cunha.

Form deretter individuelle deler av en halv til en tomme av hår ved å vri krøllene vekk fra ansiktet med fingrene. La krøllene lufttørke eller legg et diffusorutstyr over dysen på tørketrommelen - den myker opp luften som strømmer gjennom tørketrommelen, og forhindrer krus.

For å definere krøller før en kveld ute, vri ansiktsrammede seksjoner av hår rundt et halvt tommers krøllejern, og pakk dem bort fra ansiktet ditt, sier Cunha.

Vil du bytte lag?
De fleste profesjonelle rettingbehandlinger anses nå som farlige på grunn av formaldehydinnholdet. Så den sikreste måten å bli med på den rette leiren er å perfeksjonere fønet. Woodruff foreslår sjamponering og kondisjonering av hår med fuktighetsrike utjevnende produkter som inneholder keratinproteiner med høy styrke (Prøv Organix Ever Straight Brazilian Keratin Therapy Shampoo and Conditioner, $ 8, amazon.com ) og så lett tåke hår med en varmebeskyttende spray (Prøv Catwalk av Tigi Sleek Mystique Haute Iron Spray, $ 20, tigihair.com for salonger).

Bruk klipp til å dele håret i fem seksjoner (øverst til venstre og høyre, midt bak, nede til venstre og høyre). Løft hver seksjon og tørk med en klassisk rundbørste med blandet bust (prøv Sonia Kashuk Tools Round Hair Brush, $ 15, at Target) for volum, eller en flat padlebørste for et slankere utseende. For å få utblåsingen din til å vare to eller tre dager, foreslår Cunha å gjøre spot-ups langs hårfestet (som har en tendens til å bli krusete) med et flatt jern og dryssende tørr sjampo (Prøv Got2b Fat-Tastic Dry Shampoo, $ 6, på apotek) røttene for å suge opp olje og nix fetthet.
Rett
Hår M.O.
'Kvinner med rett hår blir ofte sett på som mer trukket sammen, ansvarlige og profesjonelle,' sier Weitz. I følge Woodruff kan superrett hår være alvorlig (spesielt hvis du har et smalt ansikt), så de fleste har det bedre å pumpe opp volumet for en mer smigrende effekt.

Teksturegenskaper
Rett hår har en jevn fordeling av proteiner, noe som betyr at det lett reflekterer lys og ser skinnende ut. Hårkutiklene ligger flate og lukkede langs hårskaftet og låser i fuktighet, så det er mer sannsynlig å være fet enn tørr.

Smooth Moves
Kutting: Hvis du har tykt hår, foreslår Cunha å be stylisten din om et sløvt snitt som treffer mot kragebeinet eller brystet. Det vil løfte ansiktet og myke opp funksjonene dine, slik at du ser yngre ut. Fint eller tynt hår? Prøv lange lag (det korteste på omtrent hakelengde og grad ned derfra) for å legge til bevegelse. Uansett, sørg for at endene blir trimmet hver sjette til åtte uke for å holde håret sunt. Rette låser er tilgivende for splittede ender.

Rensing og kondisjonering: Start med en lett løsrivende sjampo; se etter ordene rensende eller forsterkende på flasken og velg et produkt som er klart (kremete produkter kan inneholde ingredienser som tynger håret), sier Cunha. (Prøv Garnier Fructis Pure Clean Fortifying Shampoo for normalt hår, $ 5, target.com ). Fordi rett hår kan bli fett raskt, kan du jage med en lett balsam (Prøv Garnier Fructis Pure Clean Fortifying Conditioner for normalt hår, $ 5, target.com ), bare påført fra mellomaksel til ender.

Styling: Vil du ha volum? Påfør en mousse-klump med golfball i vått hår (prøv TRESemme Climate Control Mousse, $ 4,50, på apotek), og konsentrer deg om røttene. Del håret i seksjoner, og tørk deretter hver av dem, løft håret med en rund børstehårbørste mens du sprenger fra røtter til ender. Gni deretter en mengde glansserum i erter på endene for å glatte flyveier (prøv Suave Professionals Vibrant Shine Spray, $ 3, på apotek).

For et slankt utseende, bland to eller tre dråper glansserum med en mengde glattende krem ​​fra erte til krone (avhengig av hårlengde) og arbeid gjennom endene. Fønstørk med en flat børste med blandebørste, og glatt over eventuelle klumpete flekker med et flatt jern.

Vil du bytte lag?
Heldig for deg, det er mindre tid å lage krøll enn å eliminere det: Del tørt hår i en-tommers seksjoner og pakk hver rundt fatet på et en-tommers krøllejern (ikke bruk krølltangsklemmen - vikle inn håret rundt hele jernet). Gjenta over hele hodet. Hvis du holder strykejernet horisontalt, vil det skape flere krøller av 30-tallet eller 40-tallet inspirert ringlet-type; holder du den vertikalt, får du et strandere utseende, sier Woodruff. Bruk deretter hendene til å massere og løsne krøllene, som om du sjamponerte. Avslutt med en lett holdbar hårspray.

For jevnere løsere bølger, gni mousse gjennom håret ditt og del det deretter i midten (prøv Dove Damage Therapy Curl & Sculpt Defining Mousse, $ 3, på apotek). Coil alt håret på venstre side av hodet til en løs bolle og fest den på plass. Gjenta på høyre side og hold begge bollene tett oppviklet til de har lufttørket. 'Når du er klar til å gå ut, bare angre bollene,' sier Cunha.